REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

A lovit un pieton la Costinești și a dus mașina la spălătorie să-și curețe... urmele!

A lovit un pieton la Costinești și a dus mașina la spălătorie să-și curețe... urmele!

Victor ROTARU 17 noiembrie 2023 | 00:00 2216

George I., un bărbat din Constanța, a lovit un bărbat, pe DN39, în zona localității Costinești. Acesta conducea mașina prietenului, acesta din urmă aflându-se sub aburii lui Bachus, dar și puțin... drogat. După ce a lovit victima, care a și decedat între timp, George I., împreună cu prietenul său au decis să fugă de la locul accidentului și să ducă mașina la spălătorie pentru a șterge orice urmă care ar putea să-i învinuiască. 

 

A lovit un pieton la Costinesti si a dus masina la spalatorie sa-si curete... urmele! foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat în vara acestui an, mai exact în luna august, ora 04:44, când lucrătorii de poliție au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN 39, în apropierea localității Costinești, eveniment soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Deplasați la fața locului, nu a fost identificat niciun vehicul sau conducător auto. Cu privire la victimă, s-a arătat că a fost transportată la Spitalul Județean Constanța dar a decedat la scurt timp.

A spus că a lovit un câine

În continuarea cercetărilor, lucrătorii de poliție au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere pe raza localității Eforie, prilej cu care au constatat că la ora 04:39, la intrarea în localitatea Eforie Sud a fost surprins un autoturismul marca VW de culoare. După verificarea în bazele de date, lucrătorii de poliție au contactat proprietarul, care le-a spus unde este mașina. Autoturismul a fost verificat din punct de vedere criminalistic, constatându-se prezente urme ale spălării recente (particule de apă), au fost recoltate mai multe probe, fiind audiat un angajat al unei spălătorii din Eforie Nord. Acesta a declarat că în dimineaţa respectivă, la ora 06:00, a fost sunat de un băiat, care l-a rugat să spele maşina, respectiv un autovehicul marca WV de culoare roşie, respectivul băiat era însoțit de o altă persoană pe care acesta nu o cunoștea. Băiatul care îl sunase a spus că a lovit un câine şi i-a cerut să insiste cu apa în partea din faţă a maşinii. După ce a terminat de spălat maşina, l-a sunat pe proprietar, care a venit să ia maşina în jurul orei 08:00. 

Lucrătorii de poliţie i-au prezentat anagajatului de la spălătorie o fotografie, prilej cu care acesta l-a recunoscut pe numitul George I. ca fiind persoana care a condus autoturismul până la spălătorie. În ziua de 18.08.2023, s-a procedat la audierea proprietarului mașinii, care a declarat că în seara anterioară s-a întâlnit cu colegul său, şi au decis să plece la Costineşti pentru a se distra, s-a deplasat cu autoturismul marca WV pe care îl foloseşte în mod obişnuit şi pe care l-a condus el personal până în staţiunea Costinești, unde s-au întâlnit cu mai mulţi cunoscuţi, consumând alcool şi droguri, iar când au decis să plece, apreciind că nu este apt să conducă, i-a dat cheile de la maşină prietenului său, George I. 

Proprietarul a afirmat că în timp ce se deplasau pe DN 39, în dreptul unui refugiu, a văzut pe banda 1 un bărbat care se afla pe șosea, în șezut, dar nu a avut timp suficient să îl avertizeze pe George I. care conducea și care a trecut cu mașina peste el. În continuare, neștiind ce să facă, i-a zis prietenului său să conducă înainte, lucru pe care acesta l-a făcut, oprindu-se la un moment dat. Din urmă au fost ajunși și de alți prieteni care le-au spus că ar fi trebuit să rămână la locul accidentului. Cu toate acestea, au mai stat o oră în zona unde parcase, timp în care au mai băut, după care în jurul orei 06:00, au mers cu mașina la o spălătorie şi au spălat-o, iar în jurul orei 08:20 au fost sunați de un polițist care le-a solicitat să prezinte autoturismul, fapt despre care l-a anunţat şi pe George I. însă nu a povestit organelor de poliție ce s-a întâmplat cu adevărat, fiind încă sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Magistrații din cadrul judecătoriei Mangalia au decis să îl condamne pe George I. la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și favorizarea infractorului. Sentința nu este definitivă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de capul tău..
4
1
Prevad ca o sa creasca tot mai mult infractzionalitatea in Romania si vinovatzi pentru lucrul asta vor fi doar magistratzi care prin deciziile astea ii vor determina pe uni oameni sa ishi faca singuri dreptate.
1
4
A omorât un om,a fugit de la locul accidentului ca un las,a fost drogat,băut și drept pedeapsă, a primit închisoare de 2 ani si 8 luni cu suspendare?! Incredibil cum s-a aplicat legea,pentru acest criminal!
7
0
Bagamias pulaa...2 ani si 8 luni cu suspendare ca ai omorat un om...offf Romania mea..rau ai ajuns..parca prea rau
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468