REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

A FURAT din PROFI pentru că nu avea bani de cadou

A FURAT din PROFI pentru că nu avea bani de cadou

Replica API 9 iunie 2020 | 00:29 1389

Un constănţean a sustras mai multe cosmetice dintr-un magazin Profi, motivaţia lui fiind una destul de înduioşătoare. Astfel, acesta a susţinut în faţa instanţei că a furat cosmetice pentru că...nu a avut bani să îi cumpere mamei sale cadou de Crăciun. Poate că această explicaţie „lacrimogenă” ar fi impresionat instanţa, dacă inculpatul nu ar fi fost condamnat anterior pentru tâlhărie şi dacă în momentul când a fost prins nu ar fi agresat un angajat al magazinului.

Cum s-au petrecut faptele

Alexandru Grigore din Constanţa, a intrat în supermarketul Penny, în Ajunul Crăciunului, pentru a sustrage bunuri. În magazin, s-a îndreptat spre raionul cu produse cosmetice, a luat mai multe produse, le-a introdus în buzunarul de la geacă și la brâu, după care s-a îndreptat spre ieșirea din magazin. Inculpatul a fost observat de persoana vătămată, care a arătat că, în data de 24.12.2019, se afla de serviciu la magazinul Profi, moment în care, pe camerele de supraveghere a văzut un individ, despre care a aflat ulterior că se numește Alexandru Grigore, sustrăgând produse cosmetice. Cu scopul de a-l opri pe inculpat, persoana vătămată s-a îndreptat spre zona caselor de marcat și l-a prins, însă acesta a încercat să se smucească, iar produsele cosmetice sustrase au căzut pe pardoseală. Pentru a-și asigura scăparea, inculpatul 1-a lovit cu pumnul în partea dreaptă a feței pe angajat, apoi inculpatul a luat de jos o țeavă din plastic, pe care i-a pus-o în zona gâtului victimei și a împins-o.

Declaraţiile inculpatului

Inculpatul a declarat că, la data de 24.12.2019, se afla în zona Stadionul Badea Cârţan și a hotărât să sustragă produse cosmetice pentru a le face cadou de Crăciun mamei sale, întrucât nu mai avea decât suma de 35 lei; din magazin, a luat mai multe produse cosmetice, șampoane și geluri de duș și le-a băgat în buzunare la geacă și la brâu, după care a vrut să iesă din magazin, însă a fost interceptat de către șeful de magazin care l-a văzut cu produsele și care i-a spus să rămână pe loc. Inculpatul arată că, persoana vătămată l-a condus în spatele magazinului unde a predat produsele în cauză și a așteptat un echipaj al firmei de pază. În continuare, inculpatul a recunoscut că a încercat să fugă și l-a lovit peste față cu pumnul pe șeful de magazin și apoi l-a lovit cu o țeava din plastic ce a gasit-o pe jos, însă tot nu a reușit să scape.

Inculpatul şi-a recunoscut fapta astfel cum a fost descrisă în rechizitoriu și regretă cele întâmplate.

Instanţa a decis condamnarea lui Alexandru Grigore la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
produsele care le-a furat nu fac doar 40 de lei, mai uita-te bine-n poze, hotul sustinea ca mai avea doar 35 de lei in buzunar si nu putea lua nimic cadou de 35 de lei, caci ceea ce a furat costa mult mai mult
1
0
Am facut prostia ca pe un angajat sa nu il fac gestionar, ba l am lasat sa primeasca si marfa in numele firmei, si a tras bani din vanzarea produselro care trebuiau sa intre in magazin, ca el decidea ce intra si ce trebuie vandut, la sfarsitul verii dl Tone km4-5 si a tras decapotabila, varul lui i a dat bani, la politie ...trebuie sa il dai in judecata ca angajatul nepris e negustor cinstit... si asta care a fost prins cu marfa de 40lei are catuse a maini
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272