REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Accident GRAV pe A4: victime cu picioare amputate!

Accident GRAV pe A4: victime cu picioare amputate!

Replica API 3 august 2017 | 00:19 769

Cadrele medicale și pompierii ISU au intervenit joi, 3 august a.c., în urma unei sesizări la 112 care anunța un accident rutier pe autostrada A4, cu 3 victime, pe sensul dinspre Ovidiu către Agigea (în zona localității Cumpăna).

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și ambulanțe SAJ. Elicopterul SMURD s-a deplasat, de asemenea, la fața locului. În urma accidentului, o persoană se afla încarcerată.

UPDATE

Persoana încarcerată a fost scoasă conștientă din mașina implicată în accident.

Update 2

Potrivit cadrelor medicale, 2 persoane au rămas încarcerate, fiind rănite, soț și soție, în vârstă de aproximativ 35 de ani. Ambele au amputație membre inferioare. A treia victimă este un copil în vârstă de 6 ani, conștient, stabil. Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD.

Ora 15:40 Se va opri circulația pe A4 pe sensul spre Agigea. Echipajul de Descarcerare lucrează la degajarea parapetului afectat în urma ccidentului rutier. Se estimeaza aproximativ 15-20 minute.

"În urma unui accident rutier, s-au prezentat la Serviciul de Urgență 3 pacienți, soț, soție și copil, care au prezentat leziuni severe. O pacientă cu amputație traumatică bilaterală de gambe, un pacient cu amputație de gambă stângă și cu leziuni serioase, care pun în discuție lezarea severă a pachetului vascuar nervos la gamba dreaptă. Tânărul pacient, copilul, este stabil. Nu la fel putem spune și despre pacienții adulți. Se află în Terapie Intensivă, în observașia unei echipe interdisciplinare de chirurgi anesteziști. Din păcate, pacienta a venit cu gambele amputate traumatic și pacientul cu un membru amputat traumatic... Principalul obiectiv este să-i menținem în viață ", a declarat dr. Bogdan Câmpineanu din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Primul care a ajuns la locul accidentului este agentul șef principal Aurelian Coliș, din cadrul Serviciului Rutier, care nu a stat pe gânduri și a intervenit. Când a observat că victimele aveau membrele inferioare secționate, a cerut în rândul celor aflați la fața locului o curea pe care a folosită pe post de garou. A scos copilul din mașină, care se afla între banchete, fiind preluat de către o ambulanță.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va aducet aminte de faptul ca cineva a castigat procesul in instanta ptr motivul ca pe sosea erau bariere de protectie iar in urma accidentul a ramas cu bratul amputat? Daca in acest caz accidentul s-a produs din cauza diferentelor de nivel pe autostrada, cu un avocat bun are castig de cauza. La noi in tara daca treci pe un pod de pe autostrada iti zgaltaie dintii in gura....si la urcare si la coborare!.... Multa putere pe viitor familiei.... infirmitatea de orice fel e groaznica, trauma psihologica e mare... va fi greu ptr ei!
0
0
Repede ati inceput sa aruncati cu pietre. Cred ca multi dintre cei care comenteaza aiurea nu au iesite nici macar din judet. Nu va ganditi inainte sa comentati? Oricarui sofer i se poate intampla. Este de ajuns o fractiune de secunda de neatentie sa te faci praf. Sper sa nu apareti si voi prin ziare la rubrica evenimentelor rutiere....soferi comentatori. Sa-i ajute Dumnezeu sa traiasca ca sa-si creasca copilul
3
0
gigele ce te face sa crezi ca bizonu va fi mai mielusel la 110 fata de 130 cand el merge cu 200 indiferent de legi? Are dreptate nervosu de mai jos esti PROST GRAMADA!
4
2
NU INTERZICEREA UNOR DREPTURI e solutia bai comunistoid infect ci aplicarea energica a legii si o sa vezi ca se poate, iara daca tu nu poti mai mult de 110 schimba-cotineata ca acum e liber la rable iti iei ceva fin de 1000 euro si simti ca ai si tu masina nu tigae.
9
2
pretene esti Prost cu P mare, ifii atent la experienta Spaniei care din motive eco a coborat viteza la 110 130 a fost asa de buna incat a renuntat dupa 6 luni ca erau si mai multe accidente. Ce trebuie la noi e Politie cat mai multa si nu va fi nici o problema in a se rula cu 139 constant in coloana pe autostrazile noaste proaste si strambe ca tine ptr ca asa au fost gandite. Si romanii sunt soferi bunicei in Vest, cateodata chiar mai buni decat localnicii, merg constant si eficient si nu fac figuri ca raman instant fara masina asta e solutia aplicarea mai energica a legii nu INTERZICEREA
10
2
Zona cu risc mare de accidente,ar trebui viteza sa fie limitata pe toate autostrazile din romaniala 110 km Avem cei mai neexperimentati soferi,habar nu au sa respecte regulile. Smecheria e la putere
11
14
trebuie sa fii idiot rau sa ajungi la performanta astuia. bine ca n-a lovit alte masini, nenorocea oameni nevinovati.
4
2
iti dai seama ce viteza dracului a avut soferul, la cum arata masina ?? doamne fereste !!
8
2
Pai daca bizonismul la volan este cauza accidentului, deacum este un pericol mai putin pe sosele. Pacat ca si-a nenorocit si nevasta dar si copilul.
6
2
Nea militianu mai bn isi pierdea si el mebru superior ca multe amenzi mai da pe sistem.
0
16
Nu exista giratorii la A2 cu A4 ci bretele, destul de lungi dar la care oricum trebuie redus viteza, sunt si panouri. Probabil din cauza hopurilor de la poduri a fost aruncat in balustrada dar urata treaba de obicei nu se scapa cu viata daca iti intra balustrada in masina au avut mare noroc sa-i zicem asa
0
1
M-am saturat de retardati cu carnete de sofer!!!Parerea mea este ca pentru a avea dreptul de a conduce o masina trebuie inasprite toate etapele de obtinere a carnetului si trebuie pus accent pe partea practica "poligon, conducere pe timp de noapte si conditii grele'' etc.
6
2
...Ajuns primul la fata locului pe Autostrada , le-a salvat viata ocupantilor masinii ! Ajuns primul la fata locului , le-a pus garouri improvizate adultilor pentru a nu pierde sange , iar pe copil l-a scos din tre fiarele contorsionate si l-a resurcitat ! BRAVO !
12
13
vina este a oricui in afara soferului! pacat de vatamari!
2
2
A fost o ironie ...dar...daca esti proasta cu bale care iti curg pe degete spune tu ptr ce a intrat masina in parapet intr-o zona unde calitatea asfaltului e buna...soferul pe ce va da vina?
9
2
Cata prostie zace in tine... Ce treaba au panourile antiorbire pe timp de zi?
1
15
Cauza: lipsa panourilor antiorbire!
0
8
poate 3 august....
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272