A fost scoasă la vânzare clădirea din Portul Constanța a unui cunoscut vameș!
A fost scoasă la vânzare clădirea din Portul Constanța a unui cunoscut vameș!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn lichidator judiciar anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unei clădiri din Portul Tomis, pe care speră să obțină nu mai puțin de 63.796 de lei exclusiv TVA. Imobilul aparține unei firme de construcții deținute de cunoscutul vameș Ionuț Marius Scrioșteanu, firmă care de-a lungul anilor a strâns datorii de milioane la stat și la partenerii de business.
Lichidatorul judiciar al societății Construct Provider SRL Constanța organizează în cursul zilei de 9 aprilie a.c. o procedură de licitație publică cu strigare pentru vânzarea unui imobil din Portul Constanța. Este vorba despre o clădire cu un singur nivel folosită ca dormitor comun pentru nefamiliști, situată la Poarta 3 a Portului Constanța, cu 9 camere și dependințe, în suprafață totală de 252,95 mp, alături de care se află și un teren de 318 mp. Prețul de pornire al licitației este de 63.796 de lei exclusiv TVA. De menționat este și faptul că terenul aferent construcției este proprietatea Statului Român și este dat în folosința societății falimentare.
Construct Provider SRL a fost înființată în 2005 și a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri în valoare de 182.041 de lei, pierderi în valoare de 196.707 de lei, dar și datorii de peste 1,4 milioane de lei. Firma este deținută de familia Ana Norina și Ionuț Marius Scrioșteanu, două personaje cu notorietate în Constanța. Ana Norina Scrioșteanu deține un cabinet stomatologic ce îi poartă numele, în timp ce Ionuț Marius Scrioșteanu unul dintre afaceriștii achitați de acuzațiile din mega dosarul Porturi, alături de Laurențiu Mironescu sau Eugen Bogatu.
declarație avere Ionuț Marius Scrioșteanu
În prezent, Scrioșteanu este șef birou vamal la Autoritatea Vamală Română, șef biroul DGRFP Ploiești, dar și director la compania Construction Engenering Solution SRL, conform declarației de avere din 2023.
Scrioșteanu era, de altfel, din mai 2010 șeful Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa. În 2011, vameșul a fost arestat în celebrul dosar al corupției din Portul Constanța. În martie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a achitat definitiv pe cei arestați de DNA în acest dosar, iar suspecți precum Ionuț Marius Scrioșteanu, Laurențiu Mironescu sau Eugen Bogatu, pentru a-i aminti doar pe cei mai cunoscuți, au fost exonerați de orice acuzații.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News