REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A început nebunia virozelor în România. Un medic pediatru dă avertismente

A început nebunia virozelor în România. Un medic pediatru dă avertismente

Cristina BĂRBUCEANU 17 noiembrie 2022 | 00:00 861

Mihai Craiu, unul dintre cei  ai cunoscuți pediatri din România, avertizează asupra pericolului bolilor virale. Sezonul de anul acesta va fi unul zgomotos, precizează specialistul.

Dr. Mihai Craiu spune că acesta unul dintre cele mai mari valuri de îmbolnăviri din UE, din ultimii 10 ani. În Franța deja a fost activat planul pentru Situații de Urgență din cauza numărului masiv de viroze respiratorii. În SUA, sezonul îmbolnăvirilor a început mai devreme și face ravagii.

"A început acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns... Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc.

Las' că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de trei ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică.

În tot acest timp, în România abia a început nebunia virozelor, avertizează specialistul precizând că este important ca părinții să țină cont de câteva sfaturi.

"Iar la noi abia a început. Bun. Asta e... Suntem "deștepți" și nu ne interesează regulile. Sau suntem cu nervii la pământ și nu mai vrem vești proaste... De parcă ar fi perfect în toate componentele vieții cotidiene din România...", spune Mihai Craiu.

Pentru a preveni infecțiile respiratorii, medicul oferă câteva sfaturi, cele mai importante fiind măsurile de igienă pe care toate lumea le-a respectat în pandemie: spălat pe mâini, respectarea etichetei tusei.

"Pentru cei care vor sfaturi, acestea sunt simple:

1. Familiile care au un copil mic, mai mic de 6 luni, trebuie să aibă grijă. În SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă au ajuns spitalizați și ventilați, numai din octombrie încoace. Chiar nu există atâtea ventilatoare de copil în România!

2. "Grijă" înseamnă tot ce făceam în 2020, la începutul pandemiei - spălat bine mâinile, evitat să atingem fața, ochii, gura sau nasul, în special în spații publice, fără să ne dezinfectăm anterior, respectăm eticheta tusei, acoperind nasul și gura cu cotul sau cu un șervețel de unica folosință.

3. Și mai ales nu ducem sugarii mici la locuri comune de joacă sau la Mall. Măcar luna noiembrie, căci acum e riscul maxim.

4. Separăm de nou-născut sau sugar foarte mic, toți frații mai mari, răciți. Unii vor spune că nu e posibil. Soluția extremă este ținutul acasă al fratelui mai mare, măcar până la început de decembrie.

5. Riscul maxim este la copiii care sunt foarte mici, sub 6 luni și care au fost prematuri.

6. Sugarii cu malformații cardiace sau cei cu boli respiratorii cronice sunt la fel de predispuși la complicații grave. Sănătate tuturor!", a scris medicul în mesajul său, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a murit intregul an si continua sa se moara zilnic de covid iar romania este acum singura tara fara noul vaccin anticovid care in unele tari s-a dat din septembrie; dati vaccinul anticovid criminalilor ! incidenta pe judet este 0,24 de peste 2 saptamani fara sa mai scada iar pe municipiul constanta este 0,36 cu o scadere infima de la 0,4 in urma cu peste 2 saptamani; conform cdc pragul dintre o incidenta mare si una scazuta este 0,1 - deci noi am avut si avem o incidenta mare atat pe oras cat si pe judet intregul an pana acum iar incidenta reala este de 2 - 3 ori mai mare decat cea oficiala; dati vaccinul si nu va mai ascundeti dupa scuza responsabilitatii fata de banii publici si a negocierii cu tampitii de la comisia europeana criminalilor !
0
0
Voi cititi ce copiati si imprastiati pe aici cu titlul de articol? Sau mai bine va intreb daca stiti sa cititi?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272