rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cere daune Primăriei Constanţa!

A parcat maşina în faţa unui bloc şi a găsit-o... după 3 ani! ‘Vinovat’: Radu Mazăre!

Și-a parcat mașina în fața blocului unei cunoștințe, în timpul cât se afla plecat din oraș, în interes de serviciu, și a mai văzut-o după....trei ani. De atunci, se luptă prin instanțe cu Primăria Constanța, cea care i-a ridicat bunul, în speranța că-i va plăti prejudiciile aduse în toată această perioadă. Este cazul unui constănțean, Răzvan D. G., care solicită aproximativ 30.000 lei administrației locale, cu titlu de daune interese. Numai că, judecătorii nu sunt de partea lui. A pierdut pe fond, însă mai are o speranță la instanța de recurs.

Cum a început totul?! Constănțeanul obișnuia să-și lase autoturismul marca Ford parcat, în timp ce se afla plecat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în imediata apropiere a blocului T3 din Constanța, unde domicilia o cunoștință, această persoană putând să supravegheze autoturismul. Pe 2 februarie 2011, inspectori din cadrul primăriei au procedat la ridicarea autoturismului proprietatea lui Răzvan D., 8 zile mai târziu bărbatul solicitând în instanță obligarea Primăriei Constanța și a primarului, pe atunci Radu Ștefan Mazăre, la restituirea autovehiculului și la plata cheltuielilor de judecată.

În iunie 2013, Judecătoria a dispus obligarea pârâților la restituirea autovehiculului reclamantului, față de care acesta din urmă a demarat executarea silită întrucât cei doi pârâți nu s-au conformat dispoziției instanței de judecată. Între timp, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța îi calcula și îi imputa impozitul aferent mijlocului de transport, precum și accesoriile aferente acestei obligații, calculul fiind stabilit pentru perioada 1 ianuarie 2011-14 octombrie 2014, timp în care bunul nu se afla în posesia constănțeanului, acesta neputându-se bucura de dreptul de proprietate.

Evident, n-a plătit impozitul, demarându-se procedura de executare silită. În urma declanșării executării silite a reclamantului pentru recuperarea sumelor de bani reprezentate de impozitul auto calculat de către SPIT, D. a formulat mai multe contestații la executare în urma cărora a efectuat cheltuieli de judecată pentru apărarea intereselor sale în cadrul acestor contestații, considerându-se că aceste contestații se află în strânsă legătură cu această cauză, reclamantul fiind astfel îndreptățit la recuperarea și a acestor cheltuieli, în cuantum de 6324 lei.

La această sumă se mai adaugă și 28.832 lei din care, suma de 22.508 lei reprezintă impozit pe mijloace de transport și cheltuieli de executare. Bani, pe care constănțeanul îi solicită primăriei și primarului, drept prejudiciu, prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei din 23 martie 2016.

Primăria a invocat prescrirea dreptului la acțiune

Primăria Constanța și primarul Constanța au invocat excepția prescripției dreptului material la acțiune al reclamantului, precizând că unele dintre onorariile solicitate sunt prescrise, dacă se ține cont de data la care cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la această instanță. Pe fond, administrația locală a spus că, încă din anul 2011, reclamantul avea posibilitatea de a-și recupera autoturismul, acest fapt fiind de altfel adus la cunoștința reclamantului.

Instanța de judecată i-a respins reclamantuluis olicitările, deși a recunoscut sumele achitate de către acesta. Însă, cum și- motivat judecătorul de caz decizia? ”Instanța constată că dreptul reclamantului la acțiune pentru recuperarea acestor sume curge de la momentul pronunțării soluției de către instanță, acesta fiind momentul de la care, raportat la motivarea dată de către reclamant prezentei cereri de chemare în judecată, curge dreptul material la acțiune.

