REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A fost bătaie pentru atribuirea contractului de dezinsecţie şi deratizare în Constanţa! S-a cerut SUSPENDAREA

A fost bătaie pentru atribuirea contractului de dezinsecţie şi deratizare în Constanţa! S-a cerut SUSPENDAREA

Replica API 3 iulie 2019 | 01:47 461

O firmă din Ploieşti, nemulţumită de rezultat

O firmă din Ploieşti, nemulţumită de rezultat

„Bătaie” pe insectele din Constanţa! Două firme îşi dispută serviciul de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în Municipiul Constanţa! Una a câştigat licitaţia, iar alta o contestă! În martie a.c., Primăria Constanţa a semnat contractul privind achiziția serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare din municipiu, după ce a avut loc, în prealabil, licitaţia. Firma Allchim Co Sa este cea care a câştigat, şi anul acesta, serviciile de dezinsecţie, spre nemulţumirea firmei concurente, respectiv Coral Impex SRL din Ploieşti. Ulterior, contractul a fost prelungit, prin acte adiţionale. Reprezentanţii Coral Impex, firmă care a participat la procedura de licitaţie s-a considerat nedreptăţită, fapt pentru care a cerut suspendarea procedurii de atribuie a contractului în instanţă. Asta după ce a fost şi la Consiliul Naţional de Socluţionare a Contestaţiilor. Acţiunea a fost depusă pe 19 iunie.

La termenul de luni, 1 iulie, magistraţii s-au şi pronunţat, în defavoarea firmei reclamante, în sensul că a fost respinsă cererea de suspendare. „Respinge cererea de suspendare a procedurii de atribuire a acordului cadru pentru delegarea gestiunii prin contract de achiziţie publică pentru serviciul de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în Municipiul Constanţa ca nefondată. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Constanţa. „Decizia CNSC este în favoarea Primăriei Municipiului Constanţa, motiv pentru care procedura de atribuire își urmează cursul, iar în municipiul Constanța vor continua acțiunile de dezinsecție și deratizare pentru protejarea sănătății populaţiei”, au declarat, pentru Replica, reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Allchim CO SA este o societate abonată la banii Primăriei Constanţa. De ani de zile se ocupă de dezinsecţia oraşulului. De altfel, aceeaşi societate se ocupă şi de deratizarea, dezinsecția și dezinfecția spațiilor locative din cartierul Henri Coandă. Serviciile sunt necesare în scopul eliminării apariției unor focare de infecție, a unor epidemii ori boli infecțioase, ca urmare a proliferării în dospodăriile selectate a insectelor, rozătoarelor, bacteriilor, germenilor etc. Activitatea se va presta pe o suprafață de 35.000 mp , suprafața unităților locative vizate prin programul ”Măsuri integrate pentru o viață mai bună”. Durata contractului este de doi ani. Prețul nu va depăși suma de 24.850 lei fără TVA.

Allchim CO a fost înființată în anul 1999 și are sediul în București. Firma este controlată de Oana Bajdechi, fiica lui Mihai Florin Sucata, fost general al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), cu un trecut cât se poate de controversat. La începutul anilor ’90, Mihail Florian Şucată era şeful Institutului de Marină Constanţa, perioadă în care, se pare, i-a cunoscut pe Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky. În 1997, pe când era colonel, Şucată a fost dat afară din SPP din cauza implicării sale în scandalul „Ţigareta II”. n 2000, este readus în SPP de către fostul preşedinte Ion Iliescu şi pus şef al Corpului de Control al serviciului, în 2002 este avansat la gradul de general, iar în 2005 este trecut în rezervă de Traian Băsescu cu gradul de general cu două stele, o dată cu decapitarea conducerilor tuturor serviciilor de informaţii. În 2006, Şucată este angajat de Viorel Hrebenciuc la Camera Deputaţilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bataii oare
0
0
La iarna vor stropi sigur de tantari
3
3
SI EU MAM BATUT PE SPAGA SI AM STROPIT TANTARII CU CEVA PRIELNIC LOR CA S AU INMULTIT IN DRACI DE CAND AM TRECUT CU AVIONUL DEASUPRA ORASULUI AM CREZUT CA SE VOR SPERIA DAR IN PULA IA DURUT DE MINE CUM MA DOARE PE MINE DE PROSTIMEA CARE MA VOTAT MAI AM 1 AN SI OVOI LUA IN GURITA ;;;;;;;;;;;NE MANANCA TANTARIMEA LA HARSOVA IN CENTRU OF MAMA MAMA OSA PIERD SI PRIMARIA MAMAAAAAAAA ;;;;;
0
0
pai cum sa se ia cineva de fata hotului sucata ? Nici judecatorii hoti si spaguiti de machidonul bajdechi nu zic nimic ! muie la toi cu cacat !!!
3
1
Bataie sa fie cu tantarii si cu toate ganganiile care au mai aparut. Lasati bataile intre licitatori pentru ca trece vara.
4
0
Comentarii de tot rahatul
0
6
Probabil stropesc cu MountainDew, deoarece in Parcul Tabacarie colcaie tantarii. Un nou lucru bine-facut, marca Fagadau.
12
0
Dar incompetentii astia de la Directia Sanitara conrtroleaza substantele pulverizate...?!? Ei habar nu aveau ca prin lege delfinii morti trebuie luati si cercetata cauza mortii... O gasca de lipoveni bugetari lenesi si votanti ai psd-ului...
7
1
Pe timpul lui Radu Mazare nu era nici o bataie pe nimic avea penalu oameni lui pentru orice fel de contrct cu primaria.Radu cu orasu,Nicu cu judetul Constanta.
11
1
cum sa nu fie bataie cand iei o gramada de bani si puverizezi apa!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218