REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

A incendiat un camion plin cu stupi, ca să facă rost de fier vechi

A incendiat un camion plin cu stupi, ca să facă rost de fier vechi

Replica API 14 februarie 2022 | 23:47 2151

Foarte multe persoane fără ocupație își câștigă existența din comercializarea de fier vechi pe care îl găsesc cine știe pe unde. Este și cazul lui Cristian Boca care, în drumul lui spre centrul de fier vechi pentru a comercializa ”prada” din acea zi, a observat un camion folosit ca suport pentru stupi. Fără a se gândi prea mult, bărbatul a dat foc la camion, cu intenția ca, după ce focul se va stinge, să vină să culeagă fierul vechi rezultat în urma arderii.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Cristian Boca la 3 ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Sentința a fost dată pe 7 decembrie 2021 și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Camionul incendiat era proprietatea lui S.C., și fusese transformat în pavilion apicol, în care se aflau 70 de stupi plini cu familii de albine. Prejudiciul victimei a fost de 75.000 de lei. Potrivit anchetei, inculpatul a a forțat lacătul camionului pe care l-a aruncat în iarbă după ce l-a desfăcut, dar nu a putut deschide ușa. În continuare a mers în partea din față a camionului, respectiv la cabină, a deschis ușa șoferului cu mâna, întrucât aceasta nu era încuiată, s-a urcat în cabină, s-a așezat pe scaunul șoferului, a căutat prin cabină, dar nu a găsit nimic de valoare, observând că în partea din față, jos, lângă bord, erau doi saci de culoare albă din rafie. A scos o brichetă din buzunar și a incendiat cei doi saci, lăsându-i acolo unde erau, cu intenția ca acel camion să ardă pentru ca ulterior să revină și să ia deșeurile metalice rămase pentru a le preda la centrul de fier vechi. După ce a incendiat camionul, a plecat înapoi spre casă și după ce a ajuns, de acasă a observat incendiul și fumul rezultat în urma acestuia. Bărbatul a declarat că a doua zi după ce au fost luate resturile camionului, a mers la acel loc pentru a aduna fier vechi, dar nu a găsit nimic, dar a putut constata că locul în care fusese camionul era ars în totalitate.

Instanța a reținut pericolul social concret ridicat al faptei, comise prin incendiere, conduita samavolnică și iresponsabilă a inculpatului care în dorința de a lua deșeuri metalice a distrus pavilionul apicol, 70 stupi de albine și alte bunuri afectate activității apicole. Sub aspectul laturii subiective, inculpatul a acționat cu intenție directă, urmărind incendierea și distrugerea pavilionului apicol.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nenorocit!
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212