REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A încercat să SCAPE de ACUZAȚII, dar martorul l-a dat de gol când a auzit de DETECTORUL de MINCIUNI!

A încercat să SCAPE de ACUZAȚII, dar martorul l-a dat de gol când a auzit de DETECTORUL de MINCIUNI!

Replica API 29 iunie 2019 | 00:00 342

Un bărbat din Tulcea a fost condamnat la 1 an şi 10 luni cu suspendare, pentru infracțiuni la regimul rutier, dar și pentru faptul că l-a rugat pe amicul său să declare altceva. Totul a pornit în urmă cu mai mulți ani, când a fost prins la volanul unui autovehicul fără plăcuțe de înmatriculare, sub influența alcoolului. Și, în timp ce era cercetat pentru aceste fapte, a fost depistat, din nou, conducând un ATV, el având permisul reținut. Astfel, toate faptele au fost cuprinse într-un singur dosar, iar declarațiile sale au fost mai mereu altele. Până când amicul său, atunci când a auzit că va fi supus testului poligraf, s-a decis să spună adevărul.

Totul a început la data de 30.11.2015, ora 19.00, când organele de poliție din cadrul Postului de poliție Murighiol, aflate în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu pe linie de supraveghere și control trafic rutier au observat un autoturism marca Dacia Break, culoare gri, care circula pe DJ-229-L fără a avea montate plăcuțele de înmatriculare, procedând la oprirea acestuia în trafic. După ce și-au declinat calitatea și s-au legitimat, organele de poliție i-au solicitat conducătorului auto să le înmâneze pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a declarat verbal că nu le are asupra sa. Din verificările efectuate de către agenții de poliție, s-a stabilit că cel de la volanul mașinii oprite în trafic se numește T.I.. Fiind întrebat cu privire la plăcutele de înmatriculare, conducătorul auto a declarat verbal faptul că la data de 25.11.2015, plăcuțele cu numărul de înmatriculare i-au fost retrase pentru activități de taximetrie ilegală. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost condus cu autospeciala din dotare la Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, unde a fost testat cu aparatul alcooltest tip ”Drager” de către lucrătorii Serviciului Rutier, rezultând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost de acord să i se recolteze două mostre biologice de sânge, astfel că la proba 1 de la ora 20.00, potrivit rolii.ro, a rezultat o alcoolemie de 1.15 (unu și cinsprezece) g%o alcool pur în sânge, iar la a doua mostră de sânge, respectiv cea de la ora 21.00 a rezultat o alcoolemie de 1,05 (unu si cinci) g%o alcool pur în sânge. La acea dată, el a declarat că recunoaște și regretă faptele, menționând că s-a deplasat din localitatea Beștepe, cu o căruță, împreună cu amicul său, până la domiciliul acestuia, după care a luat autoturismul marca Dacia Break care se afla parcat pe o stradă din apropierea locuinței acestuia, fără a preciza de ce acel autoturism se găsea în acel loc, și au plecat împreună la niște prieteni, acolo unde a consumat circa 100 ml de rachiu (țuică), între orele 18.00-19.00. Apoi au hotărât să plece către casă, s-au urcat ambii în mașină, inculpatul la volanul autoturismului, acesta a condus aproximativ 150 m către capătul satului, fiind opriți de către un echipaj de poliție.

Prins conducând un ATV în timp ce avea permisul reținut!

În timp ce era cercetat în dosarul mai sus amintit, la data de 6.09.2017, în jurul orelor 15.30, lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Beștepe, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat cu privire la faptul că un ATV marca circula din direcția Mahmudia către Tulcea, iar conducătorul acestuia nu purta cască de protecție. Astfel, după ce ATV-ul a fost oprit regulamentar, conducătorul acestuia a fost legitimat, ocazie cu care s-a constatat că acesta se numește T.I., care a declarat că nu deține permis de conducere întrucât i-a fost reținut în anul 2015 de către orgenele de poliție din localitatea Murighiol, deoarece a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Prezenta cauză a fost reunită cu acea din 2015, astfel că s-au reluat audierile. Inculpatul a dat o alte declarații, diferite. Mai exact, a precizat că a mers cu amicul său să vândă mașina, că a mers pe un drum negru, de pământ și că a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice, dar vehiculul era parcat. Și declarațiile amicului au fost asemănătoare, până când s-a pus problema unei testări poligraf, astfel că acesta a revenit și a precizat că nu a fost adevărat ce a declarat până atunci. Instanța a decis că faptele există, că au fost comise de către inculpat, astfel că l-au condamnat la 1 an și 10 luni cu suspendare. Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 24.10.2019, la Curtea de Apel Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272