REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A furat gardul vecinului, i-a spart casa, i-a furat tot, iar acum îşi paşte oile în curte, ca pe islaz

A furat gardul vecinului, i-a spart casa, i-a furat tot, iar acum îşi paşte oile în curte, ca pe islaz

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 203

"Nu suntem ceea ce suntem decât atunci când spărem că suntem ceea ce vrem să fim cu adevărat", a spus un mare filosof, şi nimeni nu a înţeles ce a vrut să spună. Se întâmplă mai ales la ţară, în zilele noastre, când oamenii nu mai ştiu ce, cum, când şi de la cine să mai fure câte ceva, mai ales când au şpriţul în bot. Şi atunci ne gândim "noroc că uneori chiar părem că suntem ceea ce vrem să fim atunci când ne dorim să fim ceea ce nu părem că suntem".

La Adamclisi, dacă reclami la Poliţie că cineva îţi fură gardul sau că cineva ţi-a călcat proprietatea, ţi se recomandă să suni la 112, mai ales dacă este trecut de ora 16:00. Partea proastă că operatorul Serviciului 112 îţi spune că astfel de cazuri nu reprezintă urgenţe, motiv pentru care se recomandă să te adresezi, din nou, poliţistului care te-a pus să apelezi 112. Li s-a întâmplat mai multor persoane, însă este unul care a păţit-o rău de tot.

Ion Floca, zis "Nea Nelu", este un cetăţean născut şi crescut în Adamclisi, dar care s-a mutat la oraş în urmă cu mai mulţi ani, iar casa părintească a rămas în grija unei rude, el ducându-se din când în când să verifice dacă totul e în regulă. Cum ruda respectivă este mai bolnăvicioasă şi nu s-a putut ocupa prea mult de casă şi de ceea ce înseamnă curte, în zonă s-au "aciuat" de mai multe ori hoţii, beţivii şi ciobanii cu oile. Astfel, curtea care se întinde pe o suprafaţă destul de mare, a fost distrusă aproape complet. În urmă cu o lună, omul s-a trezit că nu mai are gard împrejmuitor. Un individ prost de gură dar cunoscut mai ales ca fiind "mână lungă", Daniel Ursoi, de "profesie" cioban, s-a gândit că nu ar strica să mai "recupereze" şi el câte ceva din curtea vecinului, începând cu gardul. Astfel, într-o noapte, s-a apucat şi a scos tot gardul din plasă din jurul curţii. În zilele următoare, s-a dus şi a tăiat copacii din curte, ba a mai cărat şi câte ceva din gospodărie la el acasă. Apoi, ca o dovadă că ciobanul român mai are şi tupeu, Ursoi şi-a băgat şi oile la păscut, tot în curtea vecinului, că doar nu mai era delimitată proprietatea privată. "De când a furat gardul, a lăsat liberă trecere şi altor ţigani din zonă, care au dat buzna şi au furat cam tot ce se mai putea de prin curte. L-a găsit în curte înclusiv pe Ursoi, care îşi păştea oile ca pe tarlaua lu' mă-sa, dar a spus că nu ştia că e curtea cuiva, dacă nu are gard. L-am prins la furat de nu ştiu câte ori, mi-a spart până şi casa", ne-a declarat păgubitul.

Reclamaţie-reclamaţie, dar recuperarea pagubei când?

Sătul de nesimţirea celor care i-au golit curtea, Nea nelu s-a adresat poliţistului de la post, lui Marian Ciurariu. Pentru că trecuse de ora 16, poliţistul i-a zis că nu se mai deplasează, dar că poate suna la 112. Proprietarul a sunat la 112, operatorul spunându-i că nu este tocmai o urgenţă ceea ce a reclamat omul, dar va veni totuşi o echipă. Au venit mai mulţi poliţişti care au luat declaraţii de la păgubit, l-au întrebat dacă vrea să se judece cu Ursoi şi să se constituie parte civilă, pentru a-şi recupera paguba. Problema este că, până la un eventual proces, s-ar putea ca Ursoi să mai aibă nevoie de ceva cărămizi din pereţii casei vecinului, pentru a permite accesul oilor în interior la iarnă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212