REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
19.3° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Abatorul fostului primar din Lumina și un punct de tăiere temporar din Cernavodă, singurele autorizate pentru SACRIFICAREA MIEILOR pentru Paște!

Abatorul fostului primar din Lumina și un punct de tăiere temporar din Cernavodă, singurele autorizate pentru SACRIFICAREA MIEILOR pentru Paște!

Replica API 19 aprilie 2019 | 00:46 2066

În scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada sărbătorilor pascale catolice, sărbătorilor pascale ortodoxe și zilei de 1 Mai , când se comercializează o cantitate mai mare de produse alimentare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa va dispune măsuri specifice de monitorizare, supraveghere şi control sanitar veterinar a activităţilor de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, ouălor şi produselor din ouă, laptelui şi produselor lactate, peştelui şi produselor din pescuit pe teritoriul Judeţului Constanţa.

În acest sens, în perioada 1 aprilie – 1 mai a.c., medicii veterinari cu atribuţiuni de control verifică modul în care sunt respecate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agroalimentare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală. De asemenea, la nivelul DSVSA Constanța este asigurată permanență, inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât consumatorii să poată sesiza, orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentare, la orice oră. Sesizările pot fi transmise la numerele de telefon 0786.577.007; 0241.682.417 sau fax.0241.682.119.

În toate pieţele agroalimentare, administraţia pieţelor va asigura condiţii optime pentru depozitarea şi valorificarea cărnii de miel/ied, a produselor lactate şi ouălor provenite de la producătorii particulari; D.S.V.S.A. Constanţa asigurând personal sanitar veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă alimentară şi protecţie a cetăţenilor.

În această perioadă, sacrificrea mieilor este permisă într-un singur abator autorizat sanitar veterinar, și anume la SC Carnob SRL din Lumina. Este vorba despre abatorul deținut de Dumitru Chiru, fostul primar al comunei Lumina. Ulterior, cărnurile pot fi comercializate în toate unitățile autorizate/înregistrate sanitar veterinar, însoțite de certificate de sănătate publică veterinară.

„Până la această dată, este avizat temporar un spațiu pentru sacrificarea mieilor, sacrificare permisă pentru perioada 23 – 27 aprilie, premergătoare Paștelui ortodox, între orele 7,00 – 17,00. „Acesta discpune de facilități pentru cazarea animalelor înainte de tăiere, spațiu de tăiere, jupuire, sistem de alimentare cu apă potabilă, facilități de colectare și stocare în vederea dirijării la ecarisare a sângelui și subproduselor necomestibile, a materialului cu risc specific. Medicul veterinar va efectua examenele postmortem și va aplica obligatoriu marca de sănătate. Carnea provenită din acest punct avizat temporar va fi marcată cu marca de sănătate CT-8”, au arătat reprezentanții DSV Constanța. Locația provizorie este în Piața Faleză Cernavodă, este vorba despre un centru deținut de Primăria Cernavodă, iar mediul veterinar care supraveghează activitatea este dr. Cristian Bujoreanu.

Conducerea DSV atenționează: „Este interzisă comercializarea cărnii de miel/ied și a altor produse alimentare în regim stradal fără control sanitar veterinar! Se interzice comercializarea produselor și alimentelor de origine animală și nonanimală în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare. De asemenea, vom solicita sprijinul altor instituţii abilitate ale statului în cadrul acţiunilor proprii de control şi atunci când situaţia o impune pentru asigurarea unui climat de linişte şi de siguranţă a populaţiei”, a precizat Diana Cristescu, director DSV Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fostu primar fostu violator. hotie vin cu miei taiati la stina si le pune stampila si le ia bani ,cu stirea dsv comstanta.
3
0
in scopul umflarii buzunarelor hotilor are grija pesedeul sa nu mai castigati nimic. Muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389