REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ABADL a finalizat pregătirea plajelor pentru sezonul rece

ABADL a finalizat pregătirea plajelor pentru sezonul rece

Replica API 10 decembrie 2020 | 22:55 1637

Directorul Administrației Bazinale Apă Dobrobea – Litoral, Bogdan Bola, a prezentat situația lucrărilor din teren dar și ce investiții vor fi făcute în perioada următoare. ABADL a anunțat finalizarea pregătirii plajelor pentru sezonul rece. Aceste lucrări au început de la 1 octombrie, după preluarea plajelor de la operatorii economici și s-a finalizat după doar 2 luni. Activitatea s-a fnalizat mult mai devreme decât erau planificate.

Directorul Administrației Bazinale Apă Dobrobea – Litoral (ABADL), Bogdan Bola, a mers pe teren pentru a verifica lucrările de finalizare a pregătirii plajelor pentru sezonul rece. Acesta a anunțaț că lucrurile s-au finalizat mult mai devreme decât erau prevăzute. ,,Aceste lucrări de conservare au început de la 1 octombrie, după preluarea plajelor de la operatorii economici și s-a reușit finalizarea acestora chiar mai devreme decât au fost planificate.”, a transmis Bogdan Bola, directorul ABADL.

Acțiunile efectuate de Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța

Acțiunile pentru diminuarea efectelor eroziunii eoliene au fost efectuate de Sistemul de Gospodărie a Apelor Constanța și au constat în igienizarea plajelor, fiind colectate corpurile străine precum lemn, metal, plastic, fiind stânse 60 de tone de deșeuri.

O altă acțiune întreprinsă de aceștia a fost montarea gardurilor de stuf. Acțiune care se efectuează în fiecare sezon rece pe o distanță de 10.000 de metri în zonele supuse eroziunii.

Depozite de nisip pe Cordonul Venus - Saturn

Pe Cordonul Venus - Saturn au fost constituite mai multe depozite de nisip pentru înnăsprirea zonelor erodate de furtunile existente în timpul iernii. În aceste depozite se constituie cantități de câteva zeci de mii de m³ de nisip, care urmează să fie transportate în primăvară acolo unde va fi necesar în vederea pregătirii plajelor în sezonul estival 2021.

Garduri de stuf pe plajele din stațiunile dobrogene

De asemenea, cei de la Sistemul de Gospodărie a Apelor Constanța , au amplasat garduri de stuf în Mamaia, Eforie și în stațiunile din sudul litoralului.

În Mamaia, la acest moment, din cei 6.500 de metri, care se montau anual, au fost montați aprozimativ 1.000 de ml având în vedere executarea lucrărilor privind proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020)”.

În Eforie, au fost motați peste 2.000 de metri de stuf, iar în stațiunile din sudul litoralului peste 1.500 de metri.

Bogdan Bola le mulțumește colegilor săi care au avut grijă de litoral

Directorul ABADL, Bogdan Bola, le mulțumește colegilor săi care au avut și anul acesta grijă de litoral. ,,Aș vrea să le mulțumesc tuturor acestor oameni minunați care, an de an, au grijă de litoralul nostru cât pot ei de bine. Fără utilaje performante, fără a fi plătiți pe măsură, fără a primi vreodată recunoștință pentru munca depusă. Ei doar își fac treaba, așa cum puțini angajați pot spune că și-au făcut-o vreodată....”, a declara Bogdan Bola.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inca nu lati dat afara pe BOLA ?
0
0
Ba,desfiintati drequklui cotetzele de pe plaja Saturn-Venus!Nu se mai vede plaja de baraci ilegale,bouarilor. Dati-l dreq afara odata pe ropota,cu restaurantul lui de cacao cu tot,unde maninci putreziciuni,in venus,cherhanaua ulii,lacul asa zis razelm.
5
0
Mai bine le pregateau demoland tot ce e pe ele. Sau nu da voie mafia machidoneasca ce a pus stapanire de ani de zile pe institutia in speta
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212