REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A REVENIT moda REDACTĂRII la COMANDĂ a lucrărilor de LICENȚĂ

A REVENIT moda REDACTĂRII la COMANDĂ a lucrărilor de LICENȚĂ

Replica API 4 martie 2021 | 22:42 3110

Se pare că afacerea „lucrarea de licenţă” înfloreşte şi la Constanţa. Cum studenţii din anii terminali au intrat în al doilea semestru de cursuri, iar susţinerea examenului pentru obţinerea diplomei se vede la orizont, pe internet au început deja să apară oferte de „redactare lucrare de licenţă la comandă”.

“Lucrările sunt curate”

În ultima vreme a înflorit şi la Constanţa afacerea cu lucrări de licență redactate la comandă. Sunt mulți studenți care apelează la astfel de servicii din comoditate. Aceştia achiziţionează o lucrare gata scrisă, pe care, mai apoi, o prezintă în fața unei comisii susținând că este a lor. Pentru că este cerere, există şi ofertă. “Redactez lucrări de licenţă sau disertaţie, referate, proiecte din orice domeniu. Folosesc ca şi sursă biblioteca personală şi site-uri de specialitate. Lucrările sunt ,,curate”, neexistand riscul de plagiat. De asemenea, corectez orice lucrare, după indicaţiile profesorului”. Cam aşa sună anunţul unui constănţean, postat recent pe un site de vânzări. Pe piaţă, lucrările de diplomă au preţuri ce variază între 300 şi 1000 de lei, de cele mai multe ori ajungând chiar peste 1000 de lei, în funcţie de gradul de originalitate dorit de “client” şi de nota pe care vrea să o obţină.

click pe imagine

Fals şi uz de fals

Toţi studenţii ştiu că pentru câteva sute de lei găsesc pe cineva care să muncească în locul lor. Orice discuţie despre fals şi plagiat în educaţie poate pleca de la astfel de oferte. Pe internet, anunţurile de vânzare a lucrărilor de licenţă nu pot fi ratate. Vânzătorii promit originalitate, discreţie şi note mari. Însă legalitatea unei astfel de “operaţiuni” ridică un semn de intrebare. Potrivit avocaţilor, cel care o vinde nu are de suportat niciun fel de rigoare a legii. În schimb, cei care folosesc lucrarea pot comite o faptă de natură penală întrucât semnază o declaraţie conform căreia lucrarea le aparţine. Prin semnarea acelei declarații, se comite fals și uz de fals.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Ovidius nu se poate, o cumperi de la ei chiar pe a ta. Oricat ai scrie lucrarea daca nu dai cel putin 500 de parati nu treci de comisie.
0
0
era de mult si la constanta, daca iti faci lucrarea singur iei nota mic, depinde cu cine faci lucrarea
1
0
La o lucrare de licenta nu este vorba numai de redactare, ca si cum cineva iti dicteaza si tu o redactezi. Trebuie sa stii ce scrii, cum scrii si de unde anume scrii, ptr ca se da o bibliografie. Nu este atat de usor. Orice prost ar redacta, daca asta ar fi tot efortul.
3
0
Orice prost face o facultate in prezent! Reusita la facultate a apus inainte de anul 2000! Regulament nu mai exista nici in facultate! Ca professor in invatamantul romanesc dupa anul 2000 predai lectia la table adica pereti!!
4
0
Dupa ce au platit banul pe lucrarea -e a ta.prin vanzare-cumparare. Poti semna cu incredere
6
0
Dar copiii profesorilor care fac lucrari bune si sunt ajutati de parintii lor nu intra in aceeasi categorie? Experienta adevarata o dobandesti dupa mai multi ani. Asa vor fi 2-3 stundenti care vor avea lucrari cu adevarat originale fara ajutor.
6
0
Exact, cand se terminase? Le redacteaza chiar profesorii indrumatori, asa cum au facut si ei la vremea lor.
12
0
A revenit ? Dar cand se terminase ?!
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920