rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru construcția Sălii Polivalente din Constanța!

În decembrie, a fost semnat contractul pentru construcția celei mai moderne baze sportive din Constanța, contract încheiat între Compania Națională de Investiții și câștigătorul licitației. Vineri, 22 februarie, Primăria Constanța, prin CNI,a obținut și certificatul de urbanmism pentru realizarea obiectivului cu 5000 de locuri. Certificatul are valabilitate 24 de luni.

Sala de sport va avea terenuri de baschet, de volei și de handbal, pe trei niveluri, cu un total de 18.500 de mp, cinci mii de locuri, magazine sportive, dotări moderne, peste 700 de locuri de parcare și multe spații verzi. Lucrările vor fi gata în maximum trei ani de zile, mai susţine primarul. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea S.C. Euromateria S.R.L, S.C. Aduro Impex S.R.L, Conpat SCARL – DELTA CON S.R.L, Research Consorzio Stabile S.C. ARL. Liderul asocierii, Erumateria SRL, este recunoscută pe plan local, contestând mai multe lucrări de anvergură, printre care Parcul Arheologic ori Cazino Constanța.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare). Sala de sport propusă ocupă la sol circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități. În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP. Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei. Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Euromateria SRL Bucureşti a fost înfiinţată în februarie 2015 şi este deţinută de Răzvan Mihai Gheorghe, fost administrator al Rico SRL Constanţa, unde unic asociat este Marcel Cornel Gheorghe. Rico SRL este una din firmele importante de construcţii ale Constanţei, cu lucrări de zeci de de milioane de euro primite de la stat în toată ţara, dar intrată în insolvenţă. Euromateria a colaborat cu mai multe primării din județul Constanța și a contestat la Consiliul de Soluționare a Contestațiilor mai multe lucrări de anvergură, printre care Parcul Arheologic ori Cazino Constanța, situaţii asprui criticate, la momentul respectiv, de primarul Decebal Făgădău! Privitor la Parcul Arheologic, banii s-au pierdut din cauza contestațiilor formulate de către Euromateria, iar în ceea ce privește Cazinoul, licitația a fost anulată din cauza ofertelor neconforme. Tot pentru Cazino s-a luptat și S.C. Aduro Impex S.R.L, firmă din București, pe Șoseaua Mihai Bravu, cu sediul într-un bloc de apartament. Aceeași firmă care o regăsim în proiectul Sălii Polivalente.

Pentru contractul Sălii Polivalente s-au înscris alte asocieri de firme: Asocierea SC Rotary Construcţii SRL - SC Energoplus SRL - Constructora Consvial SL, cu subcontractanţii SC Dasa Arch SRL, SC General Lux Therm SRL, SC Sam Proiect Grup SRL, SC Kronos Life Construct SRL. Asocierea SC EN Electric Proiect Office SRL - West Group Architecture SRL - Pagano Francesco SRLS - Operatione SRL, cu subcontractantul Avi Prod Grup SRL. Asocierea SC Aci Cluj SA - SC Atelier RVD SRL - SC Imsat Service Cluj SA - SC Mobitom SA, cu terţ susţinător Kozti ZRT, din Budapesta. Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA - SC Intergroup Engineering SRL - SC Delta Acm 93 - SC Concelex SRL, cu subcontractanţii RCH Con Instal SRL, SC Petroconst SA, SC Erbasu EDIL Construct SA, SC Concrete&Design Solutions SRL, SC Erixnet SRL

Asocierea SC Euromateria SRL - SC Aduro Impex SRL - Conpat SCARL - Delta Con SRL - Research Consorzio Stabile SC ARL are ca și subcontractanţi Comteh SRL, SC Dcts Structuri SRL, SC East European Business Center (E.E.B.C.), SC Prompt Gaz SRL.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 23 februarie 2019106
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

