REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A murit Luc Montagnier, cercetătorul care a descoperit virusul HIV

A murit Luc Montagnier, cercetătorul care a descoperit virusul HIV

Replica API 14 februarie 2022 | 20:59 654

Cercetătorul francez Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV, a murit la vârsta de 89 de ani într-un spital de lângă Paris, a anunțat joi primarul din Neuilly-sur-Seine. Recompensat, în 2008, cu premiul Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului HIV, care provoacă SIDA, cercetătorul Luc Montagnier a devenit ulterior o figură controversată în rândul comunităţii ştiinţifice după o serie de declarații antivacciniste.

Luc Montagnier a devenit în ultimii ani o figură contestată de însăși comunitatea științifică, după mai multe luări de poziţie care au stârnit discuţii aprinse şi i-au adus condamnarea unora dintre colegii săi. Începând din 2917, el a făcut în mod repetat declaraţii împotriva vaccinurilor, iar în ultimii doi ani a susținut că virusul responsabil de pandemia de COVID-19 a fost creat într-un laborator din China. De asemenea, suținea că ADN-ul emite unde electromagnetice și că antibioticele ar putea fi folosite pentru tratarea autismului.

Biologul va rămâne însă pentru totdeauna asociat cu descoperirea virusului imunodeficienţei umane (HIV), care provoacă SIDA. El a identificat virusul HIV în 1983, împreună cu colegii săi de la acea vreme, Françoise Barré-Sinoussi şi Jean-Claude Chermann.

Montagnier s-a născut în 1932 în Franţa şi a obţinut un doctorat în virologie la Universitatea din Paris. El a devenit apoi directorul Fundaţiei Mondiale pentru Cercetarea şi Prevenirea SIDA.

Luc Montagnier a făcut descoperiri semnificative cu privire la natura virusurilor şi a contribuit la înţelegerea modului în care virusurile pot altera informaţia genetică a organismelor gazdă.

Cercetătorul, care fusese internat în spitalul american din Neuilly-sur-Seine, a murit marți, 8 februarie, dar vestea decesului - ale cărui cauze n-au fost încă precizate public - a fost confirmată abia joi de primarul acestui oraș de lângă Paris, după ce au circulat zvonuri în acest sens, relatează Le Parisien, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212