În continuarea aceleiași idei instanța constată că toate soluțiile pronunțate de către instanțele de judecată asupra contestațiilor formulate de către reclamant datează din anul 2014 și 2015. În plus instanța reține și împrejurarea că pârâții nu au arătat în privința căror sume de bani achitate de către reclamant cu titlu de onorariu de avocat, dreptul acestuia de acțiune este prescris, astfel că va dispune respingerea excepției ca neîntemeiată ținând cont și de faptul că pârâții nu au indicat obiectului la care se referă excepția prescripției invocate”, a motivat Judecătopria, potrivit rolli.

Cât despre solicitarea cu privire la obligarea pârâților la plata sumelor calculate cu titlu de impozit asupra autovehiculului, instanța spune că: ”este neîntemeiată de vreme ce temeiul legal al calculării impozitului îl constituie dreptul de proprietate ce aparține unei anumite persoane la momentul calculării impozitului, neavând nicio relevanță în privința impozitării unei persoane cine are posesia bunului la momentul impozitării sale, neinteresând pentru calcularea impozitului ce persoană are posesia unui bun supus impozitării iar în prezenta cauză nu are relevanță că reclamantul a fost lipsit de posesia ca stare de fapt pe perioada cât bunul era reținut de către pârâți”.

Întrucât sumele calculate cu titlu de impozit de către SPIT nu au nici un fel de legătură că pretențiile deduse judecății în prezenta cauză, pe baza aceluiași raționament instanța consideră că nici sumele achitate de către reclamant cu titlu de onorariu avocat pentru a-i apăra interesele reclamantului în cadrul acestor contestații la executare, nu au legătură cu fapta reclamată ca fiind ilicită în prezenta cauză, această instanță considerând în sensul netemeiniciei susținerilor reclamantului și cu privire la suma arătată anterior ca fiind prejudiciul pricinuit reclamantului în urma calculării impozitelor pentru mijlocul auto ce aparține reclamantului.

Mirela Sorina PASCAL

joi, 11 octombrie 20185204
Comentarii

01Asta inseamna PSD!(11 oct 22:12)
Taxe, impozite, amenzi si comunism!
01Krixxus(11 oct 21:59)
Si pe judecatori cine-i punei in fonctie nu tot PDCR ul hotilor si talharilor. Mai nou Dragnea este pazit de interlopi in locul SPP
04urasc angajatii primariei(11 oct 19:37)
O adunatura de bugetari care invart gartii si nu fac decat greutati oamenilor. Aparat bugetar supradimensionat care se icupa cu invartitul hartiilor in era internetului. Cu un cnp in tarile civilizate se afla totul numai aici hartii la hartii
05Io dixit(11 oct 12:00)
De acord cu bobe. Acu vreo citeva zile l..au achitat pe macaronarul ala de l..au prins, cu inca vreo doi cretini, ca era tintas fruntas la braconat pasari.
04Ion(11 oct 10:53)
De acord cu Bobe
09muie pesede !(11 oct 10:42)
aici se vede ca verginica de la spit e mana-n mana cu primarul si militia. Absolut toti niste spagari notorii. Si mai sunt si mana-n mana cu jartelele de judecatori super corupti !!! Multa muie judecatorilor, muie fagadau, muie verginica, muie dragnea, muie pesede !!! Cu mult cacat !!!
211port(11 oct 09:19)
dece a-ti pus pe toata str.mircea popici?futu-va in cap de prosti noi unde mai parcam?
018Primaria Ordinaria Constantei(11 oct 08:46)
Javrele de la Politia locala sunt puse intentionat fara avertisment preventiv sa dea maxim de amenda !Ati furat banii din buget javre lor si acum trebuie sa incasati din toate mizeriile !Plus parcarile in Euro cretinilor!Am trecut cumva la Euro si noi nu stim !Puneti 1 leu ora si toata lumea va plati ..javrelor!
119bobe(11 oct 08:44)
judecatori de tot KKTul . merg pensile special, merg salarii barosane. nu merg dosarele , cui ii pasa ?
411gogu(11 oct 08:18)
de ce nu revine legea cu ridicatul de masini? e plin orasul de harburi lasate de izbeliste.
412abuz(11 oct 08:15)
firma care ridica masinile era lacoma sa -si umple sacosile cu banii de pe urma amaratilor pagubiti
84Aurelian(11 oct 07:27)
In acea perioada se saltau masinile si trebuia sa stii ca posibil sa o salte si pe a ta daca nu ai parcat unde trebuie. Trebuia sa iti inchiriezi garaj, nu sa o lasi de izbeliste.
229Felicitari Primaria Constanta(11 oct 00:22)
Sigur avea un harb de masina si pleca cu lunile din tara isi parca masina pe unde putea de ce nu ai parcato unde locuiesti ? Foarte bine ti-au facut
mai mult...Replica
14 dec 00:00ReplicaȘOFERII cu 'PROBLEME' preferă mărcile BMW și Mercedes și se iau la 'ÎNTRECERE' cu polițiștii

