REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

A MURIT un PREOT din județul CONSTANȚA!

A MURIT un PREOT din județul CONSTANȚA!

Replica API 10 noiembrie 2021 | 00:01 18492

Arhiepiscopia Tomisului este în doliu; un preot din Constanța a murit! Este vorba despre părintele Nicolae Munteanu, de la Parohia din Mihai Viteazu.

”Protoieria I Constanţa îmbracă haina cernită de doliu pentru plecarea la Domnul a Părintelui Nicolae Munteanu. Suntem alături de familia îndurerată şi de enoriaşii din Parohia Mihai Viteazu, pe care a păstorit-o timp pe 35 ani cu dragoste părintească şi dăruire. Rămâne pentru noi, colegii sfinţiei sale, model de om al lui Hristos, care te întâmpina întotdeauna cu un zâmbet sincer. Îl vom purta în rugăciune cu nădejdea răsplătirii celei drepte pentru viaţa sa dăruită întru totul Lui, Dreptul Judecător, care să-l numere cu sfinţii”, a transmis Arhiepiscopia.

Preotul Nicolae Munteanu s-a născut în Plopeni din județul Constanţa, unde a absolvit gimnaziul în 1978. După doi ani de liceu la Constanţa se îndreaptă către Seminarul Teologic de la Buzău. Anul 1985 a fost anul marilor împliniri: absolvirea Seminarului, căsătoria cu tânăra Maria Stancu şi hirotonia întru preot. În martie 1986 a înfiat duhovnicește, pentru totdeauna, localitatea Mihai Viteazu, unde s-a desăvârșit ca om şi ca preot. Ca om devine model de gospodar în localitate și s-a bucurat de cei doi copii, care au dat un nou sens familiei.

Ca preot, a urmat cursurile facultăţilor de teologie din Bucureşti şi apoi din Constanţa, după care a dobândit, în vara acestui an, titlul de Master în Teologie, specialitatea Exegeză Biblică. Tot ca preot, s-a arătat model de chivernisire a averii bisericii. A renovat-o, a pictat-o, a utilat-o cu cele trebuincioase, alături de credincioși. Biserica Sf. Dumitru este acum, datorită strădaniei părintelui, o biserică călduroasă, cu clopotniţă nouă şi complex mortuar nou. Om cald fiind, s-a aplecat şi către cei ce au adormit, motiv pentru care a ridicat în curtea bisericii un monument în cinstea eroilor, iar cimitirul l-a extins şi împrejmuit. Pentru întreaga activitate, din care am spicuit foarte puţin, în 2009 IPS Teodosie l-a ridicat la rangul de Iconom Stavrofor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nevaccinat si el si coana preoteasa !?
2
3
Dumnezeu sa-l ierte si nu conteaza daca era ori nnu vaccinat, era tanar si sunt o gramada care sunt vaccinati dar se ascunde , si nu se face public ca lumea sa mearga la vaccinat. Trebuie respectata dorinta si la unii si la altii si sa fim uniti nu invrajbiti.
9
2
Dumnezeu sa-l ierte . Sincere condoleante familiei
11
0
Pt Constantin, avea Covid si nu era vaccinat
7
8
Rati-ai dreaq de nevaccinati care comenteaza pe aici! Vaccinati-va baaa, parazitilor!
13
18
Era vaccinat, dar avea alte afectiuni !
9
7
Nu il cunoasc dar ma rog la Dumnezeu sa il ierte!!!
15
1
Covidat nevaccinat, asa-i?
16
14

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272