REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ABANDONATĂ de familie din cauza unei boli, o tânără își alină durerea prin modă

ABANDONATĂ de familie din cauza unei boli, o tânără își alină durerea prin modă

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 2847

Viața îi încearcă pe mulți dintre noi însă unii preferă să vadă partea frumoasă și bună în toată această tristețe. Este și cazul unei tinere, de 30 de ani, care a fost abandonată de mamă încă de la naștere din pricina faptului că a fost diagnosticată cu retard psihic moderat. Aceasta a fost uitată de familie însă încearcă să își aline durerile sufletești prin modă.

O tânără din Centrul de Abilitare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Sfântul Luca” din localitatea Negru Vodă, născută cu un retard psihic moderat și abandonată de mamă încă din primele zile de viață, este renegată de familie. Cea care i-a dat viață nici nu vrea să audă de existența ei, frații ei nici atât. De tată nu a știut niciodată cine este și de ce nu vrea să o recunoască, însă ce nu știe ea despre acesta este faptul că bărbatul a decedat. Povestea acestei tinere ne-a fost prezentată de Lidia Iacov, psihologul instituției. „A.V. este o tânără de 30 de ani, abandonată de la naștere în Maternitatea Spitalului Medgidia de către mamă. Aceasta a împlinit de curând 30 de ani și nu își dorește nimic altceva de ziua ei, decât să-și vadă fratele, pe care nu l-a mai văzut de foarte mult timp. A.V. are un retard psihic moderat și a fost prin mai multe centre de plasament, iar de la majorat a fost plasată în centre de adulți, primul fiind cel de la Năvodari, ca apoi să vină din 2017 la CRRN „Sfântul Luca” din Negru Vodă. Are absolvite 8 clase, la o Şcoală Specială din Constanța. De când este instituționalizată aici, nu a fost vizitată de nimeni, în special rude. Tatăl ei este decedat. Ea nici nu știe acest lucru. Are momente rare de tristețe, spunând: „la mine nu vine nimeni să mă vadă, să mă îmbrățișeze”. Ȋi spun că noi suntem familia ei și că oricând dorește o îmbrățișare o va avea de la noi” a declarat psihologul instituției, Lidia Iacov.

Tânăra este mereu vopsită, îmbrăcată la modă și are manichiura făcută

Cu toate că viața a încercat-o destul de rău, aceasta are o plăcere și o atracție foarte mare către modă. „A.V. este o tânără drăguță foc, plăcută, căreia îi place să se machize, să se îmbrace cochet. Şeful de centru, Roxana Ruxanda o alintă, aducându-i mereu tot ce-și dorește ea: de la cosmetice, până la îmbrăcăminte, chiar și vopsea de păr, roşie, aşa cum doreşte. Vrea să fie frumoasă și aranjată tot timpul și în pas cu moda. Se bucură de orice lucru. Mama beneficiarei nu a păstrat niciodată legătura cu ea, nu a vizitat-o niciodată...nu s-a interesat de aceasta din momentul în care a abandonat-o. Toți beneficiarii din centru sunt ai noștri, îi iubim, ne păstrăm mereu zâmbetul pe buze, iar responsabilitatea unei astfel de meserii este uriașă” a mai adăugat aceasta.

De menționat este faptul că de la începutul anului, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică a fost redenumit în Centrul de Abilitare și Reabilitare Neuropsihiatrică „ Sfântul Luca”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La multi ani pentru un om care vrea sa traiasca frumos! Iar cei care o ajuta sa -si vada visele implinite merita toata admiratia si felicitari pentru munca pe care o depun in acest centru special, cu nevoi speciale.
9
0
A.V.esti o fata minunata. Felicitari pentru tot personalul de la acel centru si pentru toti cei care se implica,sunteti niste eroi!
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212