rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cere daune Primăriei Constanţa!

A parcat maşina în faţa unui bloc şi a găsit-o... după 3 ani! ‘Vinovat’: Radu Mazăre!

Și-a parcat mașina în fața blocului unei cunoștințe, în timpul cât se afla plecat din oraș, în interes de serviciu, și a mai văzut-o după....trei ani. De atunci, se luptă prin instanțe cu Primăria Constanța, cea care i-a ridicat bunul, în speranța că-i va plăti prejudiciile aduse în toată această perioadă. Este cazul unui constănțean, Răzvan D. G., care solicită aproximativ 30.000 lei administrației locale, cu titlu de daune interese. Numai că, judecătorii nu sunt de partea lui. A pierdut pe fond, însă mai are o speranță la instanța de recurs.

Cum a început totul?! Constănțeanul obișnuia să-și lase autoturismul marca Ford parcat, în timp ce se afla plecat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în imediata apropiere a blocului T3 din Constanța, unde domicilia o cunoștință, această persoană putând să supravegheze autoturismul. Pe 2 februarie 2011, inspectori din cadrul primăriei au procedat la ridicarea autoturismului proprietatea lui Răzvan D., 8 zile mai târziu bărbatul solicitând în instanță obligarea Primăriei Constanța și a primarului, pe atunci Radu Ștefan Mazăre, la restituirea autovehiculului și la plata cheltuielilor de judecată.

În iunie 2013, Judecătoria a dispus obligarea pârâților la restituirea autovehiculului reclamantului, față de care acesta din urmă a demarat executarea silită întrucât cei doi pârâți nu s-au conformat dispoziției instanței de judecată. Între timp, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța îi calcula și îi imputa impozitul aferent mijlocului de transport, precum și accesoriile aferente acestei obligații, calculul fiind stabilit pentru perioada 1 ianuarie 2011-14 octombrie 2014, timp în care bunul nu se afla în posesia constănțeanului, acesta neputându-se bucura de dreptul de proprietate.

Evident, n-a plătit impozitul, demarându-se procedura de executare silită. În urma declanșării executării silite a reclamantului pentru recuperarea sumelor de bani reprezentate de impozitul auto calculat de către SPIT, D. a formulat mai multe contestații la executare în urma cărora a efectuat cheltuieli de judecată pentru apărarea intereselor sale în cadrul acestor contestații, considerându-se că aceste contestații se află în strânsă legătură cu această cauză, reclamantul fiind astfel îndreptățit la recuperarea și a acestor cheltuieli, în cuantum de 6324 lei.

La această sumă se mai adaugă și 28.832 lei din care, suma de 22.508 lei reprezintă impozit pe mijloace de transport și cheltuieli de executare. Bani, pe care constănțeanul îi solicită primăriei și primarului, drept prejudiciu, prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei din 23 martie 2016.

Primăria a invocat prescrirea dreptului la acțiune

Primăria Constanța și primarul Constanța au invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune al reclamantului, precizând că unele dintre onorariile solicitate sunt prescrise, dacă se ține cont de data la care cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la această instanță. Pe fond, administrația locală a spus că, încă din anul 2011, reclamantul avea posibilitatea de a-și recupera autoturismul, acest fapt fiind de altfel adus la cunoștința reclamantului.

Instanța de judecată i-a respins reclamantuluis olicitările, deși a recunoscut sumele achitate de către acesta. Însă, cum și- motivat judecătorul de caz decizia? ”Instanța constată că dreptul reclamantului la acțiune pentru recuperarea acestor sume curge de la momentul pronunțării soluției de către instanță, acesta fiind momentul de la care, raportat la motivarea dată de către reclamant prezentei cereri de chemare în judecată, curge dreptul material la acțiune.

