REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A fost inaugurată cursa Tallin - Constanţa. Premierul Dăncilă şi omologul estonian, prezenţi pe Aeroportul Kogălniceanu

A fost inaugurată cursa Tallin - Constanţa. Premierul Dăncilă şi omologul estonian, prezenţi pe Aeroportul Kogălniceanu

Replica API 17 iunie 2018 | 00:35 296

Premierul României, Viorica Dăncilă, şi omologul estonian Juri Ratas s-au aflat, sâmbătă, 16 iunie, la Constanţa, cu ocazia inaugării cursei Tallin – Constanţa, operată de Nordica, compania aeriană naţională a Estoniei.

Evenimentul a avut loc pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Introducerea cursei este un semnal major atât din punct de vedere al importanţei judeţului Constanţa cât şi din punct de vedere diplomatic între România şi Estonia.

Potrivit prim-ministrului României, inaugurarea noii rute de transport aerian are loc în contextul în care Estonia sărbătoreşte 100 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă şi, în acelaşi timp, România sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire. "Tot astăzi (sâmbătă, când a fost inaugurată cursa – n.r.), am semnat la Tallinn un memorandum între Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului şi Agenţia de Investiţii din Estonia. Pe agenda noastră de lucru s-au aflat atât îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale şi economice dintre Estonia şi România, şi se vede că astăzi am făcut deja primii paşi, cât şi un consens pe agenda europeană", a afirmat Viorica Dăncilă.

La rândul său, premierul Estonian a afirmat: "Cred că astăzi am făcut paşi minunaţi înainte. Cred că astăzi clădim istoria între ţările noastre, Estonia şi România, şi am inaugurat împreună primul zbor între cele două ţări minunate. (…) Vă putem spune că relaţia noastră economică se îmbunătăţeşte continuu, schimbul comercial între România şi Estonia a crescut cu peste 75% în ultimii trei ani. Sosise momentul să deschidem o linie aeriană directă între popoarele noastre şi între afacerile din ţările noastre".

De precizat că, duminică, Dăncilă şi Ratas vor participa la inaugurarea Consulatului onorific al Estoniei la Constanţa (Universitatea Ovidius). Vizita oficială a premierului român în Estonia este prima la acest nivel după 1991, când România a restabilit relaţiile diplomatice cu statul eston.

“Deschiderea rutei Constanţa – Tallinn, cu compania aeriană estonă Nordica, vine în sprijnul constănţenilor, oferindu-le posibilitatea de a avea acces direct către Europa. Sunt foarte sigur că includerea acestui zbor nou între Constanţa şi Tallinn va creşte numărul de turişti pe litoral, va facilita dezvoltarea regiunii noastre şi totodată va putea oferi constănţenilor modalităţi de transport optim pentru mediul de afaceri. Sperăm ca în viitor să putem opera curse de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu spre cât mai multe oraşe europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

Zborurile pe ruta Tallinn – Constanţa – Tallinn se vor desfăşura în perioada 16.06.2018 – 29.09.2018, la început cu o frecvenţă pe săptămână, sâmbătă şi începând cu 27.06.2018 cu 2 frecvenţe pe săptămână, în zilele de miercuri şi sâmbătă.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fotu este cel mai bun lider de sindicat. A reusit sa imprieteneasca toti salariatii in sindicatul lui iar impreuna cu Artagea care va zbura curand fora toti banii din cotizatii. Daca vine alt lider de sindicat o sa gaseasca conturile goale. Isi trage cu Boldea 80 de milioane pe luna din cotizatiile fraierilor
3
0
analizati activitatea acestui individ care se plimba cu masina aeroportului si nu face nimic este un obedat sexual sta toata ziua cu anka pusa de curand director de dezvoltare ca doar are 1 gram de minte mai mult decat ei
5
0
I vizita pentru niste poze de album psd intr un aeroport de rahat cu angajati cu dedicatie si cu prostii din dotare mari afaceristi pesedachis cu viorica si alti hoti din zona
7
0
Ala cu fata de milog Fagabou . ce cauta acolo ?
8
0
Bei , astia de la PSD-ALDE , luati-va proasta si va duceti in subterane cretinilor ...
12
1
mireloo..te-ai cam ingrasat ..
11
0
e si anca alexandrescu cu ea ca fara vasilica e praf nu are gindurile sivorbele la ea .e greu sa fii consilierul unei proaste
9
0
Veorica Dracila, aceasta semianalfabeta pesedista.Bleah...!
14
1
Covorul rosu, rochia rosie...ciuma rosie.
14
3
Ce cauta argatul de Fagadau la eveniment? Este oare aeroportul in criza de ospatari servili?
13
1
Ba Fotule ce rai sint oamenii ca zic ca ajutat de cumnatata ii vrei locu lu Artagea pe care il lucrezi cat poti!! Ce oameni rai!!!
14
0
din poze nu se vede Fotu omu autoritatilor care isi ia nouazeci de milioane pe luna pe nu se stie ce ca in fiecare zi sta cu orele la barfe si la masa la hotel emi si ii tine pe angajati in foame cu salarii mici ca apara mai mult interesul statului decat al amaratilor de angajati!!! sa speram ca zvonurile sint adevarate si in august va fi schimbarea care trebuie!!
14
0
Pfff mare cacat, curse de sezon, ce realizare mareata...
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614