REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A distrus geamul și ușa vecinului, concubina acestuia decedând în urma sperieturii

A distrus geamul și ușa vecinului, concubina acestuia decedând în urma sperieturii

Replica API 29 aprilie 2022 | 23:09 1403

Constantin Petraș a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și violare de domiciliu. Sentința a fost dată pe 5 aprilie 2022, de Judecătoria Mangalia, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a pătruns fără drept în curtea victimei, unde a distrus o fereastră şi uşa de acces în locuinţă cu un topor. Mai mult decât atât, în urma zgomotelor provocate și a sperieturii, concubina victimei a decedat, având probleme cu inima.

Potrivit anchetei, în timp ce persoana vătămată se afla în camera centrală a locuinţei sale, situată în oraşul Negru Vodă, iar concubina sa, care se afla în dormitorul alăturat, a auzit trei lovituri foarte puternice în geamul dormitorului în care se afla concubina sa, moment în care aceasta a început să ţipe. Apoi a auzit alte trei lovituri în uşa exterioară a dormitorului în care acesta se afla. În urma sperieturii, concubina victimei s-a simțit rău iar după sosirea ambulanței starea acesteia s-a înrăutățit, intrând în stop cardio-respirator. Cu toate că au fost efectuate manevre de resuscitare de către echipajul de la ambulanţă, aceasta a decedat la faţa locului.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina

Inculpatul a negat că ar fi pătruns în curtea locuinţei persoanei vătămate şi că ar fi distrus bunuri. Totodată, acesta a mai precizat că, în ziua de incidentului, în faţa locuinţei sale avea depozitat porumb şi că, periodic, ieşea din curtea locuinţei sale pentru a verifica dacă i se fura din porumb. În timp ce făcea aceste verificări, la un moment dat, ar fi auzit gălăgie în curtea locuinţei vecinului său, însă nu a acordat atenţie incidentului, întrucât se afla într-o relaţie conflictuală cu persoana vătămată, fapt pentru care nu era interesat de ceea ce se întâmplă.

La stabilirea pedepsei faţă de inculpat, instanţa a avut în vedere criteriile generale de individualizare, limitele de pedeapsă fixate în norma incriminatoare, gradul de pericol social al faptei săvârşite, persoana inculpatului: căsătorit, studii 4 clase, stagiu militar nesatisfăcut şi fără antecedente penale, dar şi de conduita sinceră în cursul procesului penal.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da citim ce sicriem !! Da tu ce treaba ai?? Te pune cineva sa citesti?
0
0
S-a tinut cont de conduita sincera din timpul procesului... Pe de alta parte n-a recunoscut fapta! Voi cititi ce scrieti?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272