În continuarea aceleiași idei instanța constată că toate soluțiile pronunțate de către instanțele de judecată asupra contestațiilor formulate de către reclamant datează din anul 2014 și 2015. În plus instanța reține și împrejurarea că pârâții nu au arătat în privința căror sume de bani achitate de către reclamant cu titlu de onorariu de avocat, dreptul acestuia de acțiune este prescris, astfel că va dispune respingerea excepției ca neîntemeiată ținând cont și de faptul că pârâții nu au indicat obiectului la care se referă excepția prescripției invocate”, a motivat Judecătopria, potrivit rolli.

Cât despre solicitarea cu privire la obligarea pârâților la plata sumelor calculate cu titlu de impozit asupra autovehiculului, instanța spune că: ”este neîntemeiată de vreme ce temeiul legal al calculării impozitului îl constituie dreptul de proprietate ce aparține unei anumite persoane la momentul calculării impozitului, neavând nicio relevanță în privința impozitării unei persoane cine are posesia bunului la momentul impozitării sale, neinteresând pentru calcularea impozitului ce persoană are posesia unui bun supus impozitării iar în prezenta cauză nu are relevanță că reclamantul a fost lipsit de posesia ca stare de fapt pe perioada cât bunul era reținut de către pârâți”.

Întrucât sumele calculate cu titlu de impozit de către SPIT nu au nici un fel de legătură că pretențiile deduse judecății în prezenta cauză, pe baza aceluiași raționament instanța consideră că nici sumele achitate de către reclamant cu titlu de onorariu avocat pentru a-i apăra interesele reclamantului în cadrul acestor contestații la executare, nu au legătură cu fapta reclamată ca fiind ilicită în prezenta cauză, această instanță considerând în sensul netemeiniciei susținerilor reclamantului și cu privire la suma arătată anterior ca fiind prejudiciul pricinuit reclamantului în urma calculării impozitelor pentru mijlocul auto ce aparține reclamantului.

Mirela Sorina PASCAL

joi, 11 octombrie 20185308
Comentarii

01Asta inseamna PSD!(11 oct 22:12)
Taxe, impozite, amenzi si comunism!
01Krixxus(11 oct 21:59)
Si pe judecatori cine-i punei in fonctie nu tot PDCR ul hotilor si talharilor. Mai nou Dragnea este pazit de interlopi in locul SPP
04urasc angajatii primariei(11 oct 19:37)
O adunatura de bugetari care invart gartii si nu fac decat greutati oamenilor. Aparat bugetar supradimensionat care se icupa cu invartitul hartiilor in era internetului. Cu un cnp in tarile civilizate se afla totul numai aici hartii la hartii
05Io dixit(11 oct 12:00)
De acord cu bobe. Acu vreo citeva zile l..au achitat pe macaronarul ala de l..au prins, cu inca vreo doi cretini, ca era tintas fruntas la braconat pasari.
04Ion(11 oct 10:53)
De acord cu Bobe
09muie pesede !(11 oct 10:42)
aici se vede ca verginica de la spit e mana-n mana cu primarul si militia. Absolut toti niste spagari notorii. Si mai sunt si mana-n mana cu jartelele de judecatori super corupti !!! Multa muie judecatorilor, muie fagadau, muie verginica, muie dragnea, muie pesede !!! Cu mult cacat !!!
211port(11 oct 09:19)
dece a-ti pus pe toata str.mircea popici?futu-va in cap de prosti noi unde mai parcam?
018Primaria Ordinaria Constantei(11 oct 08:46)
Javrele de la Politia locala sunt puse intentionat fara avertisment preventiv sa dea maxim de amenda !Ati furat banii din buget javre lor si acum trebuie sa incasati din toate mizeriile !Plus parcarile in Euro cretinilor!Am trecut cumva la Euro si noi nu stim !Puneti 1 leu ora si toata lumea va plati ..javrelor!
119bobe(11 oct 08:44)
judecatori de tot KKTul . merg pensile special, merg salarii barosane. nu merg dosarele , cui ii pasa ?
411gogu(11 oct 08:18)
de ce nu revine legea cu ridicatul de masini? e plin orasul de harburi lasate de izbeliste.
412abuz(11 oct 08:15)
firma care ridica masinile era lacoma sa -si umple sacosile cu banii de pe urma amaratilor pagubiti
84Aurelian(11 oct 07:27)
In acea perioada se saltau masinile si trebuia sa stii ca posibil sa o salte si pe a ta daca nu ai parcat unde trebuie. Trebuia sa iti inchiriezi garaj, nu sa o lasi de izbeliste.
229Felicitari Primaria Constanta(11 oct 00:22)
Sigur avea un harb de masina si pleca cu lunile din tara isi parca masina pe unde putea de ce nu ai parcato unde locuiesti ? Foarte bine ti-au facut
mai mult...Replica
20 mai 14:09ReplicaBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...1691

