REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

A FUGIT de POLIȚIE ca să NU rămână fără PERMIS!

A FUGIT de POLIȚIE ca să NU rămână fără PERMIS!

Replica API 9 noiembrie 2021 | 20:09 1660

Valeriu M. a încercat să scape de sancțiunile polițiștilor în două moduri, însă, până acum, nu i-a ieșit nici una. Prima dată a fugit de polițiști, iar a doua oară a contestat în instanță procesul verbal de contravenție. Instanța de fond i-a respins cererea, iar acum urmează a se judeca apelul.

foto: gds.ro

Petentul a fost sancționat prin procesul-verbal de contravenție dim 7.12.2020 întocmit de I.P.J. Constanta- Poliția Orașului Cernavodă, pentru că, în timp ce conducea autovehiculul marca Audi, a efectuat depășirea unui număr de două autovehicule într-o curbă cu vizibilitate de sub 50 de metri. Totodată s-a reținut că nu a oprit la semnalul regulamentar al organului de politie, aflat in exercitarea atribuțiunilor de serviciu, fiindu-i aplicate două amenzi a câte 580 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 zile.

Instanța a reținut că potrivit proceselor verbale întocmite de agenții constatatori, bărbatul a efectuat depășirea a două autovehicule într-o curbă cu vizibilitate sub 50 metri, după care nu a oprit la semnalul regulamentar al organelor de poliție, care se deplasau din sens opus și care au fost obligați să frâneze brusc pentru a evita coliziunea frontală cu petentul care nu mai avea timp să revină pe bandă, motiv pentru care agenții de poliție au pornit în urmărirea acestuia, dar fiind întuneric, acesta a accelerat, pierzându-și urma.

Șoferul a precizat, în instanță, că nu și-a dat seama că Poliția l-a somat să oprească pentru că avea în funcțiune doar semnalele luminoase, fără cele acustice.

Magistrații Judecătoriei Medgidia i-au respins plângerea contravențională, dar decizia nu este definitivă, iar pe 5 noiembrie a fost înregistrat apelul la Tribunalul Constanța. Urmează să se stabilească termenul de judecată.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212