REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

A murit Myles Goodwyn, solistul, chitaristul și principalul compozitor al lui April Wine

A murit Myles Goodwyn, solistul, chitaristul și principalul compozitor al lui April Wine

A.F. 5 decembrie 2023 | 00:00 254

Myles Goodwyn, solistul trupei canadiene de rock clasic April Wine, a murit la vârsta de 75 de ani. Trupa a avut o serie de hituri în SUA și Canada în anii '70 și '80, printre care și balada "Just Between You and Me", relatează Mediafax.

A murit Myles Goodwyn, solistul, chitaristul si principalul compozitor al lui April WineMyles Goodwyn

Myles Goodwyn, care a fost liderul popularei trupe canadiene de rock clasic April Wine de la înființarea acesteia în 1969 până la începutul acestui an, a murit la vârsta de 75 de ani. Decesul său a fost anunțat de către agentul său publicitar, care nu a precizat cauza, dar a lăudat vocea "distinctă și imediat identificabilă" a lui Goodwyn, notează The Guardian.


Goodwyn a format trupa în Nova Scotia, după ce, în copilărie, alături de cei doi frați ai săi, a suferit moartea mamei sale din cauza unui cancer la creier. "Patru bărbați care trăiau sub același acoperiș, dar nu au existat niciodată îmbrățișări, niciodată comunicare", a spus mai târziu despre viața sa de acasă. "Eram patru suflete pierdute care hoinăreau prin acea gospodărie. Așa că m-am apucat de muzică. Muzica a fost cea care m-a salvat".

April Wine a inclus trei membri ai unei alte familii: frații David și Ritchie Henman și vărul lor Jim. Aceștia s-au mutat la Montreal și și-au lansat albumul de debut în 1971. Următorul album, On Record, a fost propulsat de hit-ul american You Could Have Been a Lady (un cover al originalului Hot Chocolate), iar trupa a obținut angajamente la concertele unor formații variate precum Ike și Tina Turner, Badfinger și Stevie Wonder, citează stiripesurse.ro.

Familia Henman a plecat și a fost înlocuită de diverși alți muzicieni de-a lungul anilor, Goodwyn rămânând principalul pilon al trupei.

Goodwyn a publicat, de asemenea, două cărți: un volum de memorii, Just Between You and Me, și romanul Elvis and Tiger. La începutul acestui an a fost inclus în Canadian Songwriters Hall of Fame.

În urma lui rămân soția Kim Goodwyn și cei doi copii ai lor, plus un alt copil dintr-o căsătorie anterioară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468