REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A RUPT NORMA la FURTURI în ELVEȚIA și EXECUTĂ pedeapsa în ROMÂNIA

A RUPT NORMA la FURTURI în ELVEȚIA și EXECUTĂ pedeapsa în ROMÂNIA

Replica API 2 martie 2021 | 15:47 3999

Vasile Ignat a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare de către tribunalul Penal al Cantonului Lucerna – Elveția pentru pentru comiterea infracțiunilor de: tentativă de furt, furt comis în mod profesionist, vandalism multiplu, violare de domiciliu multiplă, tâlhărie calificată, posesie ilegală de arme și muniții, purtare interzisă de arme, intrare ilegală multiplă pe teritoriul țării, ședere ilegală multiplă pe teritoriul țării. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost sesizat în privința transferului de procedură în materie penală și a recunoașterii sentinței penale prin care s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa cu închisoarea de 5 ani și executarea restului de pedeapsă aplicată într-un penitenciar din România.

Ce fapte a comis Vasile Ignat în Elveția

În perioada aprilie 2015 – mai 2017, inculpatul Vasile Ignat a intrat pe teritoriul Elveției de mai multe ori, în scopul comiterii de infracțiuni împotriva patrimoniului și procurării de bunuri și diferite sume de bani în numerar, în scopul însușirii pe nedrept. Se reține de către instanța de judecată că, în 10 cazuri, inculpatul a pătruns prin efracție (deteriorarea ușilor, ferestrelor, instalațiilor și containerelor, cauzând un prejudiciu total de 127.686,10 Fr.) în incintele – terenuri împrejmuite și imobile aparținând unor birouri și firme amplasate în Cantoanele St. Gallen, Solothurn, Aargau, Lucerna și Schwyz și a sustras mai multe bunuri bunuri (bijuterii, aparatură electronică, îmbrăcăminte, alimente, alte obiecte de uz curent și două pistoale cu muniție, în valoare totală de 51.043,65 Fr.) și diferite sume de bani. În 3 cazuri, acesta a încercat să pătrundă prin efracție în incintele – imobile aparținând unor birouri și firme, în scopul sustragerii de bunuri și sume de bani. În toate cele 13 cazuri, Vasile Ignat a produs și distrugeri (asupra ușilor, ferestrelor, instalațiilor și containerelor, cauzând un prejudiciu total de 127.686,10 Fr.).

Lui Vasile Ignat i s-a solicitat consimțământul în fața autorităților judiciare din Elveția, în vederea transferării, autoritățile judiciare din Elveția comunicând cererea de transfer formulată de cetățeanul român în vederea executării pedepsei în România. În prezent, persoana condamnată execută pedeapsa în regim de închisoare în Penitenciarul Lenzburg - Elveția.

Ce a spus instanța din România

Instanța a recunoscut și va pune în executare pe teritoriul României hotărârea penală pronunțată de Tribunalul Penal al Cantonului Lucerna - Elveția, la data de 04.03.2020, definitivă la data pronunțării, în dosarul penal nr. 1 P6 19 71 prin care s-a dispus condamnarea persoanei condamnate Vasile Ignae la pedeapsa de 5 ani închisoare. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii de 5 ani închisoare aplicată persoanei condamnate Vasile Ignat prin hotărârea penală anterior menționată. Punerea în executare se face potrivit dispozițiilor Codului de procedură penală. Deduce din pedeapsa aplicată persoanei condamnate perioada arestării și durata executată în detenție de la 20.06.2017 la zi. Dispune transferarea persoanei condamnate din unitatea penitenciară de pe teritoriul Elveției în care se află în prezent, într-un penitenciar de pe teritoriul României.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ieftin a scapat ticalosul , cine plateste prejudiciul ? masa si cazarea asigurata de romani , la munca trebuie dus zilnic sa se recupereze "deranjul" facut de el, plus un spor sa i se de-a si din partea justitiei romane ,pentru "reclama" facuta .Plina e Europa de asemenea "turisti", pedepsele sunt foarte mici .
1
0
Care e norma, sa ne spuna autorul articolului.
1
0
noi santem mai prosti si platim cazarea la penitenciar.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218