REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A dispărut generozitatea? A scăzut numărul firmelor care fac donații ONG-urilor

A dispărut generozitatea? A scăzut numărul firmelor care fac donații ONG-urilor

Replica API 4 noiembrie 2017 | 20:31 496

Organizaţiile nonguvernamentale au pierdut peste 40 de milioane de euro, anul acesta, din cauza schimbării legislației, la începutul anului. Firmele care le puteau dona aceşti bani pentru proiecte nu se mai încadrează în categoria întreprinderilor care trebuie să plătească impozit pe profit. Iar de anul viitor, situaţia ar putea fi și mai dramatică, reclamă reprezentanții organizațiilor, potrivit știritvr.ro.

Astfel, din 2018, plafonul de la care o companie va plăti impozit pe profit va crește la un milion de euro, astfel că 80% dintre întreprinderile mici și mijlocii nu vor mai putea face sponsorizări deductibile.

Scăderea numărului de firme care fac sponsorizări deductibile a fost constatată și de ong-iștii din Constanța. De exemplu, Maria Constandache, reprezentant al Fundației Crucea Alb-Galbenă, filiala Constanța, organizație specializată în prestarea de îngrijiri medico-sociale la domiciliu, ne-a declarat că se confruntă cu această problemă, fiind și tot mai puține firme dispuse să doneze. „Am tot bătut pe la ușile agenților economici, a băncilor, dar am găsit doar o firmă sau două dispuse să ofere donații. În aceste condiții, fără sursă de finanțare de la stat, fără sponsorizări, este dificil să oferim îngrijiri bătrânilor ce au nevoie de ele”, a afirmat femeia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ongistii nu fac altceva decat sa stranga bani in folos personal,ba inca unii precum cei de la salvati copii au distrus cariera dr-lui burnei numai ca sa-si continue jocurile murdare si sa-si umfle conturile
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212