REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Accident de muncă neobişnuit: terapeut de la Centrul din Techirghiol, lovit de un pacient

Accident de muncă neobişnuit: terapeut de la Centrul din Techirghiol, lovit de un pacient

Replica API 29 februarie 2016 | 00:11 180

Agresorul suferă de retard sever şi este foarte violent

Agresorul suferă de retard sever şi este foarte violent

Sursa foto: ziare.com

Un cadru medical de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol a fost agresat de unul din pacienţi. Terapeutul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prezentând un traumatism lombar. Nicoleta Nicola, ergoterapeut la centru, servea masa pacienţilor în ziua de duminică, 28 februarie, când a fost lovită în zona lombară de un tânăr de 23 de ani, care suferă de retard sever. În mod normal, aceste persoane aruncă cu obiecte în crizele de agresivitate, denumite de specialişti „raptusuri de agresivitate”. Aceştia nu sunt însă sedaţi. Ei primesc tratament adecvat afecţiunii lor, dar duc o viaţă activă. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, nefericitul incident s-a produs fără a putea fi anticipat, pacientul suferind de retard sever şi oligofrenie, fiind foarte agresiv, mai ales în momentele sale de delir.

„Şi în stările de delir, ei pot dezvolta agresivitate. Noi am urmat protocolul, a fost chemată şi poliţia. Problema este că aceşti pacienţi cu retard au şi o forţă foarte mare. Noi nu ne confruntăm foarte des cu astfel de situaţii. Este o situaţie izolată, dar este foarte greu să anticipezi aceste raptusuri de agresivitate, care au loc din senin. Pentru că el nu a lovit-o cu vreun obiect, ci cu propria forţă. Vom declara accident de muncă, pentru că s-a petrecut în timpul serviciului şi vom face o cercetare, desigur. Sperăm ca doamna să fie bine”, a declarat pentru “Replica” Roxana Onea, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Constanţa. Se pare că, iniţial, femeia se simţea bine însă la orele prânzului a început să acuze dureri în zona lombară, motiv pentru care colegii au chemat ambulanţa.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108