REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

A murit actrița Rona Hartner!

A murit actrița Rona Hartner!

Mariana MURAT 24 noiembrie 2023 | 00:00 5639

Tragedie în showbiz! Celebra Rona Hartner s-a stins din viață în urmă cu puțin timp! Artista și-a trăit ultimele momente alături de familie, iar anunțul trist a fost făcut de sora ei, Rinda. Actrița avea 50 de ani și, în ultimii ani din viață, s-a luptat cu o boală necruțătoare, cancerul.

A murit actrita Rona Hartner!Rona Hartner

Miercuri, 22 noiembrie, sora Ronei Hartner anunța că actrița trăiește ultimele clipe din viață, după ce în urmă cu câteva luni a aflat că are din nou cancer, de data aceasta la creier și la plămâni. „Bună seara la toată lumea. Sunt Rinda sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimile clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el.”, a transmis miercuri, sora Ronei Hartner. 

Din păcate, Rona a pierdut lupta cu moartea. Solista se afla în Franța, acolo unde primea tratament specializat. Alături de ea a fost sora sa, Rinda.

Cine a fost Rona Hartner!

Hartner s-a născut la 9 martie 1973, în Bucureşti. A urmat cursurile Şcolii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, potrivit site-ului CineMagia - www.cinemagia.ro.

A murit actrita Rona Hartner!Rona Hartner

În 1996 l-a întâlnit pe regizorul francez Tony Gatlif, care era în căutarea unei actriţe pentru filmul „Gadjo Dilo” („Străinul nebun”), ce se filma în România, ea primind rolul de actor principal şi interpret al melodiilor din film, potrivit site-ului amintit. Acest rol i-a adus mai multe premii, la diferite festivaluri, precum „Leopardul de bronz” (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, precum şi o nominalizare la premiile Cesar.

Rona Hartner s-a stabilit în Franţa de peste 20 de ani.

Ca artistă s-a orientat şi spre alte domenii, fiind deopotrivă, cântăreaţă (jazz, rock, reggae, rock alternativ, blues, inclusiv la instrumente - chitară, saxofon, pian) şi dansatoare. A jucat, în continuare, într-o serie de filme: „Asfalt Tango” (coproducţie româno-franceză, r. Nae Caranfil, 1996), „Nekro” (r. Nicolas Masson, 1997), „Je suis ne d'une cigogne” (r. Tony Gatlif, 1999), „Cours toujours” (r. Dante Desarthe, 2000), „Sauve moi” (r. Christian Vincent, 2000), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (r. Mircea Mureşan, 2001), „Mischka” (r. Jean-François Stevenin, 2002), ş.a.

În Franţa, a jucat, de asemenea, în spectacole de teatru. Împreună cu David Lynch, Rona Hartner a lansat la Paris, în 2003, maxi-single-ul „You're more than that” („Eşti mai mult decât atât”). În 2008 i-a apărut albumul „Nationalité Vagabonde”.

În România, a participat, de-a lungul timpului, la numeroase evenimente, dintre care amintim: Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, din iunie 2007, unde, în cadrul Galei de închidere, a susţinut un concert; prima ediţie a International Romani Art Festival, organizat la Timişoara (2007); spectacolul "Flamenco Experience - Rona Hartner & Bartholo Claveria" (Arad, aug. 2013).

Unul dintre spectacolele mai recente este „Natura”, un spectacol cu muzică din repertoriul Mariei Tănase, susţinut de Rona Hartner şi Taraful Hopa pe scena Grădinii Alhambra din Bucureşti. „Rona Hartner, supranumită de presa franţuzească Tornada, este, fără îndoială, o explozie de energie şi talent, contaminând instantaneu cu pofta de viaţă pe oricine. Seva şi-o trage, însă, din ADN-ul folcloric românesc. Din repertoriul ei sunt nelipsite temele tradiţionale ale muzicii româneşti şi muzica lăutărească autentică”, se arată pe site-urile https://teatrulelisabeta.ro/ şi https://gradina-alhambra.ro/.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta a si fost scopul , sa nu inteleaga de la ce o mierlesc ! O parte din obiectivul criminalilor , s-a indeplinit, functioneaza ! Nu vorbim de cazul de fata , aici a fost altceva...Dumnezeu sa o odihneasca in pace !
1
0
Morți numai de bine, în rest, madama ce star a fost ? Într-o săptămână uită toți de ea !
2
7
Povesti de genul s-au vindecat de cancer sunt basme
4
2
Nu a scăpat nimeni de cancer Când se ajunge in faza finală
6
1
in povestea cu mortii tineri de la vaccinuri; un numar extrem de mic de morti tineri a existat intotdeauna; imi amintesc vreo 2 - 3 cazuri de fotbalisti tineri si sanatosi morti pe teren la anternamente de la niste echipe mici locale care au fost in presa in urma cu vreo 10 - 20 de ani dar au fost si altele; am inteles ca avusesera gripa in rest erau sanatosi si se stie ca in cazuri foarte rare virusul gripal sau altele pot ajunge la inima si la efort pot da probleme si uneori chiar infarct
4
1
Dumnezeu s-o ierte, Dumnezeu s-o odihneasca.
8
0
Eu nu m-am vaccinat pentru că am citit pe grupurile de cretini de pe feisbuc că nu e bine să te vacinezi
5
0
Seva şi-o trage, însă, din ADN-ul folcloric r*mânesc? Tanti era evreica
4
1
Prostalaule. Tanara se referea la tineri care mor subit. Chiar nu ai auzit pana acum de sportivi tineri si nu numai care au dat coltul total neasteptat? oligofrenule
6
4
se lupta cu cancerul dinaintea aparitiei covidului si vaccinului desteptilor reusise o vindecare si dupa 2 - 3 ani a recidivat si a luptat din nou inca un an sau mai mult pana acum; romanica tara cu doctori si specialisti in orice pe toate drumurile
10
3
Ai o gramada de voturi negative la comentariul tau. Lumea pur si simplu neaga realitatea.
12
7
Dumnezeu sa o ierte.
14
2
La cinzeci de ani , este o varsta cand multi , multe abia isi incep viata cu adevarat . Observam cum in jurul nostru , mor oameni care ar trebui sa mai traiasca . Cred ca de la vaccin . Prea multi tineri mor in ultima vreme .
19
22
Dumnezeu sa o ierte!
24
3
Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște!
26
2
RIP , Dear RONA!
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468