REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

A fost depusă solicitarea avizului de mediu pentru Complexul Sportiv din Valu lui Traian

A fost depusă solicitarea avizului de mediu pentru Complexul Sportiv din Valu lui Traian

A.F. 20 ianuarie 2023 | 00:00 605

Compania Națională de Investiții a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare al proiectului Complex Sportiv comuna Valu lui Traian. Prin document se propune realizarea unei construcții cu destinația centru de activități sportive și culturale cu regim de înălțime D+P+2E+Etaj Tehnic și amenajarea terenului aferent imobilului prin două terenuri sportive și împrejmuirea terenului.

A fost depusa solicitarea avizului de mediu pentru Complexul Sportiv din Valu lui Traian

Conform actelor, suprafața totală a amplasamentului este de 2.941 mp. și se va realiza pe strada Stadion, numărul 3, LOT 2/1, comuna Valu lui Traian, județul Constanța.

Obiectivul propus este împărțit în două zone: construcția propriu-zisă și amenajarea exterioară. Va exista un singur acces în clădire, respectiv accesul pietonal principal printr-un hol de acces (holul recepției), la nivelul parterului. Imobilul va avea mai multe funcțiuni: spații tehnice, vestiare, săli de sport, depozitare, casa scării, holuri și lift.

Execuţia este programată să înceapă în primăvara anului 2023, iar Centrul sportiv, care se doreşte a fi cel mai mare din judeţ, va dispune de bazin de înot, sală de fitness, sală de tenis de masă, ateliere multifuncţionale (pictură, sculptură, desen), săli multifuncţionale (pentru dans modern, dans contemporan, balet etc.) loc de joacă, vestiare, birouri, grupuri sanitare, lift, terasă circulabilă. În exterior va fi amenajată zonă verde, iar în interior, de asemenea o zonă verde, terenuri de minifotbal, teren tenis de câmp. Terenul liber din jurul construcției proiectate, care nu va fi amenajat ca platformă betonată, drum sau acces pietonal, va fi amenajat ca spațiu verde cu rol de protecție și ambientare.

Investiția este estimată la 3.991.518,12 euro (19.614.320,04 lei) din fondurile publice ale Companiei Naționale de Investiții. Se preconizează ca întregul proiect să se deruleze pe o perioadă de aproximativ 12 luni, de la obținerea Autorizației de Construire, și, implicit, după aprobarea documentației de începere lucrări, de către instituțiile abilitate.

În contextul acestui proiect, în luna octombrie anul trecut a fost încheiată asfaltarea străzii Constanţei – segmentul dintre strada Împărat Traian şi blocurile ANL. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene prin program FADR şi cofinanţat din buget local, valoarea totală a lucrărilor fiind de 619.296 lei fără TVA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272