REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru construcția Sălii Polivalente din Constanța!

A fost eliberat certificatul de urbanism pentru construcția Sălii Polivalente din Constanța!

Replica API 23 februarie 2019 | 00:00 481

În decembrie, a fost semnat contractul pentru construcția celei mai moderne baze sportive din Constanța, contract încheiat între Compania Națională de Investiții și câștigătorul licitației. Vineri, 22 februarie, Primăria Constanța, prin CNI,a obținut și certificatul de urbanmism pentru realizarea obiectivului cu 5000 de locuri. Certificatul are valabilitate 24 de luni.

Sala de sport va avea terenuri de baschet, de volei și de handbal, pe trei niveluri, cu un total de 18.500 de mp, cinci mii de locuri, magazine sportive, dotări moderne, peste 700 de locuri de parcare și multe spații verzi. Lucrările vor fi gata în maximum trei ani de zile, mai susţine primarul. Lucrările vor fi efectuate de Asocierea S.C. Euromateria S.R.L, S.C. Aduro Impex S.R.L, Conpat SCARL – DELTA CON S.R.L, Research Consorzio Stabile S.C. ARL. Liderul asocierii, Erumateria SRL, este recunoscută pe plan local, contestând mai multe lucrări de anvergură, printre care Parcul Arheologic ori Cazino Constanța.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare). Sala de sport propusă ocupă la sol circa 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități. În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP. Proiectul sălii polivalente este unul complex, vizând inclusiv amenajarea spațiilor din jurul sălii, fiind creată o zonă pietonală atractivă, care să participe la asigurarea flexibilității funcționale a zonei. Lucrările aferente acestui contract vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanța se va ocupa de execuția branșamentelor la utilități, precum și de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Euromateria SRL Bucureşti a fost înfiinţată în februarie 2015 şi este deţinută de Răzvan Mihai Gheorghe, fost administrator al Rico SRL Constanţa, unde unic asociat este Marcel Cornel Gheorghe. Rico SRL este una din firmele importante de construcţii ale Constanţei, cu lucrări de zeci de de milioane de euro primite de la stat în toată ţara, dar intrată în insolvenţă. Euromateria a colaborat cu mai multe primării din județul Constanța și a contestat la Consiliul de Soluționare a Contestațiilor mai multe lucrări de anvergură, printre care Parcul Arheologic ori Cazino Constanța, situaţii asprui criticate, la momentul respectiv, de primarul Decebal Făgădău! Privitor la Parcul Arheologic, banii s-au pierdut din cauza contestațiilor formulate de către Euromateria, iar în ceea ce privește Cazinoul, licitația a fost anulată din cauza ofertelor neconforme. Tot pentru Cazino s-a luptat și S.C. Aduro Impex S.R.L, firmă din București, pe Șoseaua Mihai Bravu, cu sediul într-un bloc de apartament. Aceeași firmă care o regăsim în proiectul Sălii Polivalente.

Pentru contractul Sălii Polivalente s-au înscris alte asocieri de firme: Asocierea SC Rotary Construcţii SRL - SC Energoplus SRL - Constructora Consvial SL, cu subcontractanţii SC Dasa Arch SRL, SC General Lux Therm SRL, SC Sam Proiect Grup SRL, SC Kronos Life Construct SRL. Asocierea SC EN Electric Proiect Office SRL - West Group Architecture SRL - Pagano Francesco SRLS - Operatione SRL, cu subcontractantul Avi Prod Grup SRL. Asocierea SC Aci Cluj SA - SC Atelier RVD SRL - SC Imsat Service Cluj SA - SC Mobitom SA, cu terţ susţinător Kozti ZRT, din Budapesta. Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA - SC Intergroup Engineering SRL - SC Delta Acm 93 - SC Concelex SRL, cu subcontractanţii RCH Con Instal SRL, SC Petroconst SA, SC Erbasu EDIL Construct SA, SC Concrete&Design Solutions SRL, SC Erixnet SRL

Asocierea SC Euromateria SRL - SC Aduro Impex SRL - Conpat SCARL - Delta Con SRL - Research Consorzio Stabile SC ARL are ca și subcontractanţi Comteh SRL, SC Dcts Structuri SRL, SC East European Business Center (E.E.B.C.), SC Prompt Gaz SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteri cretini? Cine are nevoie de sala polivalenta? Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac! In loc sa construiti si la noi o catedrala, voi faceti sala polivalenta? RUSINE!!!
3
0
Badea Cartan
2
0
Intrebare... O sa se faca si nunti de machidoni si tigani, dupa ce o da in functiune? E prea bengoasa sa o scape machidonii din brate..
9
2
In poza arata bine! Important este s-o vedem si in realitate, construita bine si cu alei pavate corespunzator, nu cum a fost pavat centrul vechi. O nedumirire am totusi. Unde va fi amplasata aceasta sala?
9
0
5000 de locuri pentru un campionat mondial de gimnastica e nevoie de 6000 de locuri, de terminat o termina in urmatorul mandat ca doar mai iese odata
8
1
UNDE ESTE AMPLASATA ACEASTA CONSTRUCTIE ?
12
4
nu mai cautati nod in papura cine o face , cine fura , cine e nevasta , sotul , s.a.m.d. mergeti zilnic la primar si intrebati l cand termina aceasta sala polivalenta . asta e jurnalism profesional si nu carcoteala continua
8
4
In insolventa, de buni ce sunt, dar contesta lucrari pt a se pierde finantarea . Nu ii ia mimeni la verificat ?
13
0
Contractanti jmecheri si subcontractanti fraieri la mana a doua bravo contracte cu mangle
8
0
Popa Madalin Iscru, nu trebuie sa se inscrie. El e gastigatorul.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920