REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A început operațiunea de verticalizare a navei scufundate în portul Midia

A început operațiunea de verticalizare a navei scufundate în portul Midia

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 179

Se muncește la foc continuu în portul Midia!

Se muncește la foc continuu în portul Midia!

Operațiunea de pregatire a corpului epavei pentru verticalizare a început luni, 20 ianuarie. În acest sens, s-au sudat pe bordul navei elementele de multiplicare a forței cu care vor acționa vinciurile amplasate pe barja GSP Bigfoot 2 și elementele de prindere pentru macaraua GSP Neptun.

Operațiunea de sudură este una complicată, spun unele surse, pentru că se efectuează pe bordajul înclinat al epavei. Cât despre personal a fost asigurat cu centuri și a lucrat în reprize scurte din cauza frigului. S-a estimat faptul că sudura va dura circa 3 zile cu condiția să nu se înrăutățeasca vremea deoarece precipitațiile puteau afecta lucrarea. La încheierea operațiunii s-au testat sudurile cu procedeul NDT pentru a se confirma rezistența prinderilor înainte de aplicarea forțelor de rotire și ridicare.

Trebuie amintit faptul că la aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare a navei eşuate. Firma care se ocupă de ranfluare este Grup Servicii Petroliere. În portul Midia a ajuns în cursul zilei de sâmbătă, 18 ianuarie, barja SP Bigfoot 2 care urmează să răsucească ambarcațiunea cu ajutorul unor cabluri. Întreaga operațiune va fi asistată de o macara de mare tonaj și va dura cel mult o lună, dacă nu se strică vremea. În cursul zilei de duminică, 19 ianuarie, barja BF2 s-a poziționat lângă epavă.

GSP Bigfoot 2 este o barjă semi submersibilă de 122 m lungime şi 30 m lăţime. La bordul ei sunt încărcate o mare parte din utilajele si materialele necesare operațiunii de verticalizare a navei. Manevra va fi efectuată cu 4 remorchere. Începând de luni, accesul în portul Midia este posibil doar cu aprobarea AMPC şi după orele de lucru ale şantierului.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar acel pilot criminal face in continuare manevre ... RUSINE JUSTITIEI RUSINE AUTORITATILOR CA PERMITE asa ceva ... PENIBIL
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212