REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A trecut pe roșu și a fost la un pas să ia pietonii pe capotă! Video

A trecut pe roșu și a fost la un pas să ia pietonii pe capotă! Video

Valentina CAMARA 18 martie 2023 | 00:00 4390

Inconștiența în trafic a atins cote culminante pe străzile Constanței. În intersecția bulevardului Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân un autoturism marca Mercedes de culoare gri a reușit să încalce de două ori Codul Rutier: a trecut pe roșu și nu a acordat prioritate pietonilor, pe trecere.

A trecut pe rosu si a fost la un pas sa ia pietonii pe capota! Video

Nu mai este o noutate pentru nimeni traficul haotic al Constanței. Un șofer teribilist a fost surprins pe străzile Constanței, joi, 16 martie a.c, de o cameră de bord a unui alt participant la trafic, când a reușit să încalce cu brio Codul Rutier, în intersecția bulevardului Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân. Șoferul se afla într-un autoturism marca Mercedes de culoare gri.

Mai exact, în acest caz șoferul a trecut pe culoarea roșie a semaforului și nu a acordat prioritate pietonilor care traversau regulamentar bulevardul, mai mult de atât era să îi lovească în plin, dacă aceștia nu se fereau din calea lui la timp.

A trecut pe rosu si a fost la un pas sa ia pietonii pe capota! Video

Ce riscă șoferul pentru încălcarea Codului Rutier

Pentru prima abatere a șoferului teribilist, acesta riscă, conform articolului 100, alineatul 3, litera b, din Codul Rutier care reglementează că nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 - 5 puncte amendă) și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

A trecut pe rosu si a fost la un pas sa ia pietonii pe capota! Video

Iar pentru a doua abatere, conform Articolului 101 din Codul Rutier Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: e) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului.

Video:

Disable checkingPremium suggestionsDisable checkingPremium suggestions

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum bine zicea cineva aici, nu este vorba despre necunoasterea legilor sau a regulilor, ci despre nesimtire si lipsa de caracter! Asta caracterizeaza o mare parte dintre soferi si nu numai...chiar si pietoni. Fiecare se crede mai presus si mai important decat restul lumii.
0
0
La fel este in mai toate marile intersectii ... semaforizate ! Soferii forteaza ... apoi se trezesc cu pietonii pe trecere ! Unii soferi incearca sa opreasca, altii incearca ... norocul pietonilor ! Interesant este ca aceasta devine noua normalitate.
3
0
Faceti ceva cu femeile de servici care s-au vazut peste noapte doamne licentiate atotstiutoare in mahalaua de la colț de strada,smechere ,protejate carora li se pun pe tava foloase ,salarii mari masini ,etc .si care in afară de a se impodobi ca niste pomi de craciun si sa forjeze masinile ignorand regulile si culoarea verde la pietoni (apropo de nebuna cu jeep gri ,blonda ,aprox.50 care miercuri pe la ora 17.30 a trecut cu viteza pe langa pietoni pe culoarea verde zona Capitol )pt ca ele sunt o neregulă .
5
0
Credeti ca suboamenii care incalca cu buna stiinta regulile nu le cunosc? Ba le cunosc dar sunt ei ai dracului si din pacate provoaca accidente cu victime nevinovate,in loc sa crape individual. Maimutoii astia sunt periculosi in orice masina ar avea,dar si pe jos. Au pe langa creiere si mult balegar sau alte deseuri,gunoaie cu viermi.
8
0
Sa ii confiste cotetul, si sa nu-i mai dea carnetul niciodata. Iar sclavii care se cred smecheri si cred ca acest gest este sifonarie, sper sa pateasca la fel.
8
0
Sper sa nu dea peste m@-t@ ca sa nu mai existe sifonari pr0sti!
3
2
@Decebalus per Scorilo: doar pare ca n-are gropi.
2
0
Ca la Cogealac, la cipanzei nu-i pe culori semaforul, e pe branza, zer sau aracet.
7
0
o sa vindeti cotetele,saraciilor !!!!!!!!
3
3
Lasa ca am trimis si eu filmuletul la politia rutiera impreuna cu nr de inmatriculare. Urmeaza sa fie chemat soferul la sediu
13
1
Sifonar p***t
0
16
Semaforul pt pietoni de la Capitol, dureaza doar 15 secunde!!!
10
0
Decebslus i al înghit.Din Cta Este zona Capitol.Voinicul tre sa rămînă cel putin 90zile fara permis si si sa i se ia si puncte.Decebalus ALUPIGUS draga.
7
8
impresionant, un tronson de bulevard fara gropi. sigur e din Constanta filmarea?
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614