În ultima perioadă, mai multe cazuri de șoferi care au pus pe jar autoritățile au fost înregistrate la Constanța....913

14 dec 00:00ReplicaCONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?1951
14 dec 00:00ReplicaSunteţi curioşi să aflaţi salariile angajaţilor din Primăria Constanţa începând cu 2019?1662
14 dec 00:00ReplicaCa-n filmele cu PROȘTI! Un OBSEDAT SEXUAL din Constanța a fost PRINS de DOUĂ ORI în FLAGRANT, în ACELAȘI LOC!

Un bărbat din Constanța a fost prins în flagrant, de două ori, în zona gării din Constanța! Acesta a fost arestat...1249

14 dec 00:15ReplicaACCIDENTUL cu 4 maşini, de pe podul de la Medgidia, provocat de un şofer care are 73 de ani! Cum s-a întâmplat700
14 dec 00:00ReplicaCurtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!671
14 dec 00:00ReplicaAl patrulea individ din gruparea care a LEGAT și BĂTUT paznici A FUGIT DIN ȚARĂ!

Al patrulea individ din dosarul în care polițiștii Secției 1 Rurale Constanța au efectuat percheziții domiciliare...478

14 dec 00:00ReplicaKristina Mutiş: ‘Bineînţeles că există pensionari multumiţi. Însă, cei nemulţumiti sunt mai vocali şi de aceea par mai mulţi’556
14 dec 00:00ReplicaUn bărbat VIOLENT din Năvodari, ACUZAT că și-a TERORIZAT soția: 'S-a tras singură de păr!'266
14 dec 00:00ReplicaNecazurile se țin lanț de fostul manager al Spitalului Județan de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă

”Învăluit” de DNA prin cele cinci dosare în care a fost anchetat și deferit, ulterior, justiției, Dănuț...547

14 dec 00:00ReplicaUn tânăr din Constanța își reglează 'datoriile' cu sișul! A intrat peste un tânăr în casă și i-a pus cuțitul la gât!396
14 dec 00:00ReplicaBradul de Crăciun - cum îl alegi corect sau cum îl deosebim de molid? Vezi ce spune șeful Direcției Silvice Constanța!250
Vremea
-0.5°-5° - 3.5° vineri, 14 decembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 2.81 m/s din NNE
Presiune: 1033.15 milibari

Loto
6/4911925324143
5/4041220273435
joker6242532426
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 dec 00:00SportSurpriză uriașă în Europa League! AC Milan ELIMINATĂ după o înfrângere rușinoasă în Grecia. Toate echipele calificate

Joi seară s-au stabilit cele 24 de formații care vor merge în ”șaisprezecimile” Europa League. Marea surpriză a...267

14 dec 00:00SportFotbalul e pe goluri, nu pe ochi frumoși! PAOK-ul lui Lucescu a fost cu posesia și cu ratările, BATE cu calificarea în primăvara EL

