REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A fost condamnat bărbatul care se dezbrăca, în stradă, în fața femeilor și a copiilor

A fost condamnat bărbatul care se dezbrăca, în stradă, în fața femeilor și a copiilor

Virgil STOIAN 16 ianuarie 2023 | 00:00 3427

Feodor Deac, acuzat că a săvârșit acte de exhibiționism, în public, pe raza localității Sarichioi, în timp ce se afla în stradă, pe DJ 229, în prezența mai multor femei și copii, a fost condamnat.

Foto cu caracter ilustrativ

Bărbatul a fost condamnat la 1 an de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri. Sentința a fost dată de Judecătoria Babadag și nu este definitivă, pe 27 februarie 2023 urmând a se judeca apelul.

Potrivit anchetei, bărbatul în vârstă de 54 de ani, domiciliat în Sarichioi, a ieșit din curtea sa și s-a deplasat în mijlocul străzii unde a început să strige și să oprească mașinile care treceau pe stradă, fără nici un motiv, iar atunci când martorele i-au atras atenția să se potolească, și-a dat jos pantalonii cu care era îmbrăcat, expunându-și organele genitale în fața femeilor și a copiilor din stradă, mimând că se masturbează și atingându-și organele genitale. Când i s-a atras atenția de către femeile aflate la fața locului, inculpatul a reacționat violent verbal, a intrat în curtea sa de unde a ieșit având în mână o seceră, cu care a amenințat persoanele aflate la fața locului. Doar un echipaj de poliția a reușit să îl liniștească pe exhibiționist. Toți martorii care au asistat la comiterea faptei au fost tulburați de cele întâmplate, iar una dintre femeie a precizat că fiica sa în vârstă de 8 ani, care se juca în stradă a suferit un atac de panică, calmând-o cu greu. De asemenea, martorii au precizat că inculpatul a recurs frecvent, de-a lungul timpului, la aceste de gesturi în prezența femeilor și a copiilor.

Inculpatul este bolnav psihic

Inculpatul a declarat, cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, că suferă de o boală psihică, respectiv tulburare de personalitate și depresie și că nu își aduce aminte ce a făcut în acea zi, deoarece nu își lua medicația și era agitat. În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, iar potrivit raportului, s-a stabilit de către comisia medicală că Feodor Deac prezintă diagnosticul: tulburare depresivă recurentă și parafilie, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei.

Minuta judecătorească

Cu privire la gravitatea infracţiunii (împrejurările, modul de comitere, mijloacele folosite, starea de pericol creată, natura şi gravitatea rezultatului produs, mobilul şi scopul urmărit), instanţa a constatat că normele de incriminare protejează o valoare socială importantă, respectiv relațiile sociale referitoare la respectarea bunelor moravuri, noțiune definită ca fiind un comportament decent, mai ales în privința respectării caracterului intim al vieții sexuale. În ceea ce priveşte împrejurările şi modul de comitere a faptelor, instanţa a reţinut că fapta inculpatului relevă o periculozitate sporită având gravitatea acţiunilor sale, care, prin expunerea organului său genital şi efectuarea de acte sexuale explicite a pus în pericol relaţiile sociale şi a provocat o stare de temere şi anxietate martorilor, care au fost tulburați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât au fost efectuate în prezența unui copil de 8 ani, care a suferit un atac de panică, copilul fiind calmat cu greu. Pentru aceste considerente, Feodor Deac a fost condamnat la 1 an de închisoare, în regim de detenție. Sentința nu este definitivă, pe 27 februarie 2023 urmând a se judeca apelul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca era bolnav si nu avea cineva grija de el, trebuia internat. era mai simplu, nici cei da la tribunal nu se speteau.....
2
1
saracul ATINTISANU de la primaria CERNAVODA a ajuns rau din cauza LABEI ! el e ala din poza.
2
2
cum e posibil sa incarcerati un bolnav psihic ??? Judecatorii pwlii !!! N-a reusit sa va dea spaga da-v-as mwie cu kkt !!!
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272