REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A intrat cu maşina pe plajă şi a motivat că... este în interes de serviciu

A intrat cu maşina pe plajă şi a motivat că... este în interes de serviciu

Replica API 6 mai 2020 | 00:00 3003

Constănţenii s-au plictisit în izolare, aşa că găsesc tot felul de tertipuri pentru a ieşi din casă. Cea mai la modă este adeverinţa eliberată de angajator, pe care o falsifică, crezând că-şi pot justifica deplasarea fără repercursiuni. Însă, ceea ce nu se ştie este că oamenii legii au acces la baza de date REVISAL şi pot verifica foarte simplu dacă ceea ce este specificat în adeverinţă este real sau nu. Iar cei care mint sunt aspru sancţionaţi. Un constănţean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în maşină, pe plaja Trei Papuci, prezentând poliţiştilor o adeverinţă eliberată de la angajator falsă.

Poliţiştii Secției 1 Poliție Constanţa au identificat, recent, o persoană de sex masculin, aflată într-un autovehicul staționat pe plaja Trei Papuci din Constanța. Luat la întrebări, bărbatul şi-a justificat deplasarea în afara domiciliului prezentând o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale. Oamenii legii l-au verificat în baza de date şi şi-au dat seama imediat că minte. Aşa că, s-a ales cu dosar penal. Nu este singur. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa instrumentează mai multe speţe penale pentru aceeaşi infracţiune: fals în declaraţii.

Val de dosare penale pentru fals în declaraţii!

De exemplu, la data de 17.04.2020, organele de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliție Constanța au depistat în trafic, pe bd. Aurel Vlaicu din mun. Constanța, jud. Constanța, două persoane de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, au prezentat fiecare câte o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului. Pe 18.04.2020, organele de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Constanța au depistat în trafic, pe bd. I.C. Brătianu din mun. Constanța, jud. Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Ce au mai depistat oamenii legii în trafic

Pe 23 aprilie, organele de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Constanța au depistat în trafic, pe bd. 1 Decembrie 1918 din Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului. O zi mai târziu, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale au depistat în trafic, pe bd. Aurel Vlaicu din Constanța, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului. Şi pe 28.04.2020, organele de poliție din cadrul Biroului de PolițieT.N. Constanţa Sud au depistat în trafic, pe drumurile publice din Portul Constanța Sud, o persoană de sex masculin care, pentru a justifica deplasarea în afara domiciliului, a prezentat o adeverință falsificată, ce atesta calitatea de angajat în cadrul unei societăți comerciale, împrejurare necorespunzătoare adevărului.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se vede ca i moldovian jet bejet,numai astia fac cocalarisme din astea de doi lei
2
1
cine angajeaza asemenea ydiot?nici fierar betonist nu ede el.Poate cules morcovi in agricultura.maimutoiul a ramas in nisip,ca prostul!
6
1
Asa madam ziarista- repercursiuni- ai?
5
2
hahahahahah
4
2
Verificarile nu se fac doar in Revisal.
5
1
Pt nr 1: ala e renault scenic, nu opel. Deci prostanul esti tu in cazul de fata
8
1
Aceste dosare releva faptul ca sunt facute pe genunchi iar in unele cazuri cei care dau dispozitii politistilor sau ei insasi nu cunosc legea. Daca cel oprit arata o adeverunta iar el nu apare in REVISAL nu inseamna ca este neaparat falsa,persoana in cauza poate fi administratorul societatii fara contract de munca, perfect legal,el coordonand activitatea in baza hotararii judecatorului de infiintare a societatii care. Unde greseste persoana atata timp cat legea ii permite acest lucru fara contract iar acest lucru nu se vede in REVISAL
10
4
alt prostan!e plin frate de retarzi.Ju si.a luat si maimuta sa.i arate plaja?
6
4
Alti prostani cu OPEL!
5
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272