...145

14 dec 00:00SportSimona Halep a fost desemnată în premieră campioană mondială de ITF

Simona Halep a primit încă un premiu după sezonul de vis 2018. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că...171

14 dec 00:00SportFederer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian,...130

Local
14 dec 04:04LocalElevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii,...548

14 dec 04:02LocalA accidentat un bărbat pe trecere și a FUGIT! A fost prins în trafic

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în data de 12.12.2018, ora 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia,...1702

14 dec 04:01LocalCondamnat pentru tăinuire, prins de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data 13 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, au depistat un...402

14 dec 03:25LocalUn șofer BEAT a LOVIT o bornă rutieră, s-a RĂSTURNAT, iar mașina a luat FOC!

Un bărbat de 25 de ani din Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN...996

14 dec 04:00LocalAccident rutier cu persoană încarcerată, la Constanța: a fost rănit și un copil!

Un accident rutier a avut loc în Constanța, joi, 13 decembrie, pe strada Călărași, colț cu Mihai Viteazu, o...2275

14 dec 03:59LocalContainer sosit din China, controlat de polițiști în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 12.12.2018, s-au sesizat din oficiu cu privire la...393

14 dec 03:32LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de către polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, în data de...311

14 dec 03:30LocalTrei șoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un bărbat,...320

14 dec 03:29LocalTânăr din Murfatlar, condamnat pentru tâlhărie și furt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data 12 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă...1052

14 dec 03:27LocalÎn zona Eden - Bişniţar amendat de poliţiştii locali pentru comerţul cu ţigări netimbrate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, în cursul zilei de 12...472

Politică
14 dec 03:57PoliticăAdministraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie...190

14 dec 00:00PoliticăIMPOZITE majorate şi cu 500% pentru clădirile lăsate în paragină la Constanţa - iată lista discutată de consilieri

Consilierii locali au primit, în avansul şedinţei care va fi convocată de primarul Decebal Făgădău la sfârşitul...215

14 dec 00:00PoliticăŞedinţă a Consiliului Local Municipal: autobuzele Isuzu vor ajunge în administrarea RATC

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care va avea loc la finele acestei luni, pe ordinea de zi va figura...219

14 dec 04:04PoliticăOficial, proiectele discutate şi aprobate în şedinţa de Guvern! Decizie şi în privinţa subprefectului de Constanţa!

Iată proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 13...884

14 dec 04:03PoliticăDăncilă: „Pensiile se plătesc înainte de Sărbători”

Bugetarii vor avea liber și pe 24 şi 31 decembrie. Executivul a anunțat că cele două zile de luni vor fi libere,...295

14 dec 04:01PoliticăDecebal Făgădău a primit colindători. Holul Primăriei Constanța a răsunat de glasurile copiilor!

Holul instituției a răsunat de glasurile copiilor de la școlile și grădinițele din oraș. Recitalul a fost deschis...351

14 dec 03:22PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...269

14 dec 03:24PoliticăDoi consilieri locali constănțeni s-au implicat într-o acțiune caritabilă. Sute de copii necăjiți vor avea sărbători fericite!

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate, cu mare drag, de toți românii, pentru a marca nașterea lui Isus cum se...258

14 dec 03:30PoliticăUn fost ministru de Interne a fost eliberat din închisoare

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat în decembrie 2017 la doi ani de închisoare cu executare, a fost...373

14 dec 03:27PoliticăO sută de ani de pescărie românească, celebrați la Constanța

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat, în data de 12 decembrie 2018, la conferința intitulată "100...395

Monden
14 dec 00:00MondenFostul soţ al Elenei Băsescu este din nou singur? Maria Grigoriu a şters pozele cu el de pe Instagram

În primăvara acestui an, Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu, şi noua lui iubită, Maria Grigoriu, au...139

