REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A FOST AMENDATĂ că NU purta MASCĂ de PROTECȚIE în MAGAZIN

A FOST AMENDATĂ că NU purta MASCĂ de PROTECȚIE în MAGAZIN

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:24 4319

O persoană a fost sancționată cu 500 de lei pentru că nu purta, corespunzător, masca de protecție, în timp ce se afla într-un magazin din Medgidia. Supărată că trebuie să scoată bani din buzunar, a mers în instanță, însă magistrații i-au respins cererea.

Prin acțiunea înregistrată pe rolul Judecătoriei Medgidia, la data de 29.07.2020, o persoană a formulat plângere împotriva procesului verbal din data de 08.07.2020 întocmit de un om al legii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia. În motivarea acțiunii, petenta arată că la data de 08.07.2020, ora 10:00 se afla în incinta unui magazin din Medgidia, fiind legitimată de către doi agenți de poliție pentru că nu purta masca de protecție în mod corespunzător, motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei de un polițist, care la acel moment nu se afla în magazin.

În urma verificărilor, instanța a reținut că sancțiunea aplicată este proporțională cu gradul de pericol social al faptei reținute, circumstanțele comiterii faptei justificând sancționarea petentei astfel cum s-a reținut prin procesul verbal de contravenție. De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Având în vedere considerentele arătate, instanța a respins, ca neîntemeiată, plângerea contravențională.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba sifoane securiste ce sunteti! sclavilor mergeti cu carpa aia la gura mandrii zici ca ati purta drapelul tarii! va meritati soarta sobolanilor! sitemul asta pe care il sustineti o sa va futa in gura cat mai curand
1
0
Internetul ne arata ca prostia umana e muuuult mai mare decat credeam. Asta e .. pacat ca mor nevinovati din cauza retardatilor care nu poarta masca
2
1
Mooie tuturor turnatorilor si presei securiste
1
1
Militienii comunisti mana in mana cu judecatorii comunisti niste javre turbate care trebuie in chinuri executate!
2
2
bai nene, nu vrei sa porti masca stai afara in pizda matii si lasa-i pe cei care vor sa fie protejati si care au bun simt sa-si faca cumparaturile
6
5
Adica toti sectantii dezaxati au fost la manastirea SF Andrei fara masca din alte judete si fara masca la gramada si au halit din aceeasi lingurita si tu vii si ne tineti pe noi astia care respectam legea in carantina o luna ma jegegurilor
2
6
Masca e doar o forma de supunere sub nici o forma nu protejeaza drept dovedit prin neconformanta lor bafta sclavilor
7
2
am vazut un mos ieri in magazin, cu masca sub barbie. asteptam la rand si am deschis usa, i am facut o poza si am scris petitie la ipj, cu poza atasata! asta vara, toti mosii stateau 6 pe o banca, inclusiv mos costica, fara masti si fara distantare. probabil si din cauza lor ne au bagat pe noi, astia care purtam masca si in starea de alerta! mos costica, cand a iesit din magazin avea masca pusa.... las ca e poza .... sa vezi ce amenda iti iei bai mos costica. cu dedicatie asa...
7
8
Multi cred ca masca asta le stirbeste demnitatea. Fals! Sa te protejezi,macar atata cat se poate prin acea masca si igiena arata de fapt ca esti civilizat,ca respecti pe cei din jur si te respecti pe tine. Ca guvernantii nu testyeaza gratuit si nu-si respecta alegatorii este cu totul altceva. E chiar de porc sa nu te protejezi atata cat se poate,mai ales ca guvernantii nti dau alte sanse cum fac alti guvernanti din tari civilizate.
6
4
Daca nu am mai fi rai, daca nu am mai lovi in fraytii nostrii, sa ne bucuram de raul altuia...Politaii sunt platiti din banii nostrii..Trebuiau sa avertizaze, nu repede la amenda..Si asa astia ne-au dus in pragul saraciei si disperarii..Chiar nu il avceti pe Dumnezeu? Cum puteti fi rai? DOAMNE AJUTA ROMANIA SI SCAP-O DE MINCIUNA, MANIPULARE, HOTI !
4
6
GEORGE, esti un gibon imbecil
9
2
Pesedistii comunusti respecta ordinele comunistilor chinezi, ce au raspindit virusul.Vor sa bage frica in populatie si sa introduca neincrederea in orice masura antivirus.PSD comunist, patrid antinational.
7
9
interlopa , jmechera de strada nu i dadea amenda!Politia se face ca nu i vede , nici macar nu i atentioneaza , am vazut cazuri destule !
16
1
Felicitari politiei! Romanii nu stiu decat de frica asa ca ar trebui amendati non stop astia care poarta la misto masca
33
12
Sa se duca sa-si faca testul si daca iese negativ, sa i se anuleze amenda. Cat a purtat lumea masti contrafacute nu s-au mai dat amenzi... Daca plateste 500 roni parca il plateste pe Covid sa stea potolit.
19
11
Rromanii sunt smecheri poarta masca la misto sub barba
29
5
daca nu ai bani, loc de munca etc. atunci ai grija ce faci si nu incalca legea ca sa nu iei amenda, unde-i lege niu-i tocmeala.
28
7
Acum plateste suma intreaga nu la jumatate in 15 zile findca a pirdut procesul.politaii......cred ca niste handi de la locala
13
9
Fara bani, cu rate.Cate amenzi nu s-au dat fara avertisment? Ce stie politistul ca tu nu ai bani nici de paine,ca patronul te-a dat afara de la munca in luna noiembrie cu un salariu pe toata luna de 750 de lei si 200 de lei tichete.Asa se dau salarii la paza.Ca cei de la paza angajaza o 1luna 2 apoi dau afara fara moriv,spunand ca au redus personalul dar ii gasesti la publicitate cu anuturi de angajari. Cei mai mari escroci sunt firmele de paza nu va angajati ca luati tepe.Lucrati ore pe care nu vi le platesc,nu dau zile libere,nu dau salriile promise ,platesc cu ora 8 sau 9 leri net.
17
7
putea sa ii dea un avertisment. sunt oameni cu probleme si nu mai ai job te gandesti la facturi la copii la locu de munca sau ceva si nu - ti mai sta gandu pur si simplu daca ai masca pe nas sau la gat. jet
24
20
Foarte bine ca a fost amendata
30
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108