20 mai 13:19ReplicaPieton accidentat în stațiunea Mamaia1645
20 mai 12:45ReplicaUn medic din București, EROU la un accident grav de la Hârșova!1682
20 mai 10:55ReplicaAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...3148

20 mai 09:46ReplicaRadu Mazăre a fost preluat de Poliția Română3238
20 mai 08:04ReplicaAfaceristul Iorov a pierdut DEFINITIV procesul cu Primăria şi Poliţia Locală în dosarul lucrărilor ILEGALE la blocul din Mamaia3432
20 mai 00:00ReplicaÎncă două contracte pentru 'regele asfaltului' din Constanța

Cel mai activ asfaltator al Constanței reușește să se păstreze pe un trend ascendent și primește cu regularitate...2201

20 mai 13:50ReplicaVictor Ponta: DOAMNA DĂNCILĂ ESTE CAM ANALFABETĂ828
20 mai 00:00ReplicaÎn parcul uitat de autorităţile locale, un leagăn a căzut peste un copil! Ce spune primăria!1343
20 mai 00:00ReplicaMetro şi-a cerut înapoi peştele confiscat de Paşte şi s-a plâns în instanţă că OPC n-are competenţe să-i amendeze!

Înainte de Paşte, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au luat la puricat marile...2225

20 mai 00:00ReplicaElevă din Constanţa, hărţuită, ameninţată şi sugrumată de fostul iubit1229
20 mai 08:02ReplicaFemeie condamnată la un an de închisoare pentru că nu a plătit pensia alimentară963
Vremea
20.4°14.7° - 20.4° luni, 20 mai 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 51%
Vânt: 8.38 m/s din SE
Presiune: 1009.43 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2166

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...394

20 mai 23:52SportMarius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab! Anunțul făcut de arabi

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al clubului...627

20 mai 00:00SportReacția lui Ianis Hagi când a fost pupat fără avertisment de o olteancă, după meciul de la Craiova

Ianis Hagi, la fel ca tatăl său, atrage mulți fani în jurul lui, iar acest lucru s-a întâmplat și după meciul...1302

Local
20 mai 01:41LocalGladiatori și artefacte, în Noaptea Muzeelor, la Mangalia

Direcția Cultură și Sport Mangalia a organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 18.00 – 24:00, cea de-a XV-a...531

20 mai 01:40LocalSeară cu istorie, culoare și muzică, la Muzeul „Carsium” Hârșova

În fiecare an, începând din 1977, pe 18 mai, muzeele din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Muzeelor....544

20 mai 23:46LocalCursuri de conducător de ambarcațiune de agrement, la Hârșova

Persoanele din orașul Hârșova și din împrejurimi interesate de obținerea unui certificat internațional de...602

20 mai 01:32LocalBRACONIERII DE STURIONI ucid și DELFINII! Administrația Rezervației Biosefera Delta Dunăre vrea să fie luate măsuri!

Sub pretextul că pescuiesc scrumbie, unii pescari braconează sturioni, atrag atenția reprezentanții Administrației...923

20 mai 01:33LocalRecuperarea Biancăi, un înger cu aripile frânte!

