REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

A fost scoasă la vânzare clădirea din Portul Constanța a unui cunoscut vameș!

A fost scoasă la vânzare clădirea din Portul Constanța a unui cunoscut vameș!

Andreea CONDURACHE 3 aprilie 2024 | 00:00 9566

Un lichidator judiciar anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea vânzării unei clădiri din Portul Tomis, pe care speră să obțină nu mai puțin de 63.796 de lei exclusiv TVA. Imobilul aparține unei firme de construcții deținute de cunoscutul vameș Ionuț Marius Scrioșteanu, firmă care de-a lungul anilor a strâns datorii de milioane la stat și la partenerii de business.

A fost scoasa la vanzare cladirea din Portul Constanta a unui cunoscut vames!

Lichidatorul judiciar al societății Construct Provider SRL Constanța organizează în cursul zilei de 9 aprilie a.c. o procedură de licitație publică cu strigare pentru vânzarea unui imobil din Portul Constanța. Este vorba despre o clădire cu un singur nivel folosită ca dormitor comun pentru nefamiliști, situată la Poarta 3 a Portului Constanța, cu 9 camere și dependințe, în suprafață totală de 252,95 mp, alături de care se află și un teren de 318 mp. Prețul de pornire al licitației este de 63.796 de lei exclusiv TVA. De menționat este și faptul că terenul aferent construcției este proprietatea Statului Român și este dat în folosința societății falimentare.

A fost scoasa la vanzare cladirea din Portul Constanta a unui cunoscut vames!clădirea scoasă la licitație

Construct Provider SRL a fost înființată în 2005 și a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri în valoare de 182.041 de lei, pierderi în valoare de 196.707 de lei, dar și datorii de peste 1,4 milioane de lei. Firma este deținută de familia Ana Norina și Ionuț Marius Scrioșteanu, două personaje cu notorietate în Constanța. Ana Norina Scrioșteanu deține un cabinet stomatologic ce îi poartă numele, în timp ce Ionuț Marius Scrioșteanu unul dintre afaceriștii achitați de acuzațiile din mega dosarul Porturi, alături de Laurențiu Mironescu sau Eugen Bogatu.

A fost scoasa la vanzare cladirea din Portul Constanta a unui cunoscut vames!declarație avere Ionuț Marius Scrioșteanu

În prezent, Scrioșteanu este șef birou vamal la Autoritatea Vamală Română, șef biroul DGRFP Ploiești, dar și director la compania Construction Engenering Solution SRL, conform declarației de avere din 2023.

Scrioșteanu era, de altfel, din mai 2010 șeful Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa. În 2011, vameșul a fost arestat în celebrul dosar al corupției din Portul Constanța. În martie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a achitat definitiv pe cei arestați de DNA în acest dosar, iar suspecți precum Ionuț Marius Scrioșteanu, Laurențiu Mironescu sau Eugen Bogatu, pentru a-i aminti doar pe cei mai cunoscuți, au fost exonerați de orice acuzații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci nu este proprietatea la vameș fura și el de la statul roman să faca și el un bănuț asa ajuns țară asta toții o vinde
4
0
Portul Constanta, Portul Tomis…. Poarta 3 ????????????
14
0
Nu înțeleg, acest om a întrat cu firma lui în faliment. De bun administrator ce era la firma personala a fost pus șef la vama sa administreze bunurile statului. Nu înțeleg, îmi da cu virgula.
31
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436