REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut ultima probă la BAC. Doi elevi au fost eliminaţi

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut ultima probă la BAC. Doi elevi au fost eliminaţi

Replica API 9 iulie 2016 | 01:06 275

Constanţa:

Constanţa:

Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri, 8 iulie, ultima probă scrisă de la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, proba la alegere a profilului. Elevii au avut de ales, în funcţie de profil, una dintre următoarele disciplinele: biologie, chimie, economie, filosofie, geografie, logică, psihologie, sociologie sau informatică. La Biologie, candidaţii au putut alege, potrivit programei, fie „Biologie vegetală şi animală”, materie parcursă în primele două clase de liceu, fie „Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană”, materie parcursă în clasele a XI-a şi a XII-a.

Candidatii care au ales sa dea examenul de Bac la Anatomie au avut de raspuns la mai multe intrebari despre „Sistemul respirator”, „Sistemul exocrin”, și „Sistemul excretor”, patru probleme legate de sistemul circulator, dar și un test grilă. De asemenea, ei au avut de scris un eseu în care subiectul principal era Respirația. La geografie, absolvenţii au primit un subiect în care li se cerea să vorbească despre continentul Europa şi să precizeze capitalele câtorva ţări din Europa. Un alt subiect primit la Geografie a inclus un grafic pe baza căruia li se cerea să spună suprafaţa agricolă din trei ţări.

Doi elevi din Constanța, eliminați din examenul de bacalaureat. Au fost prinși copiind

În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, susținute în 473 de centre de examen. În județul Constanța, au fost prezenți la ultima probă de bacalaureat 4.436 elevi și 290 absenți. Examenul nu a fost lipsit, nici vineri, de incidente. Doi candidați de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu și Liceul Tehnologic „V. Madgearu”, care susțineau proba la disciplina Geografie, au fost eliminați pentru fraudă (telefon, însemnări, notițe).

Aceștia au fost declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Conform calendarului examenului de bacalaureat, marți, 12 iulie a.c., până la ora 16:00, se vor afișa primele rezultate (înainte de contestații). În aceeași zi, în intervalul orar, 16.00-20.00, vor putea fi depuse contestațiile la centrul de examen, care urmează să fie rezolvate în intervalul 13-15 iulie. Sâmbătă, 16 iulie a.c., vor fi făcute publice rezultatele finale ale examenului. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor și probele scrise, au primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 (șase) la probele scrise susținute.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212