REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.6° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

A început toaletarea copacilor în municipiul Constanţa!

A început toaletarea copacilor în municipiul Constanţa!

Replica API 27 august 2021 | 23:41 1347

Tăierea arborilor uscați, scorburoși, periculoși pentru constănțeni, reducerea coroanelor, tăierea crengilor uscate și curățarea ramurilor sunt operațiuni absolut necesare care trebuie executate periodic de autoritățile publice locale. Din păcate, la Constanța, acest aspect a fost neglijat în ultimii 10 ani, de aceea, situația a scăpat de sub control.

Anul acesta, după ce au acționat în curțile și în preajma unităților de învățământ, pentru că siguranța copiilor noștri este prioritară, echipele Primăriei Constanța au centralizat și verificat situațiile similare de pe întreg cuprinsul orașului și au stabililt prioritățile.

În această perioadă, echipele acționează în parcuri, în grădini publice, se răspunde solicitărilor venite de la constănțeni, se recuperează timpul pierdut.

Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor. Dar și în aceste cazuri vorbim despre arbori uscați ori scorburoși, periculosi pentru rețelele de utilități, pietoni, clădiri sau mașini. Orice arbore tăiat va fi înlocuit în toamnă cu exemplare tinere și viguroase.

Precizăm că toate aceste acțiuni asupra arborilor sunt efectuate de personal specializat iar tăierea crengilor și a ramurilor uscate ale arborilor se face cu grijă, curat, fără a afecta scoarța în zona unde se aplică tăietura.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem aprobare de 3 ani pt.Ctin.Bratescu spre piata Grivitei.Dna Bela nu a facut nimic,poate dl. Constantinescu sa miste ceva.Ieri s-au strins taietorii pe Mihai Viteazu colt cu Ctin.Bratescu.Am crezut ca se apuca de treaba.Aiurea. Au disparut cu viteza maxima.
1
0
Pe toate strazile dintre Delfinariu si Str. IonRatiu sint cite 5 pina la 7 copaci uscati. Va asteptam
2
0
Veniti si pe Al Lapusneanu 110 , la blocul L 7 unde este un brad uscat si foarte multa vegetatie crescuta haotic.
2
1
Mincinosi notorii
8
1
Acolo unde chiar este nevoie nu vor sa vina. In rest, speram sa nu fie iar masacru
10
0
Iar se apuca hingherii de macelarit copaci?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407