REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A primit un pumn în figură, pentru că a jignit într-un live, pe Facebook

A primit un pumn în figură, pentru că a jignit într-un live, pe Facebook

Replica API 15 august 2022 | 21:39 1598

Viorel Opreanu a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Sentința a fost dată pe 22 iulie 2022 și nu este definitivă, pe 12 ianuarie 2023 urmând a se judeca apelul. Bărbatul este acuzat că l-a lovit cu pumnul în față pe V.H. după ce acesta i-ar fi adus jigniri, la o petrecere, în timpul unui live pe Facebook.

Potrivit anchetei, inculpatul, împreună cu mai multe persoane, se aflau la locuinţa unui bărbat din Sălcioara, la o petrecere organizată de acesta din urmă ocazionată de tăierea moţului fiicei sale. La un moment dat, unul dintre invitați a făcut un live pe Facebook, moment în care a intervenit V.H. care a adresat jigniri inculpatului. Nemulţumit de jignirile aduse de victimă, inculpatul a cerut unei alte persoane să-l transporte cu autoturismul său în staţia din localitatea Sălcioara, pentru a se întâlni cu persoana vătămată. După ce au ajuns în Sălcioara, în dreptul staţiei de microbuz, inculpatul a întâlnit persoana vătămată, și, pe fondul jignirilor aduse anterior de persoana vătămată, a lovit-o pe aceasta o singură dată cu pumnul în zona feţei. În urma agresiunii exercitate împotriva sa, persoana vătămată a suferit plagă şi tumefacţii Ia nivelul buzei superioare, leziuni traumatice vindecabile în 7-8 (şapte-opt) zile de îngrijiri medicale sub rezerva neintervenirii complicaţiilor.

La individualizarea pedepsei, instanța a avut în vedere starea de pericol creată pentru valoarea socială ocrotită, legea penală incriminând faptele de natura celor săvârşite de inculpat independent de producerea unui rezultat material, precum şi împrejurările și modul de comitere a infracțiunilor. Cu privire la gravitatea infracţiunii (împrejurările, modul de comitere, mijloacele folosite, starea de pericol creată, natura şi gravitatea rezultatului produs, mobilul şi scopul urmărit), instanţa a constatat că normele de incriminare protejează o valoare socială importantă, respectiv relaţiile sociale referitoare la ocrotirea integrităţii corporale sau sănătatea persoanei şi relaţiile sociale în legătură cu acestea. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Viorel Opreanu la 1 an de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218