REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A SCĂPAT de AMENDA pentru traversare prin loc nepermis, că PIERDEA TRENUL

A SCĂPAT de AMENDA pentru traversare prin loc nepermis, că PIERDEA TRENUL

Replica API 25 ianuarie 2021 | 23:31 3298

Din ce în ce mai mulți pietoni sunt amendați pentru că traversează prin loc nepermis, iar scuzele acestora sunt care de care mai hilare. Elena V. a fost sancționată contravențional pentru că la data de 7.03.2020 ar fi traversat prin loc nemarcat, motivarea acesteia fiind că a încălcat legea deoarece... pierdea trenul.

Elena V. a declarat că, prin procesul verbal pe care îl contestă, a fost sancționată contravențional pentru că la data de 7.03.2020 ar fi traversat Bulevardul 1 Decembrie prin loc nepermis deși trecerea de pietoni se afla la o distanță de aproximativ 40 m. Petenta a susținut că a fost oprită de un agent de poliție cu aceasta ocazie, însă din discuția purtată cu agentul constatator nu a rămas cu impresia că va fi sancționată contravențional, acesta doar atenționând-o să circule cu mai multă grijă. Petenta a învederat că sancțiunea contravențională aplicată este excesivă, având în vedere că nu a pus în pericol în niciun fel circulația, era suficientă aplicarea sancțiunii avertismentului. Totodată, Elena V. a declarat că se grăbea către Gara Constanța, pentru a prinde trenul.

Femeia pierdea trenul

Instanța apreciază că nu se impunea aplicării sancțiunii amenzii contravenționale petentei, având în vedere că aceasta a recunoscut săvârșirea faptei, având o atitudine cooperantă față de agentul constatator, explicându-i acestuia și circumstanțele speciale în care a săvârșit fapta, în sensul că se grăbea să ajungă la tren, fapta fiind săvârșită în apropierea Gării Constanța la ora 16:24, iar petenta trebuia să ajungă la un tren ce pleca la ora 17. Având în vedere toate aceste considerente, precum și faptul că din raportul agentului constatator nu a reieșit ca fapta petentei ar fi pus în pericol circulația pe drumurile publice, instanța apreciază că aplicarea sancțiunii avertismentului este suficientă pentru asigurarea rolului punitiv și educativ al sancțiunii contravenționale.

Instanța a decis înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale în cuantum de 290 lei aplicate petentului prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției cu sancțiunea avertismentului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma rog,respect parerile tuturor de mai jos pt ca au dreptul la opinie,parere personala! Dar traversatul prin loc nepermis poate duce la adevarate drame. Acum 2 ani o vecina de-a mea atraversat 1Mai prin dreptul mag. Profi ,nu prin pasaj O masina a facut-o zob de merge si acum cu cadrul!
0
0
Nu inteleg de ce fotografiile sunt din Cluj Napoca si sunt si foarte vechi.
2
0
Corect stromeleag, gandesti ca numele,nu intamplator ti l-ai ales. Cauta Tavi Pertea pe youtube si vezi ce zice legea circulatiei la regimul amenzi.
0
0
Numai dobitoci comentati pe aici. Un idiot spune ca agentul a facut uniforma de ras pentru ca a aplicat o sanctiune contraventionala unui pieton care a traversat prin loc nepermis. Un dobitoc deosebit spune ca politistul trebuia sa verifice istoricul ,,duamnei" pieton si sa stabileasca daca are antecedente contraventionale. Iar onor instanta pwlii anuleaza un proces verbal de contraventie, legal aplicat, pentru faptul ca un contravenient si-a recunoscut fapta, drept urmare nu se mai impunea aplicarea unei sanctiuni. Noaptea mintii, bai fratilor, in ce tara traim ?
2
3
de agent care face uniforma de ras
0
2
Aici poate fi inceputa o discutie lunga cat o zi de post. Sunt multi care sunt dati afara din serviciu fiindca postul lor e tintit de vreun lipitor de afise al partidului care a castigat alegerile, sunt vanati si, la prima abatere, de obicei unele minore, li se desface contractul de munca. Daca dau in judecata angajatorul, in cea mai mare parte a cazurilor, castiga. Fiindca nu s-au aplicat sanctiuni graduale. Cam asa e si aici. Daca legea prevede si sanctiunea cu avertisment iar contravenientul nu apare cu sanctiuni anterioare, nu exista motiv pentru a aplica direct amenda.
2
1
in plm 290 lei pentru o traversare, sunteti nebuni?
4
1
Astia sunt judecatori? Pun botul la orice prostie.
1
3
mi-a dat unul 290 de li pt ca am traversat prin loc nepermis.asa spunea el caci eu nu am traversat deloc dar cuvantul meu impotriva cuvantului sau...?!am aflat de amenda dupa 2 ani caci nu mi-a lasat procesul verbal.iar cand am aflat i-am facut plangere penala si cu probe stranse de mine,cu probe stranse de parchet a reiesit ca ala a comis 3 infractiuni!fals material,uz de fals si abuz in serviciu,el fiind deja condamnat la 1 an cu suspendare pt o alta fapta..!dupa inca 1 an omul a fost dat afara. joaca-te stanciule cu dreptatea mea, cu banii mei,cu mintea mea si... acum te duci la puscarie
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367