Bianca Maria s-a născut prin cezariană la 39 de săptămâni, după o sarcină fără probleme și cu nota 10 la...334

20 mai 01:36LocalDosare penale pentru șoferi băuți la volan

Poliţişti din cadrul Secției 2 Poliție au identificat sâmbătă, 18 mai a.c., în jurul orei 01.00, un bărbat, în...437

20 mai 01:36LocalDouă femei din Constanța au fost amenințate cu BĂTAIA: a intervenit poliția

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 63 de ani, din municipiul...590

20 mai 01:37LocalMandat pus în executare de oamenii legii

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat vineri 17 mai a.c., un bărbat, în vârstă de 27 de...560

20 mai 01:38LocalComercianţii ambulanţi, în vizorul Poliţiei Locale!

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară...492

20 mai 01:30LocalAccident TERIBIL: maşină FĂCUTĂ PRAF!

În data de 18.05.2019, ora 00.15, un bărbat de 20 ani din Cernavodă, a condus un autoturism pe str. Industrială din...3830

Politică
20 mai 00:00PoliticăHoria Ţuţuianu: 'Românii trebuie să trimită pe data de 26 mai 2019, în Parlamentul European, patrioți'

"Jurnal de campanie PSD - Mihail Kogălniceanu. Împreună cu echipele PSD și TSD Constanța, am transmis locuitorilor...291

20 mai 11:10PoliticăSiegfried Mureşan a revenit la Constanţa: a stat de vorbă cu electoratul din Năvodari

Siegfried Mureşan, candidatul PNL pentru Parlamentul European a ales să revină în judeţul Constanţa, de data...257

20 mai 00:05PoliticăCorina Crețu: Cazinoul din Constanța se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii

Comisarul european Corina Crețu a fost prezentă alături de Victor Ponta și fostul premier, Mihai Tudose, duminică,...343

20 mai 00:06PoliticăVictor Ponta: Sunt convins că la alegerile din 26 mai vom lua peste 10%

Victor Ponta, președintele partidul PRO România a fost prezent duminică, 19 mai a.c., la Constanța pentru a susține...292

20 mai 01:42PoliticăEmil Boc uneşte PNL şi PMP: Băsescu anunţă susţinere comună pentru primarul Clujului

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, a declarat...526

20 mai 00:07PoliticăDeputatul George Vişan: România trebuie să joace un rol major în regiunea Mării Negre

Săptămâna aceasta, plenul Camerei Deputaților a aprobat PLX 506/2018, respectiv Legea privind măsurile necesare...305

20 mai 01:31PoliticăConsiliul Local Tuzla sprijină acțiunile de cultură cu fonduri nerambursabile!

Consiliul Local Tuzla anunță acordarea de finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni...400

20 mai 00:03PoliticăPonta: Nicușor Constantinescu mi-a spus că va vota cu Dragnea pentru că i-a promis că îl scapă de pușcărie

"Nu am fost foarte bun prieten cu Radu Mazăre și nu mă bucur de răul lui", a spus Victor Ponta într-o conferință...3268

20 mai 01:40PoliticăConstanța, la ceas aniversar!

Marți, 21 mai a.c., sărbătorim Constanța! De-a lungul celor peste 2500 de ani de viață, generații întregi s-au...527

20 mai 01:35PoliticăGuvernul, lovitură pentru Kovesi: Ministerul condus de Carmen Dan vrea să recupereze peste 200.000 de lei de la fosta şefă a DNA

Pe data de 3 aprilie 2019, judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ a contestaţia formulată de Laura Codruţa Kovesi...758

Monden
20 mai 00:00MondenOlanda a câştigat Eurovision 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, a câştigat Eurovision 2019, cu piesa "Arcade" , în urma finalei ce a avut...216

20 mai 00:00MondenCâți bani câștigă vedetele din afacerile cu haine! Adelina Pestrițu e cea mai scumpă

Adelina Pestriţu, Shelly şi 5 Gang, Ioana Petric, Smiley, Carla’s Dreams sau Diana Dumitrescu sunt doar câteva...334

20 mai 00:00MondenElena Gheorghe sărbătoreşte Ziua Naţională a Aromânilor

Joi, 23 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, Elena Gheorghe pune în scenă cel mai mare şi mai ambiţios eveniment...239

