REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A FURAT SCULE de pe şantierul unde LUCRA pentru că nu avea bani să se întoarcă ACASĂ

A FURAT SCULE de pe şantierul unde LUCRA pentru că nu avea bani să se întoarcă ACASĂ

Replica API 20 martie 2021 | 12:53 2614

Alin Gabriel Pisla a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind acuzat că a intrat prin efracţie în magazia șantierului unde lucre, amplasată la parterul unui bloc, de unde a sustras trei bormașini electrice mărcile Makita, Hitachi și Bosch, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 3000 lei. Motivul acestuia ar fi fost faptul că voia să plece acasă şi nu avea bani.

Cum s-au petrecut faptele

Fiind audiat, martorul E.E, a declarat că în timp ce se afla pe șantier, colegul său Alin Gabriel Pisla i-a cerut cheia de la magazia cu scule. După aproximativ 10 minute acesta i-a restituit cheia de la magazie însă la scurt timp verificând magazia a constatat lipsa a 3 bormașini. Când a ieșit din magazie, a observat că în partea dreaptă a ușii, pe hol, se afla rucsacul lui Alin Gabriel Pisla constatând că în interiorul acestuia se aflau bormașinile a căror lipsă o constatase anterior. Acesta a menționat că inculpatul i-a spus că nu are cunoștință cine a pus sculele în rucsacul său. Ulterior E.E. a introdus sculele în magazie, asigurând ușa de acces. După aproximativ 10 minute, trecând pe lângă magazie, E.E. a observat că ochiul de geam din partea dreaptă a ferestrei era pe sol în exteriorul clădirii iar Alin Gabriel Pisla se afla în interiorul magaziei și introducea în rucsac cele trei bormașini mai sus menționate. Inculpatul i-a spus lui E.E. că vrea să plece acasă și nu are bani de drum.

Ce a făcut cu lucrurile furate

Potrivit unui alt martor, sculele furate au fost vândute unei persoane cu suma de 250 de lei. Inculpatul şi-a recunoscut vina.

Ce a spus instanţa

Instanţa a luat în considerare gravitatea faptei dată de evaluarea împrejurărilor săvârșirii sale, cu intenție directă, prejudiciul recuperat prin restituirea în natură, conduita de recunoaștere a inculpatului în faza de urmărire penală, lipsa acordului pentru prestarea muncii neremunerate în folosul comunității, fără loc de muncă și fără ocupație, fără antecedente penale. Instanţa a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred ca le-a furat asta care a pus si poza cu makita,,,
0
0
un hot nenorocit mai putin.la pirnaie cu hotii!
2
0
Judecatori corupti mazare a furat cinstanta a vandut ct la bucat el si gasca lui multi din gasca lui care auvdistrus ct de ce sunt liberi au dat spaga la voi corupti judecatori
2
1
SOCIETATII NU ISI PLATEA SALARIATII
9
0
Daca asa a vazut el in Las Fierbinti
0
2
Cu executare? Ce inseamna sa nu ai pile.
11
1
a furat ca e hot!la pirnaie cu el!cit drequl credea ca o sa ia pe o bormasina uzata???una noua e 200 lei,nu boschdar daca e forjatate c ci pe ea!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212