REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A PIERDUT locul de CONSILIER LOCAL pentru că nu și-a PLĂTIT COTIZAȚIA

A PIERDUT locul de CONSILIER LOCAL pentru că nu și-a PLĂTIT COTIZAȚIA

Replica API 9 martie 2021 | 08:48 4512

Ilie Lică Botez a solicitat, în contradictoriu cu Filiala județeană a PNL, suspendarea efectelor deciziei BPJ PNL Constanța privind pierderea calității de membru al P.N.L. și radierea din Registrul Național al membrilor PNL până la pronunțarea instanței de fond. Acesta a fost exclus din partid chiar după ce fusese ales consilier local în localitatea Castelu pe listele PNL.

Ilie Lică Botez

Ilie Lică Botez nu s-a putut bucura de locul de consilier local câștigat la Castelu. Acesta se afla pe un loc eligibil pe listele PNL, însă imediat după terminarea alegerilor a fost exclus din partid, prin decizia Biroului Permanent Județean nr. 2 din 3.10.2020.

De ce a fost exclus din partid

Potrivit declarațiilor secretarului general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu, Ilie Lică Botez a fost suspendat din partid deoarece nu și-a achitat cotizația pe o perioadă mai mare de 6 luni. Acesta ar fi fost al doilea mandat al lui Ilie Lică Botez, însă demiterea lui din partid l-a făcut să piardă această funcție. În motivarea în fapt a cererii, reclamantul a arătat, în esență, că sunt îndeplinite condițiile de admisibilitate prevăzute de art. 14 din Legea nr. 554/2004. Aparența de legalitate a deciziei nr. 2/03.10.2020 nu există deoarece decizia de pierdere a calității de membru PNL a reclamantului prin radiere nu s-a întemeiat pe o situație de fapt reală.

Ce a spus instanța

Acțiunea de fond cu care reclamantul a învestit instanța are ca obiect cererea sa de suspendare a efectelor Deciziei BPJ PNL privind pierderea calității de membru al P.N.L. și radierea din Registrul Național al membrilor PNL până la pronunțarea instanței de fond. În acest context, având în vedere și dispozițiile art. 14 din Legea 554/2004, invocat ca temei de drept al cererii deduse judecății, constată că actul a cărui suspendare se solicită este un act administrativ. Față de cele expuse, instanța va admite excepția necompetenței funcționale a secției I civilă și va trimite cauza Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, spre competenta soluționare. Instanța a decis declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Constanta.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceeasi problema o au si cei doi consilieri de la Corbu ,dati afara din partid ca au sustinut un viceprimar de la PSD
0
2
Au ajuns boschetarii consilieri? Cum naiba a ajuns acest betiv rupt in cur pe un loc eligibil?
6
1
Pana si la tigani a apelat ciuma galbena. Totul pentru putere si implicit pentru a pune ghearele pe banii publici.
5
1
Ce fatza de idiot sinistru are asta. Cum ajung toate jegurile in primarie ?
11
1
un dobitoc si incult de om..un imputit si boschete ordinar...bea pana se pisha pe el...
8
4
Lica...pulica.cap de pluta...ups....am jignit pluta...cu aceasta comparatie...
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218