REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

A început defilarea trupelor militare la Constanța; mai mulți oficiali au luat cuvântul

A început defilarea trupelor militare la Constanța; mai mulți oficiali au luat cuvântul

C.B., V.C., A.L., A.V. 1 decembrie 2022 | 10:51 1431

Oamenii au îndurat frigul pentru a aștepta începerea paradei militare. Mai mulți reprezentanți ai Constanței au luat cuvântul.

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, salută militarii

Desigur, și forțele de ordine, trupele militare s-au pregătit intens pentru acest moment.

Primarul orașului, Vergil Chițac, a ținut un scurt discurs, prin care a declarat: „Constanța a fost întotdeauna o poartă de conectare a României cu Europa. Nicio construcție solidă nu se realiează fără efort (...) Umerii dumneavoastră țin visele noastre vii.

Primarul Constanței, Vergil Chițac

Orașul a fost întotdeauna o poartă emblematică de conectare cu Europa. Războiul actual sporește strategia orașului nostru. Nicio construcție solidă nu se realizează fără efort. Piesa esențială a acestui puzzle sunteți dumneavoastră, cetățenii acestui oraș. Fără dumneavoastră,  visele frumoase se vor nărui. Vă mulțumesc pentru solidaritate, vă mulțumesc pentru încredere. La mulți ani constănțeni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”.

Video:

„1 decembrie e ziua în care s-a înfăptuit România, o țară ancorată în realitatea europeană, cu aspirații și perspective de dezvoltare. Au trecut mai bine de 100 de ani de la momentul istoric de la Alba Iulia, iar spiritul de atunci ne definește și azi. A fi român nu ține doar de a te fi născut pe aceste meleaguri, a fi român este despre credință și solidaritate.

Mihai Lupu, șeful Consiliului Județean Constanța

Avem o Românie care sărbătorește 104 ani de Unire. Avem concepții diferite despre modul cum trebuie administrată această țară, dar trebuie să mergem cu toții pe drumul cel bune. Cu încredere, vom reuși să mergem înainte, indiferent de vremuri”, a spus Mihai Lupu, șeful Consiliului Județean Constanța.

Video:

Și Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj: „Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României: semnificația zilei naționale a României depășește cu mult dimensiunile grandioase ale evenimentului istoric în sine.

Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale

Care din cei peste 100.000 de români aflați la Alba Iulia de 1 decembrie 1918 pentru a proclama unirea Transilvaniei cu Regatul României, era conștient că actul politic desăvârșea, nu doar începutul procesului făcut de Basarabeni la 9 aprilie și continuat de Bucovineni la 26 noiembrie, ci împlinirea idelurilor de identitate naționale ale multor generații de români de dinaintea lor. Prin fiecare cuvânt rostit de fruntații Transilvăneni la Alba Iulia, prin fiecare dintre uralele izbucnite, prin fiecare slovă înscrisă în maiestuosul act al proclamații care consfințea în baza principiilor autodeterminării naționale, unirea ultimelor dintre cele 3 provincii cu țara-mamă, răzbătea de peste veacuri, vocile tuturor celor ce au luptat pentru unirea a tuturor românilor, în trupul aceleiași țări.”.

Parada a început oficial.

Video:

Festivitățile organizate în cinstea zilei de 1 Decembrie s-au încheiat cu un foc de artificii în culorile tricolorului, foc de artificii dat deasupra Palatului Administrativ.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212