REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

A mai MURIT un tânăr de la Bălăceanca. Alo, oamenii legii, se aude?

A mai MURIT un tânăr de la Bălăceanca. Alo, oamenii legii, se aude?

Replica API 9 iunie 2015 | 20:35 1050

A mai murit un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică (CRRN) Bălăceanca, instituţie aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. Este vorba despre tânărul George Alexandru Bercheş, care a ajuns de Rusalii mai mult mort decât viu la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce a fost desfigurat în bătaie de un alt pacient aflat în custodia CRRN Bălăceanca şi lăsat să zacă într-o baltă de sânge. Abia două ore mai târziu a ajuns la urgenţă, în comă, fiind menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor medicale. Nu i-a păsat nimănui de el pentru că e doar un pacient cu retard mintal, unul dintre cei aproape 200 aflaţi “în lagărul morţii”. În ciuda eforturilor depuse de medici, Bercheș a pierdut lupa cu viața. Nu este singurul bolnav cu afecțiuni psihice, aflat în custodia CRRN, care va fi condus de familie pe ultimul drum. La Centrul Bălăceanca, din cei peste 160 de angajaţi, nimeni nu se simte vinovat. Bolnavii psihic sunt ţinuţi ca într-un lagăr de exterminare, însă ”sunt oameni, sunt suflete”, explică Petre Preda, deținătorul firmei de catering care asigură hrana zilnică bolnavilor de la Bălăceanca și a celor din județul Constanța, cel care solicită autorităților competente să intervină de urgență pentru rezolvarea problemelor grave.

Petre Preda, mesaj pentru familia îndoliată

Petre Preda a transmis condoleanţe familiei decedatului. ”Dumnezeu să îl ierte pe George Alexandru și să-i așeze sufletul în liniște și pace! Dumnezeu să îi ierte și pe călăii acestuia, oricare și câți ar fi fost ei. Dumnezeu să ne ierte și pe noi pentru că nu am făcut mai mult… pentru că nu l-am putut salva. Transmitem condoleanțe și alăturăm regretul și lacrimile noastre celor ale îndureratei familii, asigurând-o de întreaga noastră compasiune. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să o mângâie, să o întărească și să îi dea putere să treacă peste această grea încercare", a transmis Petre Preda familiei îndurerate.

În ultimele patru luni din anul 2014 au murit în condiţii suspecte mai multe persoane. Cum? “Asfixiaţi mecanic”.

“Conform datelor puse la dispoziţie de medicii centrului, în anul 2014, din luna septembrie şi până la finele anului, s-au înregistrat mai multe decese, printre care şi numitul Sandu Gheorghe, cauza decesului consemnată în certificatul constatator emis de IML (Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici –n.r.) fiind asfixie mecanică, fiind singurul caz cu această constatare. Conform actelor din dosar, acest caz a fost instrumentat de organele competente şi nu prezintă suspiciuni”, scrie alb pe negru Diana Carmen Buzoianu, directorul executive al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov, în adresa nr. 285/21.01.2015, ca răspuns la o petiţie fomulată de Petre Preda.

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/replica-are-dovada-se-moare-pe-capete-in-centrele-pentru-bolnavi-psihic-225788/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108