REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Accesul pe plaje se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online

Accesul pe plaje se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online

Replica API 31 mai 2020 | 00:03 11815

Accesul pe plajele de pe litoralul Mării Negre se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate în Monitorul Oficial. Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcensionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei, transmite News.ro.

Potrivit ordinului pentru aprobarea normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de operare a plajelor turistice, semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi de secretarul de stat Mircea Fechet de la Ministerul Mediului, publicat în Monitorul Oficial, între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri, dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

De asemenea, administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.

Accesul la plajă se va face după o rezervare, telefonică sau online

Clienţii vor fi serviţi la locurile lor de pe plajă şi se recomandă servirea de produse ambalate individual, iar angajaţii operatorului economic trebuie să poarte măşti de protecţie.

Totodată, zonele de lucru de pe plajă (scaunele sau turnurile salvamarilor) trebuie reamenajate, astfel încât aceştia să poată păstra distanţa de minim 1,5 metri între ei.

Echipamentele de pe plajă (şezlonguri) vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Totodată, trebuie asigurate substanţe dezinfectante pentru clienţi pe plajă şi la grupurile sanitare.

De asemenea, sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie.

În cazul plajelor neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei, potrivit g4media.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima aplicatie din lume care permite turistilor sa rezerve sezlonguri online dar sa si comande de la sezlong.
0
1
STOP SEZLONGURILOR...
4
0
imbecili, aici in Olanda nu sunt asa restrictii. olandezii zic ca poate in Romania faceti sezlonguri supraetajate pentru familii
1
0
Avind in vedere aceste masuri drastice sa inteleg ca nu vor mai fi nici tigani pe plaje cu porumb, namol, banane pufuleti etc ???
4
0
si mi a raspuns unul pe machidoneste si nu l am inteles ,asa ca nu pot sa ma duc la plaja ,fac baie in cada
6
0
Mergem toti constantenii in aceiasi zi si aceiasi ora la plaja incepand de la Malibu si le aruncam plasticele in mare!
6
0
Ma uitam azi, la plaja urbana a Constantei. Bisnitarii de sezlonguri stau deja ca vulturii in asteptarea prazii. S-au intins peste tot, de la Modern pana la Reyna. si romanul, va sta ghiocel in fata lor si le va umple buzunarele. Sa nu va asteptati sa gasiti vreun metru de plaja neocupat de plastice si scanduri. Neam de slugi fara coloana vertebrala! Sa va putrezeasca oasele pe sezlong! In Canare, daca tot voiai sa-ti depui curul pe sezlong, costa 1-2 euro cu tot cu umbrela.
11
0
Romani cinstiti! Sa ne luam tara inapoi! La alegeri...
12
1
E uite ia luat lui Paul Marin masa din fundul moldovei care a muncit la CAP proprietate pe majoritatea plajei din Mamaia.
3
2
Intrarea in apa, cum se face, tot cu programare ??
15
0
Sunt nebuni deabinelea ,in ce tara din Europa au vazut ei rezervare ? Ne facem de ras cu cretinii astia,angajatorii sa isi puna punctul de vedere daca vor turisti.
14
1
o sa facem rezervare pt.ca e plaja luata de astia cu japca, sau in cazul meu plec la vecini,oricum pentru 60 km parcursi pana in Bulgaria primesc o plaja curata si conditii net superioare.
15
1
Adica LOCALNICII trebuie sa faca REZERVARE sa poata merge la PLAJA ???????La FAGADAU ???? DADL ??????S-au de la Bucovala si Martin ?????Ori de la MAZARE de la Poarta Alba ????Vin ele ALEGERILE , luvar VIRUSUL de CREIER !!Osa va VOTEZE PLAJA si GUNOAIELE din APA MARII !!
14
0
Mai rezistati un pic si plajele vor fi iarasi libere iar vinovatii judecati.
14
0
Ce bulangii sunteti voi ba tot a.ti luat plaja tot libertatea noastra futuvan gura sa va fut de lepre de nu o sa ardeti voi intr.o zi
16
0
pe vremuri te durea la basca unde iti puneai ceaceaful.acum nu ai loc de sezlonguri,ca de trebuie sa iasa bani.mai bine ma duc ,fac o baie la rapid si tot nu o sa va dau bani pe sezlong jeguri infecte,eium cu kk.
22
1
Locurile pentru cearceafuri sunt numerotate, vreau sa fac si eu o rezervare online. Doresc numarul 1357 pentru 2 persoane langa apa. Multumesc anticipat !
19
0
Machidoni jegosi fmm..
19
0
0740100752
5
3
Ba sunteti tampiti. Cum naiba sa rezerv sezlong pe o plaja care este DOMENIU PUBLIC.
30
3
La care sa sun sa fac 100 rezervari si sa nu ma duc nici eu. Apoi sa sun si sa i injur.
17
3
Care sunt plajele neconcesionate samsarilor sa poata merge si constantenii fara sa fie stresati de plastice?
31
0
Daca am corona virus si intru in apa si ma cac, e grav? Intreb pentru un prieten....
24
4
... daca pt. ca sa mergi la plaja iti trebuie rezervare online sau telefonica ! Incep sa il regret pe Ceausescu !
25
3
Va asteptati sa se desinfecteze sezlongurile? Voi chiar credeti in Mos Craciun? Or sa se desinfecteze asa cum se da bon fiscal la sezlong. Adica mumu.
41
1
Pentru cretinii de mai jos care vor numere de telefon: guvernul ne restrictioneaza dreptul la miscare, la libertate iar voi boilor percutati imediat si vreti sa stiti unde sa sunati sa va faceti rezervare!!! Ne meritam soarta!
32
5
se pare ca nu va prieste,,democratia,,Pacat de Romania,lasata de mine in 1989 cu tot ce era necesar,dar populata cu idioti si marlani 90%.Mi-am iubit tara pe care am scos-o din evul mediu numai ca acum sunteti cu 150 de ani in urma,analfabeti si saraci ,mult mai analfabeti si mai saraci decat la 1800.Desi nu-mi doream,sunt pe deplin razbunat de satrapii pe care vi-i alegeti de 30 de ani,ca sa vedeti majoritatea dintre voi cum e in democratia originala.
33
2
ziceti ba numaru unde sa sun sa fac rezevare
25
3
Organe,s-o foot pe ma-ta de ziua ta!
16
6
Ne cacam pe litoralul vostru. Mergem toti in Bulgaria si in Grecia.
57
2
Am platit dooj de mii si m-am facut stapan pe plaja. Va pun ce tarif vreau eu, primesc pe cine vreau eu, va pun sa faceti rezervari, va pun in genunchi cand imi dati banii, mucanilor.
27
8
La 3 papuci unde sa sune lumea sa rezerve?nebunilor!!!
38
0
Te. Doare. Capu. Pe plaja modern. Cine. O sa rezerve casa numai. Ciori
32
2
P NL a luat o pe urmele PSD.
32
3
ma duc unde nu sunt sezlonguri si tot fac plaja
42
1
O fi pentru ghertoii de Bucuresti si plastifiatele alea buzate. Oricum nu poti sta unde sunt ei,ca put.
53
0
SI CONSTANTENII REZERVA ONLINE?
43
1
Noaptea mintii...
53
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468