REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Accident GRAV în județul Constanța. Un microbuz s-a RĂSTURNAT: DOI MORȚI și mai mulți RĂNIȚI!

Accident GRAV în județul Constanța. Un microbuz s-a RĂSTURNAT: DOI MORȚI și mai mulți RĂNIȚI!

Replica API 15 ianuarie 2020 | 02:49 1646

Alertă pe DN 38! Un accident rutier cu un microbuz răsturnat a avut loc miercuri, 15 ianuarie, la intrare în localitatea Topraisar dinspre Amzacea. Apelul la 112 a fost dat la ora 8.50.

S-au mobilizat mai multe forțe: 4 echipaje SMURD, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere și autospecială de descarcerare și 4 ambulanțe SAJ. Din primele informații, 11 persoane sunt rănite, 2 sunt încarcerate, prinse sub microbuz.

Update:

Ambele persoane au fost extrase, sunt inconștiente.

Accidentul a avut loc pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil alunecos – în decor. Drumul este blocat. Pe carosabil sunt semnalate porțiuni acoperite cu polei. De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă.

Update 2: Cele două persoane au fost declarate decedate!

Update 3: 18 persoane cu multiple traumatisme au fost preluate și transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Cum s-a petrecut teribilul accident

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost solicitați să intervină, în jurul orei 08.50, la un accident rutier care a avut loc pe DN 38, la km 19+500m, în afara localității Topraisar, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile, respectiv ceață densă și carosabil umed.

În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relația Negru Vodă – Constanța, conducătorul auto pierzând controlul direcției de mers și răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier, un bărbat și o femeie au decedat la fața locului iar 20 de pasageri au fost transportați la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale.

Ce spune Centrul Infotrafic:

​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române sfătuiește conducătorii auto care se deplasează pe DN38 (E675) Constanța – Negru Vodă să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să adapteze viteza la condițiile de drum, întrucât în zona localităților Amzacea – Topraisar (județul Constanța) se semnalează porțiuni acoperite cu polei. De asemenea, traficul auto se desfășoară în condiții de ceață densă.

De asemenea, Centrul a informat că pe DN38 Constanța – Negru Vodă, la intrarea în localitatea Topraisar dinspre Amzacea, județul Constanța, un microbuz s-a răsturnat – pe fondul neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil alunecos – în decor. Drumul este blocat. Pe carosabil sunt semnalate porțiuni acoperite cu polei. De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă.

UPDATE: TRAFIC RUTIER RELUAT

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Constanța, circulația rutieră pe DN38 Constanța – Negru Vodă s-a reluat, pe un fir alternativ. Din cauza unui accident rutier (un microbuz a derapat și s-a răsturnat în decor), traficul fusese întrerupt total la kilometrul 19+500 de metri, la intrarea în localitatea Topraisar dinspre Amzacea. În urma impactului, două persoane au decedat și mai multe au suferit leziuni ușoare.

Video:

