REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A început nebunia! Angajații de la Damen Mangalia contestă concedierile

A început nebunia! Angajații de la Damen Mangalia contestă concedierile

Virgil STOIAN 31 ianuarie 2023 | 00:00 7976

Anul a început cum nu se poate mai prost pentru angajații de la Damen Mangalia. Nemulțumiți de faptul că li se promit măriri de salariu, dar și de faptul că au fost concediați colectiv un număr semnificativ de salariați și se intenționează restructurarea forței de muncă și a posturilor, aceștia au protestat mai bine de două săptămâni. Conducerea a ajuns la un acord cu protestatarii, urmând ca aceștia să primească 265 de lei brut în plus la salariu. Iată însă că trei salariați, concediați în februarie anul trecut, au contestat deja deciziile de concediere, pe 10 februarie urmând a se judeca speța.

A inceput nebunia! Angajatii de la Damen Mangalia contesta concedierileImagini de la proteste

Sindicatul Liber Navalistul și FSLR au organizat, la jumătatea lunii decembrie, o amplă acțiune de protest la sediul Ministerului Economiei pentru a stopa intenția companiei olandeze Damen de restructurare a posturilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Asta după ce salariații au aflat că a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor DSM pentru a supune aprobării reorganizarea forței de muncă a Societății, prin restructurarea posturilor.

A inceput nebunia! Angajatii de la Damen Mangalia contesta concedierile
 

Potrivit declarațiilor lui Eugen Arsenie, vicepreședintele Sindicatului Liber Navalistul: Deocamdată s-a ajuns la un acord cu conducerea Damen Mangalia, angajații au primit 265 de lei brut la salariu. Nu este mai mult dar acoperă nivelul inflației. În mai urmează renegocierea contractului colectiv de muncă și atunci probabil că se vor negocia noi măriri. În privința celor trei angajați care au contestat concedierile, acestea sunt încă din februarie-martie 2022.” a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine contesta,aia care au furat milioane de dolari de la reparatii???boschetii puturosi care o freaca toata ziua,sindicatul cate face bani din sirma sudura furata si altele??
3
2
Oameni buni trebuie stearsa identitatea noastra ca generatiile care vin sa nu stie ca pe aceste locuri au existat santiere navale, fabrici si uzine . Pe locul sanitierului cat de curand se vor construii blocuri si toata lumea v-a uita ca acolo a existat un santier ...nu s-a inteles inca ca neamul asta trebuie sa dispara de pe aceste pamanturi??? cine nu a inteles acest lucru ??
4
0
Dau oameni afara și cei care ies la pensie rămân pe poziții.. Ocupa locurile celor tineri.......rusine
3
9
Dacă nu știți de ce vorbiți aiurea Ion și celălalt au fost o creștere de 400 + 265 =665 creșterea aceasta acoperă inflația vorbiți ca să vă aflați în treaba
4
6
Potentialul neexploatat al zonei, face sa nu prea existe lucuri de munca. Din aceasta cauza acest santier mai are lucratori,care incearca cu disperare sa supravietuiasca,deoarece efectiv nu au de ales. E teribil de greu,mai ales dupa o varsta cand nu prea mai poti sa pleci in alt oras sau sa emigrezi. Ca atare,oamenii sunt siliti sa suporte hachitele si mizeriile doar pentru a ramane acolo,in acel loc oribil din toate punctele de vedere.
10
1
Da votati oameni buni partide extremiste care au curaj sa se bata fara frica pentru romani. Democratia este o bataie de joc la adresa muncitorului.
12
5
265 lei brut adica nici 160 lei net acopera inflatia ? Voi sunteti tam piti ?
11
0
cea mai de rahat companie olandeza !
16
4
Papagal vandut nu lider de sindicat! Cum sa zici la o crestere bruta de 265 de lei ca nu este mult dar acopera inflatia? Tu pe ce lume traiesti domnu lider?
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920