REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

A înşelat IPJ-ul: Poliţistul Babalîc cerea bani de chirie, dar în realitate nu plătea nimic

A înşelat IPJ-ul: Poliţistul Babalîc cerea bani de chirie, dar în realitate nu plătea nimic

Replica API 8 martie 2018 | 00:30 901

A refuzat să dea declaraţii

A refuzat să dea declaraţii

Poliţistul de la Rutieră Elvid Daniel Babalîc, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, nu a dorit să facă declaraţii în faţa instanţei de fond, în dosarul penal 4055/118/2017, disjuns din dosarul 1493/118/2016. În cursul zilei de miercuri, judecătorul Lucian Lică de la Tribunalul Constanţa i-a adus încă o dată la cunoştinţă acuzaţiile, 11 acte materiale însemnând luare de mită, fals intelectual, înşelăciune şi alte infracţiuni, toate comise în 2015 pe raza oraşului Ovidiu.

Judecătorul l-a întrebat totodată dacă recunoaşte comiterea faptelor aşa cum sunt prezentate în rechizitoriu. Inculpatul a pledat nevinovat şi, totodată, a precizat că nu doreşte să dea declaraţii până la administrarea probelor. Întrucât în acest dosar apar, tot în calitate de inculpaţi, şi numele unor poliţişti locali de la Ovidiu, cu care Babalîc forma patrule mixte, instanţa a dispus emiterea unor adrese către Poliţia Oraşului Ovidiu pentru a se preciza care sunt obligaţiile ce rezultă din protocolul de colaborare dintre Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală, asta pentru a se vedea dacă respectivii poliţişti de la Locală au atribuţii în domeniul rutier şi dacă li se poate reţine în sarcină comiterea infracţiunilor de complicitate la luare de mită. Începând cu termenul următor, stabilit pentru data de 4 aprilie, vor începe audierile a şapte martori.

A înşelat IPJ-ul

Babalîc este acuzat că a solicitat şi primit bani de la şoferi, pentru a închide ochii la neregulile depistate în trafic. Dar mai există o infracţiune care le-a întrecut pe toate: a înşelat chiar instituţia la care lucra, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Potrivit rechizitoriului, Elvid Daniel Babalîc, în calitate de poliţist al Serviciului Rutier, a indus în eroare personalul şi a obţinut în mod ilegal bani pentru decontarea chiriei lucuinţei folosită pe perioada cât a activat la Poliţia Ovidiu, deşi, în realitate, el nu plătea nici o chirie, iar banii îi cheltuia în interes personal. De precizat că acelaşi poliţist a mai fost cercetat în mega-dosarul „Corupţia de la Rutieră” din 2009, în care a fost cercetat împreună cu alte câteva zeci de poliţişti, după care a fost achitat de instanţă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta nu a fost si la vulturi? I se spunea cichi ceaan
1
1
E plin sitstemul de Nitoi, la parnaie cu Nitoii
1
0
Cei mai multi hoti sint in politie
4
3
Nu este politist la Serviciul Rutier. Scrieti prostii
8
2
Nu a fost niciodata la rutiera! De ce aruncati cu noroi inutil intr-un serviciu de elita al inspectoratului? Doar ca da bine la cititori?
6
6
Sa ii ia la puricat legat de banii de chirie si pe cei din Ministerul Apararii...sa vedeti acolo nebunie... Cred ca 80% din cei care iau bani de chirie, nu stau cu chirie!
7
0
acum va raspunde penal,asta e
6
1
Este valabil peste tot dar cu siguranta asta se intampla datorita lipsei de bani ca dc ar avea un salariu decent cei din politie care ar trebui sa aplice legea nu s-ar mai incurca cu chestii de astea . Si la constanta cati nu sunt care fac acelasi lucru doar ptr inca o sursa de venit bv lor ca legea le permite sa faca asta dar coruptie mare este in sanatate unde se fura de la omu de serviciu pana la director si se fura cu acte in regula aici trebuie starpita coruptia nu la politie unde riscurile sunt mari de cand intri in tura si pana cand iesi
1
2
Pestele de la CAP se impute ! Si- a distrus cariera !
5
1
Nu se mai satura nici acum Un egoist si un curvar
2
0
Un stat are securitatea pe care si o poate permite.Daca salariile si conditiile ar fi mai bune aria de selectie ar fi mai mare si am avea politisti mai buni.Toate domeniile sufera politicul prospera.Pana una alta ne descurcam cu ce avem si putem sa speram la politisti nemti, englezi etc.. Ar fi e idee dar cam cat ar costa?....
4
0
Si la politia Costinesti se practica bani pentru chirie ,cu toate ca le-au fost atribuite ANL-uri in care nu locuiesc doar le inchiriaza vara la turisti , ,Serban George din 2 Mai , fost politai nu mai este in sistem de vreo 2 ani ,este chiar plecat si din tara detine apartament ANL,Vachente a lucrat la politia Costinesti ,detine apartament ANLcu toate ca acum lucreaza la Politia Mangalia si are locuinta personala in Mangalia unde si locuieste,in ANL nu a locuit nici o zi ,este bagat la inchiriat in sezonul estival,Lista ar putea continua cu nereguli facute inclusiv de oamenii legii.
3
1
daca le dai spaga te rezolva in orice dosar la PUSCARIE cu ei sa si faca traba
2
6
Belitul dracului. Antiroman ca toate nationalitatile conlocuitoare din Romania!!!
6
1
Toti politistii constanteni,in special agentii,sunt acuzati ca iau spaga insa toti ofiterii in frunte cu Dancu mai ales cei din SPR care au mai fost si unsi ca sefi sunt atat de curati de parca au fost spalati cu cocolino! Hai ma ,cine pune botul la vrajeala? Pe asta l-au vandut ca nu mai raspundea la comenzi!
12
2
Fomistu asta mulgea soferii prin Ovidiu ! Din cauza prostiei si lacomiei lui , a mai distrus carierele a doi politisti locali de la OVIDIU ! Piticania a pus botu la praduiala unor parnaiasi care l-au dat in primire .
15
1
Inseamna ca asta a fost cercetat cu lotul ala de militieni din care facea parte si militianul Costea din Eforie Sud, care a fost achitat. Vedeti ca exista D-zeu: le da inca o sansa sa-si termine inca un etaj de la case. Acesti tablagii merita sa fie inchisi si facuti fetite la Poarta Alba.
9
2
Parca este primul...eu cate dosare am palmat,mai ales cu mortaciuni la rutiera.
10
1
Un jegos , o panarama de limbric ...
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369