14 dec 19:11MondenCleopatra Stratan, în cea mai scurtă rochiță. Se face din ce în ce mai frumoasă

Cântă de la trei ani, învață dintotdeauna foarte bine și la 16 ani s-a transformat dintr-o fetiță adorabilă,...189

14 dec 19:12MondenRuby a rămas în India, după filmările la „Asia Express“

Cele două luni petrecute în India şi în Sri Lanka la filmările pentru reality-show-ul „Asia Express” (Antena 1)...147

14 dec 19:12MondenToni Grecu revine cu Divertis la TVR 1

Revenire spectaculoasă în grila de programe a postului TVR 1! După şapte ani de la demisia din PRO TV, Tony Grecu...154

14 dec 19:12MondenMama lui Kevin din „Singur acasă“ este de nerecunoscut! Cum arată actriţa Catherine O'Hara la 64 de ani

A făcut furori în anii ’90, odată cu lansarea mondială, însă în România este în continuare unul dintre cele...187

14 dec 19:13MondenDublura Millei Jovovich vrea 2,5 milioane dolari că şi-a pierdut mâna în timpul filmărilor

Olivia Jackson, de 37 de ani a suferit un accident îngrozitor, la filmări, în timpul unei cascadorii cu motocicleta,...143

14 dec 00:00MondenKeira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic la Palatul Buckingham

Actriţa Keira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru servicii deosebite...100

14 dec 00:00MondenFestivalul de Film de la Berlin a anunţat primele filme din competiţie

Cele mai recente filme semnate de regizorii germani Fatih Akin şi Angela Schanelec precum şi de cineastul francez...81

14 dec 00:00MondenThe Cure, Radiohead şi Janet Jackson, incluşi în Rock & Roll Hall of Fame în 2019

Trupele britanice The Cure şi Radiohead precum şi cântăreaţa americană Janet Jackson vor intra în Rock & Roll...86

14 dec 00:00MondenAvril Lavigne va lansa un nou album de studio pe 5 februarie 2019

Cântăreaţa Avril Lavigne a anunţat miercuri că va lansa în luna februarie un nou album de studio, primul material...89

Mapamond
14 dec 00:00MapamondCancelarul Angela Merkel va cere la summitul UE prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va cere la summitul UE de săptămâna aceasta prelungirea...83

14 dec 00:00MapamondTheresa May câştigă votul de încredere din partea Partidului Conservator cu 200 de voturi contra 117

Premierul Theresa May a câştigat miercuri noaptea votul de încredere din partea Partidului său Conservator, dar 117...86

14 dec 00:00MapamondConvorbire a preşedintelui Trump cu omologul său mexican privind migraţia

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au avut miercuri o convorbire...83

14 dec 00:00MapamondVotul parlamentului britanic asupra acordului privind Brexit-ul, stabilit pentru ianuarie

Parlamentul britanic se va pronunţa în ianuarie asupra acordului privind Brexit-ul încheiat de premierul Theresa May...85

14 dec 00:00MapamondCăpitanii navelor ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie, conform avocaţilor lor

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună...98

14 dec 00:00MapamondAccident de tren în Turcia: 9 morţi şi 47 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat

Cel puţin 9 persoane au murit şi 47 au fost rănite joi într-un accident în care a fost implicat un tren de mare...95

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va vizita Bulgaria şi Macedonia în mai 2019

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria şi Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunţat joi...85

14 dec 18:07MapamondAtac armat la Strasbourg: Trei morţi şi 13 răniţi - nou bilanţ

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morţi şi treisprezece răniţi, dintre...83

14 dec 00:00MapamondUn comitet de experţi a dat undă verde canabisului în scop medicinal în Franţa

Comitetul de experţi înfiinţat de Agenţia franceză pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) consideră ''pertinentă...87

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă în luna februarie şi va vizita una...91

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1165

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...416

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...323

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...777

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1530

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...655

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1008

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1350

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...872

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...839