03Handicapatilor!(25 feb 09:22)
Sunteri cretini? Cine are nevoie de sala polivalenta? Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac! In loc sa construiti si la noi o catedrala, voi faceti sala polivalenta? RUSINE!!!
02Nedumeritul(24 feb 10:03)
Badea Cartan
29Jiji(23 feb 19:20)
Intrebare... O sa se faca si nunti de machidoni si tigani, dupa ce o da in functiune? E prea bengoasa sa o scape machidonii din brate..
09gogu(23 feb 18:15)
In poza arata bine! Important este s-o vedem si in realitate, construita bine si cu alei pavate corespunzator, nu cum a fost pavat centrul vechi. O nedumirire am totusi. Unde va fi amplasata aceasta sala?
18Nazi(23 feb 10:35)
5000 de locuri pentru un campionat mondial de gimnastica e nevoie de 6000 de locuri, de terminat o termina in urmatorul mandat ca doar mai iese odata
412Vio(23 feb 09:11)
UNDE ESTE AMPLASATA ACEASTA CONSTRUCTIE ?
48jurnalisti(23 feb 09:07)
nu mai cautati nod in papura cine o face , cine fura , cine e nevasta , sotul , s.a.m.d. mergeti zilnic la primar si intrebati l cand termina aceasta sala polivalenta . asta e jurnalism profesional si nu carcoteala continua
013Lics(23 feb 08:28)
In insolventa, de buni ce sunt, dar contesta lucrari pt a se pierde finantarea . Nu ii ia mimeni la verificat ?
08Gogu(23 feb 08:27)
Contractanti jmecheri si subcontractanti fraieri la mana a doua bravo contracte cu mangle
06Zimbru(23 feb 07:47)
Popa Madalin Iscru, nu trebuie sa se inscrie. El e gastigatorul.
mai mult...Replica
4 aug 22:29ReplicaUnul dintre cei mai bogați francezi va INVESTI în eoliene, la Cobadin

Jean Marc Bouchet, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Franța, va construi eoliene în Cobadin și la...68

4 aug 22:28ReplicaSoțul Georgetei BUMBAC a rămas ȘOMER? Nu mai lucrează în Primăria Sectorului 449
4 aug 22:21ReplicaRudele Simonei HALEP s-au MUTAT cu BLOCURILE în Năvodari68
4 aug 23:00ReplicaStere HIRA: În anii 2000, RAEDPP a fost INCUBATOR de AFACERI

În șase luni a reușit să facă cât alții în ani de zile! Stere Hira, directorul RAEDPP Constanța, nu a stat...35

4 aug 22:18ReplicaACȚIUNE ca-n FILME: Au FURAT un GOLF și au BĂTUT proprietarul!65
4 aug 22:18ReplicaLoredana Groza și-a etalat TRUPUL de ZEIȚĂ în Mamaia44
4 aug 22:16ReplicaATENȚIE! Tâlharul TAIFUN, de pe ALEILE din CONSTANȚA, a ATACAT două FEMEI!

Amet Taifun este un tânăr neșcolarizat, fără loc de muncă, care-și duce ”veacul” prin Constanța. Pentru a...54

4 aug 00:04ReplicaATAC SÂNGEROS, în plină stradă. AGRESORUL este CĂUTAT de POLIȚIȘTI4316
4 aug 22:15ReplicaFRAUDĂ de 500. 000 de EURO, cu FONDURI EUROPENE, la TULCEA47
4 aug 00:04ReplicaEXCLUSIV! SCANDAL în TOMIS NORD, in zona TIC TAC

Oamenii legii din Constanța au fost solicitați să intervină marți, 3, august a.c., în zona Tomis Nord, mai, exact...3077

4 aug 22:14ReplicaHOȚII care au FURAT ȘINELE de CALE FERATĂ, CONDAMNAȚI31
4 aug 00:00ReplicaFocoasa Loredana Groza și-a etalat TRUPUL de ZEIȚĂ în Mamaia33
Vremea
23.1°23.1° - 24.5° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 77%
Vânt: 3.64 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...288

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...381

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...609

4 aug 22:27SportFotbal: Lille a cucerit în premieră Trofeul Campionilor

Echipa de fotbal Lille OSC a cucerit pentru prima oară în istoria sa Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei) la...289

Local
4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...255

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...272

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2421

4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...290

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...140

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în localitatea Lumina, pe...340

4 aug 23:12LocalAPROAPE de COMĂ ALCOOLICĂ şi cu PERMISUL SUSPENDAT, a FOST PRINS de poliţişti

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat, a data de 3 august a.c., în jurul orei 00.40, un...281

4 aug 23:12LocalBărbat CONDAMNAT pentru tăinuire, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au identificat un bărbat, la data de 2 august a.c., de 32 de ani, pe...436

4 aug 00:05LocalÎncă o AMENDĂ în urma EXPLOZIEI de la PETROMIDIA: 100.000 de lei pentru POLUARE

681

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...19

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...23

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

157

3 aug 00:00PoliticăMinistrul Economiei: 'Noi impozităm sărăcia'

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat la Aleph News că cea mai importantă reformă fiscală pe care ar...322

4 aug 19:27PoliticăTichete de 2.000 de lei pentru viitoare mămici. Cine ar putea beneficia de proiect

Proiectul prin care statul va acorda tichete în valoare de 2.000 de lei, pentru mame cu posibilități materiale...310

3 aug 00:00PoliticăCîţu: Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare; voi transmite documentul liderilor coaliţiei

166

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1288

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2139

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11599

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1497

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2261

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2739

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...15

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...17

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

14

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...20

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...16

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

19

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...16

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...18

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...16

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT