REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 18 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6764
29.4° Constanța Marți, 18 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6764
 

A început reabilitarea pavajului în Zona Peninsulară

A început reabilitarea pavajului în Zona Peninsulară

Replica API 16 noiembrie 2021 | 23:54 1486

Ca urmare a reglementării traficului auto, de astăzi au fost demarate lucrările de recondiționare a pavajului deteriorat. Echipele Confort Urban intervin pe strada Revoluției din 22 Decembrie 1989.

Potrivit regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, adoptat de Consiliul Local în luna august 2021, s-a acordat un termen astfel încât cei îndreptățiți să își procure permisele de acces de la SPIT în cazul rezidenților persoane fizice și juridice, respectiv Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări pentru celelalte categorii prevăzute în regulament.

Până în prezent, au fost emise 553 de permise pentru toate categoriile prevăzute în regulament. În continuare, se pot depune cereri pentru eliberarea permiselor de acces.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidenți se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online pe adresa office@spit.ro, prin poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Accesul în agențiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde care să ateste vaccinarea cu schema completă sau trecerea prin boală. De asemenea, este permis accesul persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Pentru eliberarea celorlalte categorii de permise, solicitanții se pot adresa Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, Direcția Administrare Servicii Publice, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu sediul în str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța, prin următoarele modalități: poștă/curier, online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro

Formularele tipizate pentru diferitele tipuri de permise pot fi accesate utilizând http://www.primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488179.

Potrivit regulamentului, zona peninsulară este separată în două părți:

a)Zone exclusiv pietonale (cu destinație pietonală cu excepția desfășurării unor evenimente sociale, culturale/sau sportive, a executării de lucrări de construire, amenajare și modernizare, în situații de intervenție pentru situații de urgență sau situații speciale)

Faleza promenadă Cazino;

Bulevardul Tomis (segmentul cuprins între strada Traian și strada Vasile Alecsandri, segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona și segmentul cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu);

Piața Ovidiu și strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Petru Rareș și Piața Ovidiu).

b)Zone ocazional carosabile (cu destinație preponderent pietonală și ocazional carosabilă)

strada 9 Mai;

strada Arhiepiscopiei;

strada C.A.Rosetti;

strada Callatis;

strada Căpitan Vasile Țurcanu;

strada Constantin Brâncoveanu;

strada Crângului;

strada Cristea Georgescu;

strada Dianei;

strada Dimitrie Cantemir;

strada Doinei;

strada Dr. Aristide Karatzali;

strada Dr. Francisc Reiner;

strada Ecaterina Varga (segmentul cuprins între Vasile Alecsandri și strada Callatis);

strada Grigore Tocilescu;

strada Horia;

strada Ion Theodorescu Valahu;

strada Krikor H. Zambaccian;

strada Maior Gheorghe Șonțu;

strada Marcus Aurelius;

strada Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu);

strada Nicolae Titulescu;

strada Orient;

strada Ovidiu;

strada Petru Rareș;

strada Poștei;

strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino;

strada Remus Opreanu;

strada Revoluției din 22 Decembrie;

strada Sulmona;

strada Traian (segmentul cuprins între strada Doinei și Piața Ovidiu);

strada Vasile Canarache (segmentul cuprins între strada Termele Romane și strada Petru Rareș);

stradela Vântului.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecția cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecția cu strada Lebedei și puncte de ieșire: strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

,,Recomandăm conducătorilor auto să folosească următoarele rute alternative:

1. Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis și pătrund către bariera acces în zona peninsulară:

-stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Batran;

-dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

2. Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) și strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:

-virare stânga și întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot Costea ?
2
0
Sa ma cac pe pavajul si zona PENInSulara!
5
1
Poate descoperiti prin primarie si indivizi ocazional inteligenti .Idiotii s-a vazut ce -au facut din modernizarea peninsulei.Dalele de rahat nu sunt ptr.carosabil ,nici chiar ocazional !
6
0
Okok ! Ai creierul mic, mic, de tot.
11
6
Cu ocazia asta, poate se ia mai in serios restrictionarea accesului auto si contientizarea fiecaruia ca trebuie sa avem si zone strict pietonale...
12
9

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616