20 mai 00:00MondenReacția sfâșietoare a Anastasiei Lazariuc. Ce gest a făcut pentru Mihai Constantinescu

Problemele cardiace care îl ţin pe Mihai Constantinescu la pat au ajuns şi la urechile Anastasiei Lazariuc. Artista,...583

20 mai 17:25MondenControverse după recitalul Madonnei de la Eurovision 2019. Gestul care i-a înfuriat pe organizatori

Madonna i-a făcut pe organizatorii Eurovision 2019 să le pară rău că au acceptat onorariul uriaş de un milion de...295

20 mai 00:00MondenCea mai îndrăzneață ținută de la Cannes. Supermodelul Anja Rubik a venit fără sutien pe covorul roșu

Festivalul Internațional de Film de la Cannes a început marți (14 mai) și durează până pe 25 mai. Cea de-a 72-a...289

20 mai 00:00MondenActorul de comedie Chris Rock mizează pe genul horror cu o nouă versiune din seria 'Saw'

Actorul de comedie Chris Rock şi-a unit forţele cu studiourile Lionsgate şi Twisted Pictures pentru a reinventa şi a...151

20 mai 00:00MondenCannes 2019: Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat lui Elton John, întâmpinat cu reacţii mixte de critici

Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat cântăreţului britanic Elton John, a primit atât aprecieri pozitive, cât şi...169

20 mai 00:00MondenRammstein lansează primul album de studio după o pauză de zece ani

Trupa germană de Tanz-Metal Rammstein a lansat vineri primul său album de studio după o pauză zece ani, fără titlu...164

18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...456

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCannes 2019: ''La Gomera'', de Corneliu Porumboiu, primit cu aplauze îndelungi la premiera mondială

Filmul ''La Gomera/The Whistlers'', în regia lui Corneliu Porumboiu, a avut sâmbătă seară premiera mondială în...176

20 mai 00:00MapamondAustria: Preşedintele şi cancelarul au discutat despre organizarea alegerilor anticipate

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Alexander Van der Bellen s-au întâlnit, duminică, pentru a...152

20 mai 00:00MapamondElveţienii se pronunţă asupra introducerii unor reguli mai stricte privind armele de foc

Alegătorii elveţieni se pronunţă duminică, prin referendum, asupra oportunităţii introducerii unor reguli mai...160

20 mai 00:00MapamondPartidul Brexit, pe prima poziţie în intenţiile de vot ale electoratului britanic

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, îşi menţine avansul faţă de cele două formaţiuni politice tradiţionale...192

20 mai 00:00MapamondErdogan anunţă că Turcia va produce împreună cu Rusia sistemul antirachetă S-500, după achiziţionarea sistemului S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat sâmbătă că achiziţionarea sistemului de apărare rusesc S-400...189

20 mai 00:00MapamondTensiuni în Golf: Arabia Saudită cere reuniuni extraordinare ale Ligii Arabe şi Consiliului de Cooperare al Golfului

Arabia Saudită a cerut sâmbătă convocarea de reuniuni ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi Ligii...195

20 mai 00:00MapamondAngela Merkel le cere europenilor să se împotrivească ''populiştilor''

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la un vot împotriva partidelor de extremă-dreapta la alegerile...151

20 mai 00:00MapamondVicecancelarul austriac şi-a anunţat demisia după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe),...187

20 mai 00:00MapamondSUA - Un fost medic de la Universitatea din Ohio, acuzat de agresiuni sexuale împotriva a peste 170 de studenţi

Un fost medic care a lucrat la Universitatea de stat din Ohio a agresat sexual cel puţin 177 de studenţi de sex...190

20 mai 00:00MapamondIncendiu al unui ecran publicitar digital în Times Square din New York

Unul din cele mai mari ecrane publicitare digitale în Times Square din New York a luat foc sâmbătă, transmite...168

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...358

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...762

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...416

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...411

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...448

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3690

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1793

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...843

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1017

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...916