M.P., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da citelea accident e la firma asta cine i mai elibereaza autorizatie intr-o luna 2 accidente in cursul anului 2019 au fost 3 rasturnari cu microbuzu aceasi firma nu va ie rusine REGISTRU AUTO ROMAN.microbuzu asta na fost rasturnat aloo cara oameni nu cartofii
0
1
Sper sa fi murit soferul, nu calatorul, barbat. Asa mai scapa lumea de un inconstient la volan. Si mai sper si ca patronul firmei sa o pateasca rau. Sunt totusi 2 crime. In acea dimineata era o ceata extrem de periculoasa pt. deplasari pe carosabil cu polei. Si soferul , un retardat mintal, inconstient si nesimtit, criminal cu buna stiinta!
1
1
Indiferent cum se va actiona, nimeni nu o va aduce inapoi pe biata fata...la noi nu exista preventia.....Dumnezeu sa-i ierte ca s-au nascut intr-o tara de cacat...
6
0
Ma tu asta cu rasturnatul in decor, invata sa te exprimi.S-a rasturnat pe camp, in sant sau unde s-a petrecut accidentul, nu in decor.Deci ce sunt comentatorii, dar si autorii articolelor le dau clasa.Redactor-sef nu aveti, sa vada ce ineptii scrieti.
4
0
soferul microbuzului nu a fost de vina cu nimic sa nu fie aczat degeaba am fost defata cand sa intamplat accidentul
2
2
pai ciuma galbena a legiferat din nou contractele part time ce sa-i faci soferi prost platiti angajati ca si colaboratori!
4
4
Pai de ce sa angajeze patroni 2 soferi pe masina sa lucreze normal 8 ore cand poate sa traga pe unu singur 16-17 ore pe zi sau chiar mai mult cunosc cazuri.legea e pt prosti nu pentru patroni .
10
2
Ce ne tot vaicarim noi ca dorm RAR-ulsi Rutiera? In CTA circula GMS-ul cu licenta expirata de asta-vara. Politia Locala a lu Fagaud, aia care ne rupe pe noi cu amenzile ca am oprit 2 minute pe interzis sau 2 cm mai in fatza, se face ca nu vede GMS-ul care face transport ilegal. Deci astea cu supraincarcare, lipsa centurilor etc. sunt mizilicuri. Conteaza banii smecherilor, nu viata fraierilor...
14
1
20 de pasegeri si 2 morti.si cam cati erau in microbuz,ca locuri pentru pasageri sunt 19.si in alea de 310 si toate defapt sunt ca sardinele in ele cum asa ceva??? eu daca pe bancheta din spate pun patru in loc de 3 ,vaaai ce amenda in imi da imediat militianul,bah da alea vizibil full adica la propriu se vede cum stai cu fata turtita de geam,nu mai vede bah frate...este incredibil...in lume se intampla dezastre ,incendii razboaie bombe dracu lacu,la noi,,intra orban iese dancila vine ciolacu ,ala e analfabet ala e mandolina ala e betiv aia e proasta,si atat stiu astia un circ si rasuri..
13
4
... si uite asa poate incep sa se aplice masurile de sanctionare a operatorilor si a conducatorilor auto. De ce ? Pentru ca marea majoritate a microbuzelor din tara sint transformate din marfa in calatori, distanta dintre scaune este mica, daca ai peste 1,80 m inaltime este un chin toata calatoria, nu centuri de siguranta, plus ca soferii mai merg si la supraplin ca pe culoar poti inghesuii destui calatori. Si accidentul atat asteapta. Erori. Registrul Auto si Politia Circulatie dorm pe ei sau ii adoarme sfanta spaga.
12
2
Este necesara introducrea tahografului in transportul de persoane local , judetean si national ! Sunt abateri grave vis-a-vis de timpul de conducere si odihna soferilor , se stie foarte bine ca majoritatea au contracte de munca de 4 sau 8 ore pe zi in conditiile in care ei conduc 12-16 ore pe zi , uneori 2 sau trei zile la rand in ritmul asta , a se vedea cazul soferului de la Ovidiu , mort la volan din cauza extenuarii ! ITM-ul chiar nu stie de lucrurile astea ??? Cati oameni trebuia sa mai moara pentru ca MAFIA TRANSPORTULUI DE PERSOANE sa intre in legalitate ?!
22
0
nu numai Politia trebuie sa faca controale. Firmele de transport trebuie verificate, soferii nu dau bilete, iar firmele fac evaziune fiscala. Se stie acest lucru, insa nu se actioneaza.
17
0
Niste inconstienti ce le pun vietile oamenilor in pericol.Umple microbuzele peste imcapacitatea locurilor.Sint morti si lesinati de foame toti soferi. Politisti sa faca razii cit mai des,nu numai cind se intimpla evenimente si tragedii.
15
1
Cei mai imbecili soferi ii gasiti pe dube!
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367