REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A fost FĂCUT PRIMUL PAS înspre REABILITAREA ȘCOLII GRECEȘTI din Constanța

A fost FĂCUT PRIMUL PAS înspre REABILITAREA ȘCOLII GRECEȘTI din Constanța

Replica API 14 iulie 2021 | 22:55 1146

Primul pas către marea reabilitare a școlii grecești din Constanța a fost făcut. Mai exact, Primăria Municipiului Constanța a eliberat certificatul de urbanism în vederea dezmembrării imobilului situat pe strada Aristide Karatzali, numărul 13. Imobilul a fost lăsat în paragină ani de zile, după ce a funcționat ca structură a Colegiului Național "Mihai Eminescu”. A fost retrocedată comunităţii elene, anul trecut în februarie, după 15 ani de procese. În tot acest timp, comunitatea grecească observa cum clădirea se degrada, pe zi ce trecea.

Clădirea situată pe Aristide Karatzali, numărul 13, va fi dezmembrată

Clădirea în care va avea să funcționeze școală greacă din Constanța, va fi dezmembrată. Conform certificatului emis de către Primăria Municipiului Constanța, acesta prevede dezmembrarea imobilului situat pe Aristide Karatzali, numărul 13.Imobilul situat la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Aristide Karatzali, din Piața Ovidiu, a fost închisă în 2018, după ce ani buni a funcționat ca structură a Colegiului Național "Mihai Eminescu”. A fost retrocedată comunităţii elene, anul trecut în februarie, după 15 ani de procese. În tot acest timp, comunitatea grecească observa cum clădirea se degrada, pe zi ce trecea.

Școala greacă din Constanța va fi reabilitată!

Anunțul privind reabilitarea școlii grecești a fost făcut marți, 22 iunie, de către președintele Comunității Elene Elpis, Anton Antoniadis. Acesta a încheiat un protocol de colaborare între comunitate și Fundația Maarif, fundație care se va ocupa de reabilitarea unității de învățământ, fosta Școala Grecească Școala nr.2. ”Respectând cea mai reprezentativă parte a acestui minunat oras de pe țărmul atât de încărcat de istorie al Mării Negre, Constanța, respectând frumusețea atât de iubită de constănțeni a multietnicității, făcând parte din arealul magic al peninsulei și nu în ultimul rând respectând dorința strămoșilor de origine greacă ce au construit acest lăcaș de învățământ încă din 1867, astăzi cele doua entități pun bazele reconstrucției acestei școli private, cu intenția clară ca ea să devină în scurt timp un reper al învățământului constănțean”, transmitea acesta la momentul marelui anunț.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce se intelege prin dezmembrare? O s-o rada si o sa faca hotel si restaurant, ca tot e aproape de plaja.Nu cred ca investesc doar de dragul lui Antoniadis. Daca ar sti tatal lui......
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272