REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

A produs un accident rutier și a FUGIT de la locul faptei: 'NU mi-am DAT SEAMA!'

A produs un accident rutier și a FUGIT de la locul faptei: 'NU mi-am DAT SEAMA!'

Replica API 28 septembrie 2019 | 00:00 298

Ce a decis instanța

Ce a decis instanța

Ș.O. a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. ”Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, au decis judecatorii. Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind stabilit pe 12.12.2019.

În sarcina inculpatului s-a reținut că, la data de 14.03.2018, în jurul orei 18.20, a condus ansamblul auto compus din autoutilitara marca Iveco și semiremorca marca Krone, iar pe drumul de acces din zona stației CF Mol 5 din Portul Constanța, a fost implicat într-un accident rutier, prin acroșarea autoturismului marca Seat, producându-i leziuni traumatice conducătorului acestui vehicul, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de urmărire penală. În continuare, din cuprinsul raportului de expertiză medico-legală a rezultat faptul că numitul M.I., conducător al autoturismului marca Seat, implicat în accidentul rutier a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare circa 30 de zile de îngrijiri medicale, leziuni ce pteau fi produse în circumstanțele unui accident rutier în data de 14.03.2018. Lucrătorii de poliție care s-au deplasat la fața locului au efectuat demersuri în sensul identificării vehiculului care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea prealabilă a organelor de urmărire penală. Astfel, au fost identificate camere de supraveghere care au surprins imagini video pe traseul unde s-a produs evenimentul rutier. Astfel, a fost identificat și depistat autorul accidentului. Cu prilejul audierii, în calitate de suspect, respectiv inculpat, O. Ș. a negat implicarea sa în accidentul rutier ce face obiectul prezentei cauze. Instanța nu poate reține apărările formulate de inculpat, în sensul că nu ar fi perceput faptul că a fost implicat în accident, astfel că nu a avut nici reprezentarea că părăsește locul faptei fără încuviințarea organelor de urmărire penală. Însă, instanța a apreciat că fapta există și că, sub aspect subiectiv, inculpatul a acționat cu intenție directă. Acum urmează a se judeca apelul, atunci când decizia instanței va rămâne definitivă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212