REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A furat două vaci... ca să-și cumpere mașină!

A furat două vaci... ca să-și cumpere mașină!

Replica API 27 mai 2022 | 14:13 1810

Vasile Voicu a fost condamnat la 2 ani și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În urma contopirii acestei pedepse cu o alta mai veche, inculpatul urmează să execute 3 ani și nouă luni de închisoare. Sentința a fost dată pe 24 mai 2022, de Judecătoria Medgidia și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a furat două vaci de la un consătean din Peștera, pe care le-a dat unui cetățean arab în schimbul unui autoturism. Mai mult decât atât, în aceeași seară, Vasile Voicu a condus autoturismul proaspăt achiziționat, fără a deține permis de conducere.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul chiar l-a ajutat pe păgubit să cumpere cele două vaci, astfel că i-a venit ideea să le fure și să le schimbe pe un autoturism. După ce a furat animalele l-a sunat pe proprietarul mașinii, care a venit cu o dubă unde au încărcat împreună vitele. După ce a primit mașina în schimbul vacilor, a condus autoturismul pe drumul dintre Medgidia și Peștera, rămânând fără benzină. A doua zi, a fost sunat e proprietarul mașinii care i-a comunicat că nu mai vrea vacile, fiind prins după ce abandonaseră vitele pe șoseaua de legătura dintre Medgidia și Peștera.

În privința inculpatului, magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au constatat că acesta are studii 4 clase şi a declarat că nu are profesie/ocupaţie și nici loc de muncă. Inculpatul este necăsătorit și are stagiul militar nesatisfăcut. Din fișa de cazier judiciar a inculpatului anexată la dosarul cauzei, rezultă că acesta se află în stare de recidivă postcondamnatorie. Inculpatul nu are un loc de muncă stabil sau o ocupaţie, apelând la comiterea de infracţiuni pentru a obţine banii necesari traiului zilnic. Acesta nu se află la primul contact cu legea penală, chiar mai mult, în trecut a mai fost cercetat pentru fapte de acelaşi gen, dovedind o specializare în comiterea infracţiunilor contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi o îndeletnicire în acţiunea de luare a bunurilor. Instanța a decis condamnarea acestuia la 3 ani și nouă luni de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367