REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A OCUPAT PATRU locuri de PARCARE destinate persoanelor cu HANDICAP

A OCUPAT PATRU locuri de PARCARE destinate persoanelor cu HANDICAP

Replica API 8 martie 2021 | 23:07 4240

Pentru anumiţi şoferi din Constanţa se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Constănțenii nu iartă nicio secundă parcările neregulamentare, imortalizând cu telefonul mobil fiecare gest de nesăbuință și nesimțire a bizonilor. Și, totuși, nu putem denigra niște animale doar pentru că anumiți șoferii, fie femei, fie bărbați, parchează după cum îi taie capul. Regulile de circulaţie nu sunt respectate, poate şi din prisma faptului că mulţi şoferi nu le înţeleg sau pur şi simplu nu le pasă.

Pentru anumiți conducători auto nu mai există reguli, nici bunul simț nu prea mai este la el acasa, mai cu seamă în cazul celor care îşi lasă maşinile pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Locurile de parcare special amenajate pentru persoanele cu handicap fizic sunt vânate de către șoferii constănțeni.

A ocupat patru locuri de parcare

În parcarea centrului comercial Tom, doi șoferi constănțeni s-au gândit să parcheze pe aceste spații, chiar dacă nu sufereau de nici o boală fizică care să le permită acest lucru. Și nu doar pe un singur loc, unul dintre aceștia reușind performanța de a ocupa toate cele 4 locuri disponibile.

Câțiva metri mai încolo de șoferul uituc, un alt autoturism stătea bine mersi pe locul de parcare pentru persoanele cu handicap, fără să aibă în geam nici un însemn, iar mașina nu era modificată special pentru o persoană cu dizabilități. De menționat este faptul că în parcarea magazinului, erau destule locuri de parcare, astfel, cei doi șoferi nu au nici o scuză.

Ce riscă șoferii?

Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor ei au parcat bine ca oameni sunt handicapati la cap da locul lor e la poarta bianca sau la palazu, pe astea nu ai vede politia locala
0
0
E A6 boule .......
4
0
Cate 10000 lei amenda,maxim, si altadata nu o sa mai parcheze, taranii astia cu masini luate cu credit bancar
1
0
Manelist mokanes romanes tzigoina atarnator
4
1
Conteaza de ce etnie este?Credeti ca bunul simt tine de acest lucru? Ne aratati masina, insa nu ne-ati spus ce au facut autoritatile locale. Nu credeti ca acest lucru ar fi mai important?
7
0
Machidon branzar....
16
2
Respect, smecheri adevarati. Intr-o tara de cacat care pune pret si valoare pe handicap, uite ca in sfarsit oamenii s-au trezit si va dau muie astora care ati reinventat handicapul ca masura de constrangere asupra majoritarii.
3
19
Toata roman
0
8
erau si ei handicapati dar fara acte in regula, hai sa-i ajutam sa intre in legalitate, gunoaielor
11
2
O fi Teo Hira hahaha te pupa feliciu
12
3
Fac cursuri pentru a putea ocupa 5 cinci locuri pentru posesori de epave
7
0
mi se rupe pula, sunt Victoras Micula !
6
2
Uita te la oglinda de la Audi fraiere. E pliata, asta inseamna ca e incuiata. Mai mananca niste morcov poate iti mai creste IQ ul ca acum e cat al cartofului.
16
2
tocmai atunci venisera foarte multi handicapati si nu mai aveau loc sa parcheze... hai sictir cu propaganda asta invatata de la amiralul de plaja si schizofrenica ovanezian !
5
22
DGASPC Cta te asteapta pentru a te lua in evidenta . E clar esti multihandicapat. !
9
1
Foarte bine au facut. Asa cum guvernul da pensii nesimtite iar toti baietii destepti fura banii asa si noi incalccam legea care si asa este partinitoare orice fel de handicap ori buba da dreptul la certificat si implicit la parcare. Am prieten cu 3 degete la fiecare mana care are 3 servicii face si taxi repara si masini si are si tractari auto. Alea ar trebui sa fie pentru cei cu carucior cum zice si semnul nu pentru toate curvetele care nu au muncit la viata lor si vor surse de venit
4
6
de educatie e la loc de cinste
10
1
Nu vedeti ca omu cu GLE e din SUA. Ce pana mea vreti?
6
9
Are si el un amarat de Audi A4, rasturnat prin Germania si refacut in Polonia si vine cu figuri p-aici.
16
6
De remarcat ca pozele sunt facute din spatele autoturismelor, astfel incat nu putem vedea daca soferii sunt la volan. Poate oamenii asteptau pe cineva...
5
30
macedonia, macedonia! orasul asta le apartine! parcam cum vrem ne doare n carici!
18
3
bai,ce v.am spus eu?ca sa.ti iei o ririe de audi,trebuie sa dovedesti ca esti prost si taran incult cit cuprinde.la fel ca boul din imagine!
26
3
Un prezervativ pus la stergator cu un biletel "Nu va inmultiti"
26
2
Problema este ca pe acesti cretini de bani gata, analfabeti si manelisti nici macar nu-i intereseaza ce scrieti voi in ziarul asta de cacat care ia atitudine doar in cazuri in care nu deranjeaza machidonii si PNL-istii. Pe de alta parte parca am fi o tara de persoane cu dizabilitati, in orice parcare de hipermarket sunt sute de astfel de locuri, exagerat de multe
31
7
Auzi bai asria cu fituika asa soioasa REPLIKAKA mai ducetiva in pula mea k nu mai poate lumea sa traga o basina de voi!!!
9
43

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218