REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A OMORÂT o persoană după ce DAT CU MAȘINA peste o CĂRUȚĂ

A OMORÂT o persoană după ce DAT CU MAȘINA peste o CĂRUȚĂ

Replica API 29 martie 2021 | 12:23 2142

Aurelia D. a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce, aflată la volanul autoturismului personal, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo și a produs un accident rutier soldat cu decesul uneia dintre pasagerele atelajului. Conducătoarea auto, din cauza soarelui puternic, nu a văzut la timp căruța și nu a putut evita impactul cu acesta.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit declarațiilor Aureliei D., aceasta se deplasa spre locul de muncă, dinspre localitatea Viile către Ion Corvin. După o curbă ușoară la dreapta, conducând cu o viteză de 30-40 km la oră, din cauza soarelui care a orbit-o, a intrat în coliziune cu o căruță care se afla pe același sens de mers. După producerea accidentului a încercat să vorbească cu conducătorul atelajului și cu victima, însă cea din urmă era în stare gravă și nu a putut comunica cu ea. Totodată, inculpata a mai declarat că nu avea ochelari de soare și nu a realizat ce s-a întâmplat sau ce a lovit decât după ce a oprit mașina.

Autoarea accidentului și-a recunoscut vina

Fiind audiată în calitate de inculpat, Aurelia Dan și-a menținut declarația dată în calitate de suspect, arătând totodată că recunoaște și regretă comiterea faptei și este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.

Ce a spus expertiza tehnică

Producerea și urmările accidentului puteau și trebuiau să fie prevenite exclusiv de Aurelia D., conducătoarea autoturismului. Aceasta, pe fondul unui moment de neatenție în conducere, nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de vehiculul din fața ei. Pentru evitarea coliziunii, trebuia să fie atentă în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum – cu atât mai mult cu cât a declarat că acuitatea vizuală era diminuată de soare – astfel încât să observe din timp existența atelajului hipo pe carosabil și să păstreze o distanță corespunzătoare față de acesta”.

Ce a spus instanța

Instanța a apreciat că inculpata ar putea conștientiza consecințele grave ale faptei sale și fără executarea pedepsei aplicate în regim detenție, dar în condițiile impunerii unor măsuri de supraveghere care să contribuie la îndreptarea comportamentului său. Instanța a decis condamnarea inculpatei la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un tigan borat cu caruta neinregistrata in circulatie, care nu plateste rovigneta se plimba pe strada si tot platitorii de taxe sunt amendati ? Poate votati cu cine trebuie peste 3 ani jumate..
4
1
Scuza ca ai avut soarele in ochi este penibila dar totusi ce cauta caruta aia pe sosea???
8
2
Este verisoara domnului prefect albu ionut,care avea alcool foarte mult si a luat cu suspendare.
5
0
Constati ca xircula masini pe drum in orb si ce este mai grav ca instantele incurajeaza astfel de comportament..a fost o caruta , dar putea fi niste copii pe marginea carosabilului.de ce nu se da lege pt interzicerea sofatului cu soarele in fata?scoala trebuie sa faca educatie pt ca omul sa si asume greselile.Inchisoarea nu trebuie sa fie loc de tortura ci spatiu de penitenta , de reeducare .Macar sa fie intelepciune si sa ajute partile vatamate si cind este soare afara
2
3
caruta aia,casicelelalte,venea de la furat!puneti.le gps la carute,sa vedeti pe unde fura!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212