REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A făcut circ și l-am amenințat cu moartea pe polițistul care l-a prins beat la volan

A făcut circ și l-am amenințat cu moartea pe polițistul care l-a prins beat la volan

Replica API 15 august 2022 | 00:00 1710

Costică Preda a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și ultraj. Sentința a fost dată de Judecătoria Babadag, pe 10 august 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice și condus la spital pentru recoltare probelor biologice, i-a adresat injurii și amenințări cu moartea, unuia dintre polițiștii care îl opriseră în trafic.

Potrivit anchetei, un echipaj de poliţie din cadrul IPJ Tulcea - Secţia 3 Poliţie Rurală, format din persoana vătămată și alți doi polițiști, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, 1-au identificat în trafic pe Costică Preda în timp ce conducea autoturismul marca Opel Vectra, iar în urma testării cu aparatul alcool scop a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,86 mg./l alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost condus de către lucrătorii de poliţie la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea în vederea recoltării de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ajunşi la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, după prelevarea primei probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a devenit recalcitrant, context în care a început să adreseze injurii dar şi ameninţări cu moartea unuia dintre polițiști, fiind calmat cu greu de către alt polițist, iar în cele din urmă, inculpatului i-a fost recoltată şi cea de-a doua probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.

Instanța a constatat că, la momentul comiterii faptei, polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, atribuţii care s-au menţinut în cadrul lor legal, fapt care conduce la concluzia că acestea trebuie considerate ca fiind ale autorităţii pe care agentul de poliţie o reprezintă, aflându-se, prin urmare, în sfera de protecţie specială acordată de lege. În ceea ce priveşte latura obiectivă, elementul material pentru infracţiunea de ultraj, acesta constă în lovirea şi ameninţarea unui poliţist care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii. În concret, elementul material este reprezentat de acţiunea inculpatului de a ameninţa cu moartea persoana vătămată. Având în vedere circumstanţele efective ale cauzei, instanţa a apreciat că aplicarea unei pedepse cu amenda nu este suficientă, motiv pentru care se va orienta către stabilirea unei pedepse cu închisoarea. Pentru aceste considerente, Costică Preda a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zici ca i complet de reabilitati!
0
0
Halal justitie avem in tara. Daca si pentru concurs de infractiuni dati hotarire cu suspendare ce sa mai credem...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218